כנס SmartPilot1: וירטואליזציה היא רק חלק מהפתרון

כך עולה מחמש מצגות של בכירים בחברות סטארט-אפ, שפיתחו פתרונות המאפשרים למנמ"רים לנהל טוב יותר את הרשתות ואת ציוד הקצה מבלי לפגוע בביצועים ● לירן אשל, מנכ"ל ומייסד סיטרה: "בדרך כלל, ארגונים מבצעים השקעות גדולות בדטה-סנטר המרכזי, אך מזניחים את המשרדים המרוחקים"

בכנס SmartPilot1 , שנערך היום (ב') בהפקת אנשים ומחשבים, הציג צבי גוטרמן, מנכ"ל קלאודשר, את המוצר של החברה, המאפשר למנמ"ר לייצר סביבה ארגונית לפי דרישה, וזאת מבלי להתדיין עם כל ספק בנפרד. "איש ה-IT יכול להיכנס עם דפדפן, ללחוץ על כפתור ולקבל בתוך עשר שניות סביבה מותקנת", אמר גוטרמן. החברה מחזיקה בנפח שרתים ואחסון באחד מהדטה-סנטרים הגדולים בארה"ב.

דני גולן, אחד ממייסדי קאמינריו המשמש כמנכ"ל, הציג את החברה, המספקת פתרון להאצת הגישה להתקני קלט-פלט והסרת צווארי בקבוק באפליקציות ארגוניות. ההתקן שפיתחה קאמינריו עושה שימוש בקבוצה של התקני זיכרון המחוברים יחדיו לכתובת וירטואלית אחת. התקנים אלה מסוגלים לטפל בקצבי העברה של עשרות ג'יגה-בייט לשניה עם שיהוי נמוך, וכדי שניתן יהיה לסמוך על ההתקן הוא כותב את הנתונים בשלושה מקומות שונים. "אין פה נקודת כשל יחידה. כל תקלה מטופלת על ידי מערכת ההפעלה שפיתחנו בצורה אוטומטית", הסביר גולן.

לדבריו, אין צורך לשנות את האפליקציות המשתמשות, לדוגמה, בבסיסי הנתונים הנמצאים בתוך המתקן. עבורן מדובר פשוט בעוד דיסק, אך שיטת העבודה שלו מאפשרת לשפר את הביצועים של גישה לבסיסי נתונים פי 25 עד 40. "הלב של הארכיטקטורה היא הפרדה בין Data Performence לבין Data Protection. הנתונים מתפזרים בצורה אוטומטית, ולכן גידול המערכת נעשה בצורה קלה ביותר. החוזק שלנו הוא במערכת ההפעלה, ולכן החלטנו לאמץ טכנולוגיות חומרה מוכחות ולהתמקד בתוכנה המנהלת אותן".

לירן אשל, מנכ"ל ומייסד סיטרה, הציג מערכת המאפשרת חיבור משרדים מרוחקים לענן, מבלי להתפשר על הביצועים – שלרוב צונחים פלאים ברגע שעוברים משרת מקומי לשרת מרוחק דרך רשת ה-WAN. החברה הוקמה ב-2008, והמשקיעה העיקרית בה היא קרן בנצ'מרק. "בדרך כלל, ארגונים מבצעים השקעות גדולות בדטה-סנטר המרכזי, אך מזניחים את המשרדים המרוחקים. יש ארגונים מבוזרים מאוד כגון רשתות קליניקות, חברות המעסיקות עובדים מהבית, חברות שיש להן משרדי מכירות בחו"ל – ואלו מקומות דלי תשתית IT", הסביר אשל. לדבריו, "הפתרון שלנו מורכב משני חלקים – שרת קבצים במשרד המרוחק שיודע לסנכרן מידע ולבצע גיבוי מול הענן הארגוני, ומערכת היושבת בענן ומנהלת את כל השרתים המרוחקים, אפילו אם יש עשרות אלפים כאלה.

אשל הסביר, כי השרת המקומי פותח קישור מוצפן בתוך הענן ומסתנכרן איתו. כך, המשתמשים מקבלים חוויה של שימוש ברשת מקומיות. "הפתרון שלנו הוא ייחודי מאחר והוא משלב התקן עם שירות. כל התהליכים מנוהלים מהמרכז, בין אם מדובר בעדכוני תוכנה, קונפיגורציות, ועוד. ההתקן יודע לאסוף את המידע במשך היום ולנצל את שעות הלילה כדי להעביר אותו בצורה יעילה".

איתי בוגנר, ה-CTO של נאוקלוס ואחד ממייסדיה, הסביר את הפתרונות שפיתחה החברה בתחום הווירטואליזציה למחשבים אישיים וניידים. לדבריו, סביבת החלונות (Windows) תרוץ כמכונה וירטואלית, ואילו יישומים שמערכת ההפעלה רק מפריעה להם, כגון תוכנות אנטי וירוס, יוכלו לרוץ בנפרד. ניתן יהיה לחלק את המחשב למספר סביבות – לדוגמה, סביבת עבודה וסביבה שניה הפתוחה לאינטרנט, בלי קשר ביניהן.

נועם לבנת, סגן נשיא למוצרים בקונפידלה ואחד ממייסדיה, הציג מוצר המאפשר להציג למשתמשים מחוץ לארגון מסמכים מאובטחים ולהגביל אותם בשימוש בהם – לדוגמה, למנוע את הדפסתם או העתקתם לתוך מחשב המשתמש. מסמכים הנשלחים כצרופה למייל מומרים לקובץ שנשאר בשרת הארגוני, והמשתמש בקצה השני מקבל קישור אליו – ביחד עם מגבלות צמודות. הוא יכול לבצע את השינויים, אך המסמך לא עובר אליו פיזית, כך שהוא אינו יכול לשכפל אותו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים