שעון חצי חכם
ה-Watch X של לנובו הוא מכשיר יפה ומושך תשומת לב – אבל מבטיח הרבה יותר ממה שהוא מקיים ● כך שאם אתם רוצים שעון חכם באמת, לא בטוח שזה הפתרון עבורכם
אומרים שאחד הדברים שמפריעים במיוחד לשוק השעונים החכמים לפרוח הוא זמן העבודה שמציעים רובם. יש בכך צדק רב. הדור הנוכחי של השעונים החכמים אולי חכם יותר מתמיד, וחלקם כבר מציע יכולות שפעם היינו מוצאים בסמארטפונים ולפני זה במחשבים, אבל עדיין מדובר במכשירים קטנים יחסית מבחינה פיזית – מה שלא מאפשר שילוב של סוללה משמעותית. שהרי אם הסוללה משמעותית, גם הגודל צריך להיות משמעותי, מה שעושה את המכשיר לא שמיש במיוחד, ודאי במקרה של שעונים חכמים.
היצרניות שכן משחקות בשוק מחפשות פתרונות שונים ומשונים כדי לנסות למשוך את השעון אל מעבר ליום-יומיים של עבודה, אל זמן סוללה שיספק את מה שהמשתמשים באמת מחפשים. אחת הדרכים היא יצירת שעון היברידי, שמתמודד עם הגורם העיקרי שצורך סוללה – הפאנל. לא משנה אם מדובר בפאנל שמיוצר בטכנולוגיית LCD או OLED, ככל שהמסך יותר גדול ופועל יותר זמן, כך זמן העבודה של השעון מתקצר והולך. בפתרון היברידי מנסים לשלב את העולמות הישן והחדש, להקטין את התצוגה לגודל שמאפשר לקבל נתונים חכמים באופן נוח אבל לא יותר, ולהציג את השעה בשיטה הישנה והטובה – עם המחוגים שמציינים, למי שלא זוכר, את השעות והדקות.
אנלוגי בעולם דיגיטלי
ה-Watch X של לנובו מביא את הגישה הזאת עד כדי קיצוניות. תצוגת ה-LCD שלו ממוקמת בתחתית השעון, בין סמני השעות 4 ל-7, והיא בגודל של כ-1.5 אינץ' בלבד. מעליה, כמוסבר לעיל, מסתובבים שני מחוגים שמראים את השעה באופן דמוי אנלוגי. למה דמוי? כי המנוע מאחוריהם הוא דיגיטלי לכל דבר ועניין, והכיוון שלהם מבוצע באמצעות האפליקציה ששולטת בהגדרות השעון.
למעשה, השעון חייב את האפליקציה. אין לו ממש חיים בלעדי טלפון צמוד. אחת הסיבות העיקריות לכך היא העובדה שזה המקום היחיד בו אפשר לשנות את שפת התצוגה שלו מסינית לאנגלית – וצריך להקפיד להוריד את האפליקציה שדוברת אנגלית ולא סינית. זוהי בין הפעולות הראשונות שצריך לבצע עם השעון, אחרי שזוכרים להפעיל בטלפון את חיבור הבלוטות'.
עוד לפני שעוברים לאנגלית, צריך להפעיל את תהליך הצימוד שמאפשר לאפליקציה לזהות את השעון. כדי לעשות זאת לוחצים על הכפתור שמאפשר לעבור בין האפשרויות השונות במכשיר. כך עושים גם לאחר הצימוד וההגדרה: לוחצים על הכפתור כדי לעבור קטגוריה של אפשרויות, ואז עוזבים כדי לראות בתצוגה את כל מה שקשור לאותה אפשרות, ואם צריך לוחצים שוב כדי להפעיל את האפשרות.
איך עושים את זה אם הכל מוצג בהתחלה בסינית? לוחצים עד שרואים את הסמן האוניברסלי להגדרות – גלגל שיניים. או אז מחכים שנייה כדי לראות את סמן הבלוטות', מפעילים את האפליקציה ולאחר כמה שניות היא מזהה את השעון ומחברת אותו לשורשיה.
שעון חתיך
ה-Watch X נראה טוב, באמת טוב. כדי להשאיר את אזור התצוגה פנוי ככל האפשר, השעון מציג את הספרות 2, 4, 8 ו-10 בלבד, כשאת הספרות האחרות מחליפות שנתות שקועות משהו. הכל מוצג על רקע שחור, כשהמחוגים לבנים ובולטים גם בחושך, עם הספרות. לשעון יש רצועה מתכתית – שחורה או אפורה, לפי בחירת הלקוח – קלה מאוד לסגירה ולהתאמה ליד, כי הסגירה היא באמצעות מגנט שנמצא בקצה הרצועה.
המכשיר תומך ב-IP68 באופן מלא והוא יכול לעמוד גם בלחץ מים של שמונה מטר עומק. אפשר להתקלח או לשחות אתו, ובשימוש רגיל הוא יעבוד על היד שבוע ויותר לפני שבכלל יגיע הרגע בו תתחיל להזדחל לראש מחשבה על טעינה – שדרך אגב, מתבצעת באמצעות מחבר מגנטי בחלק האחורי של השעון, ליד מד הדופק.
מבחינת צעדים, ה-Watch X די מדויק – הן בהשוואה למניית צעדים עצמאית והן בהשוואה לשני שעונים חכמים אחרים. הוא גם נוח מאוד לענידה ומציע כמה אלמנטים נחמדים, כמו אפשרות להשתמש בכפתור שלו ככפתור צילום מרחוק עבור הטלפון אליו הוא הוצמד. וכן, כדאי לומר זאת שוב, הוא מושך תשומת לב כשהוא על היד.
שעון שמבטיח הרבה יותר ממה שהוא מבצע
בסופו של דבר, השעון לא עושה את כל מה שאמור לבצע שעון חכם אמיתי. הוא מבטיח הרבה יותר ממה שהוא מבצע בפועל. קודם כל, לדוגמה, הוא לא מתחבר לשירות מזג אוויר, כך שאחת התצוגות המרכזיות שלו אינה רלוונטית. שנית, האפליקציה נוראה, מבולבלת נורא למשתמשים ישראלים, וקצת קשה להבין את כל מה שהיא מציעה ולעקוב אחר הסטטיסטיקות השונות שנאספות בשעון בזמן השימוש. בנוסף, כדי לצבור נתונים באמת צריך להירשם לשירות הענן של לנובו.
אבל הדבר שאולי הכי מרגיז קשור להתראות. השעון אמנם מקבל התראות שונות מהטלפון, אבל כשיש התראה הוא רוטט לשנייה בלבד והתצוגה שלה נעלמת אחרי השנייה הזו. אם זה לא מספיק, על אף שמכוונים לקבל התראות מאפליקציות שונות, לא מקבלים בפועל את ההודעות בשעון.
עוד נקודה לשלילה היא שבחלק מהזמן המחוגים מסתירים את התצוגה, כך שאי אפשר לראות את המידע המוצג. אבל זה הגיוני בשעונים מסוג זה.
בשורה התחתונה, ה-Watch X הוא מכשיר נחמד למראה, אבל לא ניתן להגדיר אותו כשעון חכם אמיתי. אולי חכם למחצה. הוא מיועד למי שרוצה שעון יד יפה לעין ונוח לעמידה עם קצת אפשרויות מעקב אחר פעילות, גם כשיוצאים לבילוי, למשל. היתרון הגדול שלו הוא מחירו – כ-53 דולר בלבד. כשלעצמי, קיבלתי אותו לבדיקה מ-Gearbest.
תגובות
(0)