האו"ם ויבמ משתפים פעולה למאבק בסחר בבני אדם

יזמו האקתון במסגרתו סטודנטים בקולומביה התחרו על פיתוח אפליקציה שתסייע במיגור תופעת הסחר בבני אדם ● העלייה בשימוש העולמי באינטרנט ובמובייל הובילה לגידול בקורבנות הסחר

סחר בבני אדם. צילום אילוסטרציה: BigStock

האומות המאוחדות ויבמ (IBM) משתפים פעולה במאבק במאבק בסחר בבני אדם בעולם.

לפני ימים אחדים נפתח האקתון במסגרתו סטודנטים מאוניברסיטאות בקולומביה התחרו על פיתוח אפליקציה שתסייע במיגור תופעת הסחר בבני אדם. זו הפעם הראשונה שהאקתון שכזה נערך. פיתוח האפליקציות נעשה בעזרת כלי התשתית והטכנולוגיות של הענק הכחול ובכלל זה שימוש בבינה מלאכותית לצורך זיהוי קול וזיהוי פנים.

סטודנטים מאוניברסיטאות ברחבי קולומביה התחרו בהאקתון בבוגוטה, בירת קולומביה. בהקאתון, שנמשך כ-32 שעות, התבקשו צוותי מפתחים ומעצבים לבנות אב-טיפוס של אפליקציית מוביי או אינטרנט שיסייע במיגור תופעת הסחר בבני אדם לסוגיו השונים – לרבות הברחת נשים לצורך עיסוק בזנות. הזוכים בהאקתון הוזמנו לחתום על הסכם עם האו"ם להמשך מימון ופיתוח האפליקציה לטובת הפעלתה באופן מלא.

במסגרת התכנית המפתחים התבקשו לפתח אפליקציה שתסייע בהתמודדות אל מול שלושה אתגרים בפניהם ניצבים הגופים הנלחמים בסחר בבני אדם: זיהוי קורבנות המועברים בין מקומות שונים למטרות מין; שיפור התיאום בין השלטונות, כאשר קרבנות פוטנציאליים של סחר בבני אדם מזוהים בנמלי תעופה ותחנות מרכזיות; וסיוע במניעת הפצה מקוונת של חומרים פורנוגרפיים הכוללים ניצול קטינים לצורכי מין.

שליש מהקרבנות הם ילדים

על פי נתוני סוכנות האו"ם למניעת פשיעה וסמים, העלייה הרצופה בשימוש העולמי באינטרנט ובמובייל הובילה לגידול במספר הצעירות והצעירים הנופלים קורבנות לסחר בבני אדם, כאשר שליש מהקרבנות האלה הם ילדים. טכנולוגיה דיגיטלית, ובמיוחד שירותי הודעות מוצפנות דוגמת אלה של ווטסאפ (WhatsApp) או טלגרם (Telegram), מאפשרים למשתמשים לשמור על אנונימיות מלאה, מה שמסייע לסוחרים בבני אדם בלכידת קרבנות חדשים.

על פי נתונים של קבוצת הפעילות נגד עבדות, Walk Free Foundation, יש כ-21 מיליון קורבנות של סחר בבני אדם בעולם, 71% מהן הן נשים ונערות. כ-131,000 קורבנות שכאלה מתגוררים כיום בקולומביה או נולדו בה ונשלחו למדינות אחרות.

דו"חות של האו"ם קובעים כי בכל רחבי דרום אמריקה, נשים ונערות נמכרות לזנות, כצורה השכיחה ביותר של עבדות וסחר בבני אדם. על פי אומדני סוכנות העבודה הבינלאומית של האו"ם, תעשיית הסחר בבני אדם מגלגלת כ- 150 מיליארד דולר בשנה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים