"חבל יונאן בסין זקוק לטכנולוגיות הישראליות"
אמר דו יונג, מנכ"ל הסוכנות לקידום עסקים של האזור בסין, בשיחה עם אנשים ומחשבים, "חבל יונאן יכול כיום להציע לחברות ישראליות שירותים מתקדמים, ממשלה יעילה, הפחתת העלויות העסקיות, הטבות מס, הטבות כספיות ישירות ועוד"
"חבל יונאן בסין זקוק לטכנולוגיות הישראליות" אמר בשיחה עם אנשים ומחשבים דו יונג, מנכ"ל הסוכנות לקידום עסקים של חבל יונאן בסין במהלך ביקורו בארץ והשתתפותו בפורום החדשנות ושיתוף הפעולה ישראל-יונאן שהתקיים בתל אביב.
חבל יונאן ממוקם בדרום מערב סין וגובל במדינות דרום מזרח אסיה ובהן מיאנמר, ויאטנם ותאילנד. הוא מרוחק ממרכזי הטכנולוגיה הגדולים של סין בשנגחאי, בייג'ינג, הונג'ו וגוונדונג. החבל הוא ברובו חקלאי אך בשנים האחרונות מתפתחת בו תעשייה המבוססת על אוטומציה וכן חקלאות, תיירות רגילה ותיירות רפואית.
לדברי יונג, "יש לנו גם אוניברסיטה טכנולוגית המכשירה מהנדסים טובים. אנו יכולים לבצע שיתופי פעולה מורכבים עם חברות IT ישראליות בכמה דרכים. חסרות לנו טכנולוגיות ותוכנות שצריך להטמיע במגזר התעשייתי ובמגזר החקלאי. פרויקטים שיצליחו אצלנו יאפשרו לחברות ישראליות להיכנס לשוק הסיני הגדול".
"לעבוד עם האוכלוסייה המקומית כדי לייצר מוצרים שהם צריכים"
יונג הוסיף כי "אנו כבר מפעילים תוכנית חילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות בישראל. אנו מזמינים מומחים ישראלים ללמד ולהכשיר את הסטודנטים והמהנדסים שלנו. יש גם סטודנטים מיונאן שלומדים בישראל (בעיקר בטכניון). ישראלים יוכלו גם ליהנות משוק צרכני גדול של 47 מיליון תושבים שרוצים מוצרים באיכות טובה יותר".
עוד הוא ציין כי "חבל יונאן הוא השער של סין, ולפיכך יוכל לשמש גם השער לכל מי שעושה עסקים בחבל, למדינות דרום מזרח אסיה ובעיקר מיאנמר ויאטנם ותאילנד".
"גם המדינות השכנות חוות צמיחה מהירה אך רמת הפיתוח שלהם נמוכה יחסית. במאמץ משותף נוכל להביא טכנולוגיות ויכולות ייצור למדינות אלה ולעבוד עם האוכלוסייה המקומית כדי לייצר מוצרים שהם צריכים ולהעלות את רמת חייהם. יש גם ביקוש למתקני תשתיות ציבוריות, ואנו נדרשים להון ולציוד", אמר יונג.
"הזדמנויות לפיתוח שיתוף פעולה דו צדדי"
"אנו מציעים סביבת עסקים ידידותית, הגנה על הקניין הרוחני וכל מה שחברה צריכה. כמה חברות ישראליות כבר תקעו יתד בחבל ופיתחו שיתופי פעולה. עוד ועוד חברות ישראליות רואות את הפוטנציאל שיש לנו בשימוש בהזדמנויות לפיתוח שיתוף פעולה דו צדדי. זו הזדמנות עסקית טובה עבור חברות ישראליות", ציין.
"נכון ליוני 2018, חברות ישראליות השקיעו למעלה מ-450 מיליון דולר ביונאן בתחומים כגון חקלאות, פוספטים ובכלל בתעשייה הכימית, וכן בחינוך ובטכנולוגיות ייצור", הוסיף.
יונג סיפר כי "התל"ג של חבל יונאן עומד על 250 מיליארד דולר והוא צומח במהירות – למעשה זהו החבל מספר אחת בצמיחה בסין. תחום צומח במיוחד הוא תחום הרכב, ובפרט הרכבים המונעים בסוגים חדשים של אנרגיה. תחום אחר נוסף הוא תחום הציוד הרפואי",.
הוא סיכם באומרו כי "חבל יונאן יכול כיום להציע לחברות ישראליות שירותים מתקדמים, ממשלה יעילה, הפחתת העלויות העסקיות, הטבות מס, הטבות כספיות ישירות וכן שמירה על הקניין הרוחני".
שיתוף פעולה ישראלי-סיני בתחום הבלוקצ'יין
בתוך כך, במהלך האירוע הוכרז על הקמתו של מיזם משותף לקבוצת אמן ולגוף המסחרי והכלכלי של מחוז יונאן, YIG, בתחום הבלוקצ'יין. ההכרזה מבוססת על פלטפורמת הבלוקצ'יין של אמן והידע שצברה לאורך השנים, שעל פי הקבוצה "יאפשרו זירוז תהליכי היישום וההתאמה המהירה לצרכים ההולכים וגוברים בסין, לרבות המסחר הימי הכולל ופעילות הייבוא והייצוא של המחוז".
יצוין כי הקבוצה הישראלית והגוף הסיני ישתפו פעולה בתחומים נוספים, בהם הפינטק וה-Big Data.
מנכ"ל אמן, בן פסטרנק, אמר כי "פעילות הבלוקצ'יין נבחרה כטכנולוגייה החדשנית הראשונה שתוצא לפועל במסגרת שיתוף הפעולה, והיא תיושם במספר פרויקטים מרכזיים בסין, בתחומי המסחר והפיננסים, הרפואה, הלוגיסטיקה והחקלאות. השותפות פותחת לשתי המדינות אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות, ובכוונתנו להמשיך ולהשקיע מאמצים רבים בשוק הסיני".
תגובות
(0)