בכירים מסכמים את השנה: הילה לוי לויה, Salesforce

ביקשנו מבכירים בהיי-טק הישראלי ובתעשיות נילוות להעריך את המגמות בענף בשנה האחרונה ובזו הקרובה, ולבחור את איש/ת השנה שלהם ● והפעם: הילה לוי לויה, מנהלת פעילות Salesforce ישראל

הילה לוי לויה, מנהלת פעילות Salesforce ישראל. צילום: עומר שטיין

מה היה הדבר הבולט ביותר בהיי-טק הישראלי בשנה האחרונה?
"להתגייסות המבורכת של חברות רבות בהיי-טק הישראלי למאבקים חברתיים הייתה השפעה עצומה על התעשייה הישראלית כולה בשנה החולפת. התמיכה הגלויה של החברות במהלכים הללו והקריאה לפעול למען ערכים שמקדמים שוויון ושונות הינם, בעיניי, ביטוי לכוח שיש בידי ההיי-טק הישראלי להוביל שינוי כזה ולשחק תפקיד חשוב בזירה החברתית של ימינו.

בהקשר דומה, חברות רבות הבינו את האחריות הציבורית שחלה עליהן, כאשר אחד הרגעים המחוללים ביותר שקראו השנה הוא האסדרה הכללית להגנה על המידע, או, בשמה המוכר יותר – רגולציית ה-GDPR. זוהי הוכחה נוספת לחשיבות העצומה של ערך האמון במערכת היחסים בין חברה ללקוח. אני חושבת שהשינוי הרגולטורי מוכיח גם את היתרונות המובהקים של שימוש בענן בכל הקשור לניהול המידע ואבטחתו, וגם שאחרוני המהססים הבינו שזה או לעלות לענן או ליצור פער טכנולוגי ועסקי שישאיר אותם מאחור".

מה יהיה הדבר הבולט ביותר בהיי-טק הישראלי בשנה הקרובה?
"אני צופה שהשימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית ילך ויגבר בתשע"ט. חברות הטכנולוגיה בעולם כבר הכינו את הציבור לשינוי התפיסתי הזה, וזה בולט במיוחד בתחום הטמעת מערכות זיהוי הדיבור (Speech Recognition). חברות רבות מגלות את הפוטנציאל האדיר שטמון בפתרונות מסוג זה ואני מאמינה שכקהל צרכנים, נראה הטמעה שלהם במוצרים סביבנו, בעתיד הקרוב מתמיד.

כמו כן, תעשיית ההיי-טק הישראלית צמאה יותר מאי פעם למהנדסים ולאנשי פיתוח מבריקים. זהו שוק שיש בו יותר ביקוש מהיצע, כאשר חברות רבות מתקשות לגייס מוחות מתוך המאגר המסורתי והמצומצם אליו הן פנו עד עכשיו. אני רואה לפנינו עידן שבו חברות ההיי-טק יצטרכו לסגל חשיבה שונה ודרכים יצירתיות יותר בכל הקשור לגיוס כשרונות, לצד מתן גישה לדרכי למידה ורכישת השכלה חדשות ומגוונות. הדרך היעילה בעיניי לפתרון המשבר היא פניה לאוכלוסיות חדשות, שנמצאות כיום בשולי ההיי-טק הישראלי. הרחבת מאגר הכשרונות תתרום לצמצום הפערים ולגיוון הצוותים שלנו.

בנוסף, העובדים של היום מחפשים לעבוד בחברות שמדברות בשפה שלהם ומשקפות את הערכים שבהם הם דוגלים. הדור החדש של עובדי ההיי-טק הישראלי לא מסתפק יותר בלעבוד עבור 'מותגים מובילים' או 'מיזמים חדשים ומגניבים', וגם לא מתפתה בפינוקים ובהטבות ריקות מתוכן. אני מאמינה שבשנה הקרובה נראה מאמצים מצד החברות למנף את התרבות הארגונית הייחודית שלהן, תוך כדי פנייה לקהלים חדשים ומגוונים יותר מבעבר".

מיהם אנשי השנה בהיי-טק הישראלי?
"אנשי השנה מבחינתי הם אפי כהן ורן שריג, מייסדי החברה החמה ביותר בישראל של 2018 – דטורמה, שנרכשה השנה על ידי Salesforce. יותר מלדבר על המצוינות הטכנולוגית ועל המוצר המדהים שהם פיתחו, או על המומנטום העסקי שהצליחו למנף ולתחזק בצורה יוצאת מן הכלל, אני רוצה לציין את התרבות הארגונית המיוחדת של החברה: בתבונה וברגישות רבה, השכילו שריג וכהן להנהיג בחברתם תרבות של הכלה (Inclusiveness), שיתופיות, סובלנות ושוויון. דטורמה פועלת רבות למען גיוס עובדים מכל קצוות החברה הישראלית וחוגגת את ההצלחות של כל עובד ועובדת כאילו הם היו בני משפחה גרעינית".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. רוני קריב

    אנחנו עסק קטן בתחום סדנאות הרזיה שומרי משקל ומעוניין ליצור קשר עם הילה לוי לויה בקשר ך salesforce בישראל. למי עלי לפנות ? רוני.

אירועים קרובים