"בדטה סנטר חשוב לזכור: סוף מעשה במחשבה תחילה"
"נתיך זול שעלותו שקלים בודדים עלול להפיל דטה סנטר שעלותו מיליונים, ולכן המשפט הזה מקבל משנה תוקף כשבאים לתכנן ולהקים דטה סנטר", אמר שבתאי חנן, יועץ בכיר בתחום
"כאשר אנחנו עוסקים באפיון הצרכים הנדרשים בבנייה של דטה סנטר חדש יש לבחון האם אנחנו מביטים על האיומים על מערכות התשתית וה-IT בצורה נכונה, כי בסופו של דבר, לכל החלטה שגויה יש משמעויות רבות בהיבט הכספי והתפעולי. הימצאותו של נתיך זול, שעלותו שקלים בודדים, עלולה להפיל דטה סנטר שעלותו מיליונים. לכן, המשפט 'סוף מעשה במחשבה תחילה' מקבל משנה תוקף בבואנו לתכנן ולהקים דטה סנטר", כך אמר שבתאי חנן, יועץ בכיר לתהליכים ודטה סנטרים.
חנן דיבר בפתח כנס Data center 2018, שהופק על ידי אנשים ומחשבים והתקיים שלשום (ג') באולם האירועים LAGO בראשון לציון. את הכנס הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה, וחנן שימש יו"ר ועדת התכנים שלו.
לדברי חנן, "כאשר אנחנו מאפיינים דטה סנטר, הדבר נעשה על פי הצורך שאותו אנחנו קובעים, מה נכון עבור החברה. יש להימנע מקבלת החלטות שגויות ולכן, חייבים לקחת בחשבון את הניהול השוטף של הדטה סנטר ואת התחזוקה העתידית שלו כבר בשלב התכנון".
כך, אמר, "אם ברז מים חשוב נמצא במקום בלתי נגיש כי למתקינים ההיבט הזה לא היה חשוב, זה עלול לגרום לבעיות בעת משבר. לא תמיד אנחנו מתייחסים ללקוח הסופי ויש לעשות זאת בעת האפיון כי ככל שמתקדמים בהקמה, ככה קשה יותר לענות לצרכים".
"השכבה הבאה", ציין חנן, "היא אחרי שהבנו מה צריכים, אנחנו ניצבים בפני דילמת הטווח הקצר והטווח הארוך. המטרה היא שבחיי היומיום השוטפים הדברים ייעשו בקלות. לכן, נדרש לעטוף את הכל במתודולוגיה סדורה בהתאם לחוקים ולצרכים עם מענה על הדרישה לרציפות תפקודית, עם תפיסות הפעלה, נהלים ומערכות תומכות. כך, למשל, נדרש לחשוב כבר בעת התכנון איזו מערכת בקרת הנדסה תנהל את מערכות החשמל".
"לדעת מה לא יודעים"
הוא אמר ש-"יש לצאת לדרך עם הנחות יסוד, אבל לא תמיד יש לנו את כלל הנתונים ביציאה לדרך. צריך לדעת מה לא יודעים. אין להשאיר דבר ליד המקרה. אז מגיע שלב התכנון של כל אחד מהגורמים: IT, מיזוג אוויר, מערכות חשמל ותקשורת. תכנון זה מתבסס על תכנונים קודמים – אסור להתחיל את הכל מאפס. בנוסף, התכנון בשלב היציאה לדרך לא מספיק פרטני בהיבט העיצוב. לעולם יהיה קיים פער בין התכנון ובין הביצוע. זה השלב שבו יבואו קיצורי הדרך, הקלות חיסכון ולקיחת מוצרים חליפיים".
"יש לצמצם את הפער בין הרצוי למצוי", אמר חנן. "נדרש להגיע לאפקטיביות גבוהה לאורך זמן, בלי שעלויות ה-IT תהיינה גבוהות גם הן".
הוא סיכם באמרו כי "הדרך לצמצום מרחב הדילמה היא טיפול בפרדיגמות. זה נעשה בכמה דרכים: חייבים לאפיין נכון את המתווה, תוך מענה לצרכים, צריך להיות תכנון מפורט, עם שיקולי לקוח, שיקולי תפעול ואינטגרציה מערכתית משלב התכנון. נדרש פיקוח מערכתי, כזה שהוא צמוד לתכנון וזאת לצד בנייה של תפיסת הפעלה והתוויית נהלים".
תגובות
(0)