עשרות מרגלי CIA נהרגו בעקבות פיצוח תשדורות שלהם על ידי אירן

האבסורד בסיפור העצוב הזה – הפיצוח נעשה בעזרת חיפוש פשוט בגוגל ● "אנחנו עדיין מתמודדים עם תוצאות הלוואי של הפיצוח הזה", צוטט עובד לשעבר של מערך הביטחון הלאומי של ארצות הברית

CIA. צילום אילוסטרציה: BigStock

30 מרגלים אמריקנים או מודיעים שלהם מתו לאחר שאירן הצליחה לשבור את מערכת התקשורת של ה-CIA, כך דיווח הרג'יסטר הבריטי. החלק האבסורד בסיפור העצוב הזה, הוא שפיצוח התעבורה המוצפנת של סוכנות הביון נעשה בעזרת חיפוש פשוט בגוגל.

על פי הדיווח, אירן הצליחה להסתנן לרשת התקשורת של סוכני ה-CIA, ומשם השיגה גישה לאתרים הסודיים שלהם, ששימשו להעברת הודעות עם המקורות שלהם. אלא שהאתרים הללו נסרקו על ידי גוגל. על פי Yahoo! News, החדירה אירעה בשנת 2009, אז גורמי ממשל אירנים הסתננו לשורת אתרי אינטרנט של ה-CIA, ששימשו לשיחות עם המקורות שלה במדינות שונות.

"אנחנו עדיין מתמודדים עם תוצאות הלוואי של הפיצוח הזה", צוטט עובד לשעבר של מערך הביטחון הלאומי של ארצות הברית, "עשרות אנשים ברחבי העולם נהרגו בגלל זה".

אירן חדשה שלסוכנים ומקורות אמריקניים יש מידע על תוכנית הגרעין שלה וחיפשה מידע זה. סוכן כפול הראה לאירן את אחד האתרים, ששימש לתקשורת הסוכנים עם המקורות שלהם. כך יכלו האירנים, בחיפוש פשוט בגוגל, לזהות אתרים אחרים שבהם השתמשה סוכנות הביון, שדומים להם בצורה כלשהי. כשהגיעו לאותם אתרים, האירנים החלו ליירט את התקשורת שלהם.
.
"כיוון שגוגל ממשיכה לסרוק את האינטרנט באופן רציף, כדי לקבל מידע על כל אתרי האינטרנט בעולם, היא יכולה לתפקד ככלי חקירה אדיר – אפילו למטרות ריגול נגדי", דווח, "ופונקציות החיפוש המתקדם של גוגל יכולה לסייע לבודד את אותם אתרים". אירן הודיעה על הצלחת המבצע המודיעיני ועצרה מקורות וסוכנים רבים – חלקם הוצאו להורג, ואחרים הצליחו להימלט. אז אירן העבירה את הידע הטכנולוגי לידידות שלה.

ברוסיה, היה ל-CIA יותר מזל משכל. מיד כשהתגלה הסימן הראשון לפריצה האירנית, מיהרו בסוכנות להקשיח את ערוץ התקשורת ברוסיה. בהרבה מארצות העולם הדבר לא נעשה, והדבר עלה בחיי אדם, כמו בסין.

להרוג את השליח

ג'ון ריידי היה עובד קבלן ביטחוני שעבד מטעם ה-CIA. ריידי טען שהזהיר את הסוכנות שהיא משתמשת במערכות תקשורת לא מאובטחות כבר ב-2008, וכי עשה זאת שוב ב-2010, כשהחל לחשוד שערוצי התקשורת פוצחו. שנה לאחר מכן הוא פוטר – צעד שהוא טוען שנעשה כיוון שהוחלט שלא לסגור את מערכת התקשורת הפרוצה. לדברי ריידי, "זה היה מתכון לאסון. היה לנו כישלון קטסטרופלי על הידיים, שחיסל את המקורות שלנו". ריידי פנה למפקח ה-CIA, שהיה אמור להביא לפיקוח בקונגרס – אולם דבר לא נעשה בנושא.

ה-CIA לא הגיב לפרסום.

הסינים עשו אותו דבר

באוגוסט השנה פורסם כי נחשפה הסיבה לאחד הכישלונות המהדהדים של ה-CIA: במשך שנתיים, החל מסוף 2010, שירותי הביטחון בסין פירקו בשיטתיות רשת סוכנים שעבדו עבור ארגון הביון האמריקני במדינה והוציאו להורג עשרות מהם. כעת, בחלוף שמונה שנים, התגלתה הסיבה: הסינים הצליחו לפרוץ למערכת תקשורת בה השתמש ה-CIA לקשר עם הסוכנים.

בינואר השנה נעצר עובד לשעבר ב-CIA עם נחיתתו בארצות הברית. ג'רי צ'ון שינג לי עבד בסוכנות בין 1994 ל-2007. הוא נעצר בעקבות חקירת ה-FBI את נסיבות מותם, או כליאתם – של 20 מודיעים של ה-CIA בסין. באותה התקופה לא היה ברור אם אחד הכישלונות הגדולים ביותר של המודיעין האמריקני בשנים האחרונות נבע כתוצאה מחפרפרת בסוכנות, או בשל פריצה אפשרית למאגרי מידע.

לי היה מתוסכל שהקריירה שלו נתקעה, עזב להונג קונג, ושב לארצות הברית. ב-2012 לאחר שפותה על ידי הצעת עבודה מדומה. סוכני FBI סרקו את חדרי המלון בהם שהה, בהוואי ובווירג'יניה ומצאו שני ספרים קטנים עם רישומים סודיים. הספרים הכילו "שמות ומספרי טלפון אמתיים של נכסים ושל אנשי CIA חשאיים". לי עזב שוב את ארצות הברית ב-2013 ונעצר עם הגעתו לביקור נוסף. הוא הואשם השנה ב"החזקה לא חוקית של מידע הנוגע לביטחון הלאומי".

כעת מסתבר כי לי לא היה המניע למהירות בה נחשפו הסוכנים הסינים שעבדו בשירות האמריקנים. הסתבר כי מערכת התקשורת שהארגון יצר באמצעותה קשר עם הסוכנים שלו הייתה פגומה. אנשי הארגון לא העריכו כראוי את יכולתם של הסינים לחדור אליה וסברו, בטעות, כי היא בלתי פריצה.

בשל חשיפת הרשת, סין הוציאה להורג כשלושים סוכנים. בכירים לשעבר במודיעין האמריקני העריכו כי המספר עשוי להיות גבו

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים