צ'י: העכבר ששומר על כף היד
הוא מתיימר לסייע לכם בשמירה על בריאות כף היד, זול מאוד ופועל על שתי סוללות אך האם הוא אפקטיבי? צבי קצבורג בדק את העכבר האנכי החדש של צ'י
מעטים האנשים שמודעים באופן מוחלט לצורך בשמירה על הבריאות בזמן העבודה הדיגיטלית, ומבין אלו שמודעים לכך רק חלק יחסית קטן גם עושים משהו כדי לפעול לטובת איברי גופם. גם זה, בדרך כלל, מסתכם בכיסא יחסית נוח ולא יותר מכך.
למעשה, ברמה כזו או אחרת, רוב האנשים דווקא שמעו לפחות פעם אחת בחיים שלהם את המונח 'תסמונת מנהרת שורש כף היד' או לחלופין 'תסמונת התעלה הקרפלית', אבל כמה באמת עשו משהו כדי לוודא שזה לא יקרה להם?
זו מחלה מוכרת בכל מובן המילה והיא מסכנת את אלו שמרבים בהקלדה ומשתמשים במקלדת לא נוחה ועוד יותר עבור אלו שמרבים להשתמש בעכבר רגיל בתצורה הסטנדרטית שלמדנו להכיר עם שני כפתורים למעלה צמודים זה לזה, עם גלגלת באמצע ועם יד שמונחת בצורה ישרה פחות או יותר מעל.
שימוש בעכבר בצורה הזו כבר הפך להרגל, אבל הוא לא טבעי ליד מכיוון שהשימוש בו דורש סיבוב פנימה של כף היד שגם 'סוחבת' עמה בדרך את שורש כף היד עם הגידים, העצבים וקצות השרירים שמחוברים לשורש. שימוש מאומץ בעכבר בקרב מעצבים גרפיים ושחקני מחשב מקצועיים למשל, יכול להוביל לתסמונת המתוארת לעיל ולכאבים שמתלווים אליה.
במשך השנים הומצאו שיטות שונות להפוך את התקני העקיבה העכבריים הללו לארגונומיים ובטוחים יותר לשימוש ואחת המגמות הבולטות לאחרונה היא עכברים אנכיים. דוגמה טובה לכך הוא דווקא עכבר פשוט של צ'י הסינית שלפיה זה כבר הדור החמישי של העכברים האנכיים שהיא מציעה.
מונע את סיבוב היד המאולץ
מדובר בעכבר שהשימוש בו מונע את סיבוב היד המאולץ. שני הכפתורים והגלגלת נמצאים בו אחד מעל השני 'בעמידה' בצד הימני של העכבר והאחיזה בו היא בסגנון של לחיצת יד כשהאגודל מספקת תמיכה מהצד השני כאשר הזווית היא כ-55 מעלות בין האצבעות למשטח העבודה.
השימוש בעכבר הזה זהה לחלוטין לשימוש בעכבר שולחני סטנדרטי וההבדל היחיד המהותי הוא זווית האחיזה, כאמור, שהיא בריאה יותר.
האם זה נוח? כמו לכל דבר אחר בחיים יש צורך בתקופת התרגלות. מכיוון שרובנו למדנו להשתמש בעכבר שטוח. המעבר לשימוש בעכבר אנכי יכול קצת לבלבל.
למעשה, במקרה של העכבר המסוים הזה של צ'וי, לא בטוח שהוא מתאים לכל יד. בעלי ידיים קטנות כנראה ירגישו עמו מעט לא נוח כי הוא מעט גדול מדי, וכדי להחזיק אותו ממש בנוחות חלק מהמשתמשים יצטרכו להרים את היד מעט מהשולחן, מה שכמובן אינו רצוי בסופו של דבר. עם זאת, אם כף היד מתאימה ואם לא מדובר במשתמש איטר יד ימינו, זו כבר שאלה של כמה ימי שימוש לא יותר עד שמתרגלים.
מחירו לא עובר את קו עשרת הדולרים
העכבר האופטי הזה שמציעה צ'וי זול מאוד ומחירו בדרך כלל לא עובר את קו עשרת הדולרים ואף פחות. הוא מגיע עם חיבור אלחוטי למחשב בתדר 2.4 גיגה-הרץ שמאפשר עבודה ממרחק של עד 10 מטרים לכל היותר. יש גם גרסת בלוטות' יקרה יותר וגרסה המבוססת על חיבור כבל. מעבר לכפתורים הרגילים יש בצד השני עוד זוג כפתורים שמיועדים לבצע פעולת קדימה ואחורה בדפדפן הפעיל. הם לא נוחים כל כך לשימוש. למעלה יש כפתור שמאפשר לשנות את רזולוציית התנועה ל-800, 1200 או 1600 נקודות לאינץ', אבל לא בטוח שבאמת תרגישו בזה.
העכבר פועל על שתי סוללות AAA, אבל אין לחשוש מצורך להחלפה מהירה. ראשית כשהעכבר לא בשימוש אפשר לכבות אותו באמצעות מתג שנמצא למטה בבסיס, ובכל מקרה לאחר זמן קצר של אי שימוש העכבר מכבה את עצמו. כדי לחזור לעבודה לוחצים על אחד הכפתורים ואז הוא מתעורר.
עוד אלמנט נחמד שמציע העכבר הוא פס צבעוני מצד שמאל שמחליף מדי פעם צבע באופן מחזורי שאין עליו שליטה. העכבר קל להתקנה כי אין צורך במנהל התקן מיוחד. פשוט מחברים את הדונגל ולאחר כמה שניות הוא מוכן לשימוש.
כאמור מדובר בפתרון זול והגימור של העכבר בהתאם הוא סביר ולא יותר. אבל במחיר של כמה דולרים בודדים בהחלט שווה לנסות.
תגובות
(0)