אחד מבכירי ה-SEC בארה"ב: "ביטקוין ואת'ריום אינם ניירות ערך"
הדברים אינם מהווים החלטה רשמית של הרשות לניירות ערך ובורסות בארצות הברית בנוגע לשוק הקריפטו, אבל יש הסבורים כי הם מהווים אינדיקציה להתייחסות העתידית לתחום ● ולמרות שלא מדובר על הכרזה רשמית, גורמים בשוק הישראלי מברכים על הנאמר
בשבוע שעבר אמר וויליאם הינדמן, מנהל יחידת מימון חברות ברשות לניירות ערך ובורסות של ארצות הברית, ה-SEC, בנאום שנתן בכנס שוק הון של יאהו (Yahoo) כי מטבעות הקריפטו ביטקוין (Bitcoin) ואת'ריום (Ethereum), שהוא המטבע הווירטואלי הגדל ביותר אחרי הביטקוין, אינם ניירות ערך.
הינדמן אמנם דיבר על הביטקוין ועל האת'ריום, אך התכוון לכלל המטבעות הדיגיטליים. הינדמן הבהיר בדבריו שהוא מדובר בשם עצמו ולא בשם רשות ניירות הערך של ארה"ב, אולם בסופו של דבר, במידה שגם ה-SEC תצטרף לתפישה זו, מדובר בהתפתחות חשובה, שכן הקביעה אם מטבע קריפטו הוא כן או לא נייר ערך עשויה להשפיע על מחירו ועל מחזוריותו. הסיבה לכך היא שאם המטבעות הווירטואליים לא יוכרו כניירות ערך באופן רשמי יהיו בורסות המסחר במטבעות אלו משוחררות מהצורך לעמוד בתקנות ה-SEC או לספוג קנסות באם יחרגו מהן.
יצוין כי לפני כשבועיים סירב יאן קלייטון, יו"ר ה-SEC, לספק הבהרות כשנשאל על הנושא בראיון לרשת החדשות CNBC. ייתכן שדבריו של הינדמן הם ניסיון לקבל החלטה רשמית בסוגיה.
עצבנות בהעדר רגולציה
העצבנות בשוק מטבעות הקריפטו של ארה"ב ברורה, לנוכח העובדה שאין עליו כל רגולציה כיוון שהקונגרס טרם חוקק חוקים בנושא.
למרות שלא מדובר על הכרזה רשמית של ה-SEC, גורמים בשוק המקומי מברכים על הדברים.
רו"ח גידי בר זכאי, לשעבר סגן מנהל רשות המסים, ומומחה למיסוי מטבעות דיגיטליים אמר בתגובה כי "יש כאן בשורה משמעותית לפעילים בתחום הקריפטו. ההכרזה הזו הולמת ומחזקת ברמה בינלאומית את עמדת רשות המסים בישראל, שלמעשה יצרה את האבחנה כבר במסגרת החוזרים המקצועיים שפרסמה. מדובר בחיזוק משמעותי בדרך להפיכה הדרגתית של ביטקוין ואת'ריום למטבעות על כל המשתמע מכך".
הוא הוסיף ואמר כי "גם רשות ני"ע הישראלית הבהירה את האבחנה הברורה בין טוקנים לבין מטבעות, בין ניירות ערך, זכויות ואמצעי שליטה – לבין מטבעות ואמצעי תשלום. הרשויות הישראליות מראות יוזמה והובלה ועתה יש לקוות שהמחוקק יתן את דעתו לשינויים הטכנולוגיים ויתקן את החוק, כך שישקף את ההתפתחויות הנדרשות בארץ, בהתאם למקובל בעולם, מה שיאפשר לישראל להמשיך ולשמור על מעמדה כמובילה טכנולוגית בעולם גם בתחום הקריפטו, מטבעות או ניירות הערך של העתיד הלא רחוק".
תגובות
(0)