משרד העבודה והרווחה משיק תכנית ללימודי היי-טק – בחינם
התכנית מיועדת לצעירים בני 25 עד 30 מהפריפריה, אולם הלימודים יתקיימו בהרצליה ובתל אביב ● כל משתתף יקבל מלגה של 14 אלף שקלים
משרד העבודה והרווחה יוצא בתכנית חדשה, בשיתוף ג'וינט-תבת והמרכז הבינתחומי הרצליה, שבמסגרתה הוא יציע לימודי היי-טק בחינם ואפשרות להשמה בענף. בנוסף למימון הלימודים יקבל כל משתתף מלגה בסכום של 2,000 שקלים לחודש ובסך הכל 14 אלף שקלים.
התכנית, שנקראת We Code, מיועדת לצעירים וצעירות מאוכלוסיות מגוונות ומפריפריה חברתית בגילאי 25 עד 30, שמעוניינים להשתלב בעולם ההיי-טק. התכנית כוללת הכשרה, ליווי צמוד, הכוונה והשמה בתחום הנלמד, והיא לא מצריכה ידע קודם או עמידה בתנאי קדם לקבלה ללימודי מדעי המחשב. עלות המחזור הראשון של התוכנית תעמוד על 1,230,000 שקלים ובכל סטודנט יושקעו בסך הכל 40 אלף שקלים. כמו כן, משרד העבודה והרווחה שותף לתכנון, היגוי וקביעת התכנית ותכניה.
במסגרת התכנית, יקבלו המשתתפים הכשרה מקצועית בתחום התכנות במסלול Full stack web, וכן יעברו קורסי מבוא בהיקף של סמסטר מהתואר הראשון במדעי המחשב של המרכז הבינתחומי הרצליה. בוגרי התכנית שישתלבו בתעשייה במשך שנה לפחות במשרות פיתוח יהיו זכאים להמשיך במסלול ישיר לתואר ראשון במרכז הבינתחומי, כאשר הקורסים שנלמדו ייחשבו כנקודות זכות. התכנית היא בת שמונה חודשים ועל אף שהיא מיועדת לצעירים מהפריפריה, הלימודים יתקיימו חמישה ימים בשבוע במרכז הבינתחומי בהרצליה ובתל אביב.
צעירים בוגרי התכנית יקבלו סיוע מלא בהשמה בתחום הנלמד לאחר מכן. משרד העבודה והרווחה ושותפיו לתכנית יסייעו ויספקו ליווי צמוד בהשמה בתעשייה: ארגון ראיונות עבודה אצל מעסיקים וחברות מובילות במשק, הכנה צמודה לקראת הראיונות, סיוע בהכנת תיק עבודות וקורות החיים ועוד.
"ציר חלופי לאקדמיה"
במשרד אומרים שהתכנית מהווה "ציר חלופי לאקדמיה", שמטרתו לאפשר לאנשים עם יכולות גבוהות שפספסו את ההזדמנות להתברג בהשכלה גבוהה ליהנות ממנה במסלול מואץ. התכנית מיועדת לצעירים וצעירות מובטלים או כאלה שמועסקים במשכורת שאינה עולה על 7,000 שקלים לחודש בששת החודשים הקודמים לתכנית. הקריטריונים הנוספים שבהם צריכים המועמדים ללימודים לעמוד (אך לא בכולם) הם: השתייכות לאוכלוסייה כגון ערבים, אנשים עם מוגבלויות, אתיופים, חרדים וכדומה, מגורים ביישוב פריפריאלי, דור ראשון להשכלה ועוד. הקבלה לתכנית מותנית במעבר של תנאי הסף ובמיון על בסיס יכולות אישיות.
התכנית החדשה היא חלק מהפעילויות של משרד העבודה והרווחה להגדלת היצע כוח האדם המיומן לתעשיית ההיי-טק ובתוך כך לשילוב אוכלוסיות מגוונות בתעשייה, כחלק מהמאמץ הכולל לשילוב כלל החברה הישראלית בתעסוקה איכותית ומתגמלת. כך, בשלהי השנה שעברה יצא המשרד במיזם בשיתוף She Codes, שבמסגרתו מוכשרות אלפי נשים בלימודי תכנות ללא עלות, תוך ליווי עד להשמה בתעשייה. בנוסף, בשנים 2017-2015 הפעיל המשרד תכנית לליווי אקדמאים ערבים להשתלבות בהיי-טק, שבמסגרתה מצאו יותר מ-1,100 ערבים עבודה בתעשייה. בקרוב תוחזר התכנית, כאשר היעד הפעם הוא למצוא עבודה בהיי-טק ל-1,500 עובדים, בשלוש השנים מתחילתה. כמו כן, בימים אלה הסתיים המחזור השני של תכנית המשרד לשילוב מחדש בענף של מהנדסי תוכנה בני 45 ומעלה – תכנית שמבוצעת יחד עם ג'וינט-תבת והטכניון.
שר העבודה והרווחה, חיים כץ, אמר כי התכנית החדשה היא "צעד נוסף לשילוב מיטבי של אוכלוסיות מגוונות בתעסוקה איכותית. בשנה האחרונה עשינו מהפכה בתחום ההכשרה המקצועית, שכוללת הגדלת תקציבים ועדכון סילבוסים בהתאם לצרכי המשק לצד העמקת שיתופי פעולה עם מעסיקים במטרה להבטיח עבודה בתנאי שכר משופרים מיד בתום הלימודים. התכנית החדשה תעניק סל שירותים נרחב ואני קורא לכל צעירה וצעיר מתאימים שמבקשים להשתלב בתעשייה להירשם אליה".
אני עובדת סוציאלית בתוכנית תנופה ויש מישהו שיכול מאוד להתאים לתוכנית, איך נרשמים?
מה דעתכם?
מדהים !!!!!! חכם ביותר!! אני רוצה להצטרף