"הבינה המלאכותית הפכה לקליע הכסף של אבטחת הסייבר"
ה-AI יהפוך למהפכה התעשייתית הבאה - אם בראשונה המכונות באו להחליף את הידיים, הפעם זו מהפכה שתחליף את מה שהמוח שלנו צריך לעשות", כך אמר טל אייזנר, ראש תחום שיווק מוצר - מניעת איומים בצ'ק פוינט
"אנשים כיום כבר לא רק מדברים על בינה מלאכותית אלא גם משקיעים בזה הרבה מאוד כסף, בכל ההיבטים של התחום הזה. זהו אחד הנושאים הכי חביבים על אנשי הסטארט-אפים ועל הגופים ההוניים שמשקיעים בזה מאות מיליוני דולרים. הם מבינים כמו רבים אחרים שהבינה המלאכותית עומדת בעצם להפוך למהפכה התעשייתית הבאה. אם במהפכה התעשייתית הראשונה המכונות באו להחליף את הידיים, הפעם זו מהפכה שתחליף את מה שהמוח שלנו צריך לעשות. זה לא לגמרי מדע בדיוני – וזה כבר קורה כיום", כך אמר טל אייזנר, ראש תחום שיווק מוצר – מניעת איומים בצ'ק פוינט בפתיחת ההרצאה שנתן לבאי כנס InfoSec 18 שנערך השבוע באולם האירועים LAGO שבראשון לציון.
המאות הרבות של הנוכחים בכנס האבטחה הגדול של שנה – בהפקת אנשים ומחשבים ובהנחייתם של יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים, ואופיר זילביגר, שותף מנהל מרכז הגנת הסייבר, BDO ישראל – שמעו את אייזנר מספר כיצד לדעתו הפכה הבינה המלאכותית לקליע הכסף של אבטחת הסייבר, תוך שהוא מסביר ונותן דוגמאות כצד הבינה המלאכותית כבר בפועל משולבת בחיים של כל אחד.
"קחו לדוגמה אתרי קניות", הוא אמר. "כך, אחד שנכנס רואה רשימה מסוימת של מוצרים מומלצים לרכישה ולא משנה מה סוג האתר. מה שרואים זה בעצם יישום של בינה מלאכותית של האתר שמציג את מה שהוא חושב שתבחרו לקנות. זאת בעצם רמת הציפיות שלו".
לא מעשה קסמים
הסיבה לדבריו שכולם, בפועל, עסוקים כיום בבינה מלאכותית – הוא שהכל היום יותר גדול. "כמות האחסון בארגונים גדלה בצורה משמעותית. המערכות מציעות יכולות עיבוד מידע חזקות יותר, ומעבר לכך גם יכולות מתמטיות הרבה יותר טובות, וזה בעצם הוביל להתפתחות הזו שאנו מדברים עליה וליישום בצורה פרקטית", הוא אמר.
עם זאת, הוא התריע וציין כי בינה מלאכותית זה לא מעשה קסמים. "זה מאוד יעיל כבר כיום בחיים של כולנו, אבל כדי ליצור פתרון שהוא טוב, נדרשים שני אלמנטים: הראשון זה הרבה מאוד מידע, והשני שהוא חייב להיות מדויק ככל הניתן, כי אחרת יכולות לקרות תקלות לא רצויות. זה נכון גם ברמה הארגונית. הרבה מאוד חברות נופלות בגלל שאין להן משאבים מספקים, ואין להן ניסיון ואנשים מתאימים", הוא אמר.
לפי אייזנר, בצ'ק פוינט כבר עוסקים שנים ארוכות בבינה מלאכותית בהיבט של אבטחת המידע. הוא סיפר כי זה חלק מפלטפורמת ה-CADET שהחברה מציעה.
"זה בא לידי ביטוי באיתור בעיות באמצעות תהליך רגיש לתוכן ולהקשר. כשאנחנו בודקים אירועים אנו לא עושים את הבדיקה על סמך אירוע בודד אלא עם יכולת להסתכל על ההקשר המלא – מהו המקור לבעיית האבטחה, איך זה הגיע אל המשתמש המסוים – האם זה בא מבחוץ או האם הוא קיבל את זה דווקא ממישהו מהעבודה. אנחנו בודקים אלפי משתנים ולא רק את הרושעה עצמה. אנו בסופו של דבר רוצים הרי לשפר את רמת הדיוק ואת הפתרונות לבעיה, וכאן העוצמה של הבינה המלאכותית באה לידי ביטוי", הוא טען.
לסיכום הוא אמר כי אנחנו נמצאים כיום בדור החמישי של תקיפות הסייבר, "ובכל מה שקשור למניעה של איומים, צ'ק פוינט מאמינה ברמת המעשה, וכשזה נוגע לאבטחה חכמה, אנחנו הספק לסמוך עליו", הוא סיים.
תגובות
(0)