משרד המשפטים: גם כתובות מייל הן מידע אישי
כתובת המייל של אדם יכולה להסגיר את מקום העבודה שלו, גילו ומצבו המשפחתי - אומרים ברשות להגנת הפרטיות, וקובעים שחלה על ארגונים החובה להגן גם על המידע הזה
הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים פרסמה היום (ד') גילוי דעת שקובע שבעידן הדיגיטלי, ניתן להסיק מכתובות של מיילים פרטים אישיים רגישים, ולכן גם הן מהוות "מידע אישי" כהגדרתו בחוק הגנת הפרטיות. ברשות מציינים כנימוק לכך את העובדה שכתובות המייל משמשות כמפתח להזדהות בשירותים דיגיטליים רבים ואינן "רק פרטי התקשרות".
הדבר רלוונטי במיוחד לארגונים שמחזיקים במאגרי מידע ובהם רק כתובות מייל ושמות של אזרחי ישראל, וברשות אומרים שחלה על ארגונים אלה החובה להגן על מידע זה ועל הרשימות האלה. על פי החוק, הכוונה ב-"מידע" היא ל-"נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישיותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו". ברשות סבורים שמכתובת המייל עצמה ניתן להסיק על תחום העיסוק, המצב המשפחתי, הגיל ומידע אישי נוסף של מי שעומד מאחוריה.
"הצורך במענה על הסוגיה עלה בעקבות שאלות רבות שהגיעו לרשות, שביקשו להבין האם החובות שחלות לגבי מאגרי מידע לפי חוק הגנת הפרטיות חלות גם על רשימה ממוחשבת שמכילה רק כתובות דואר אלקטרוני של אנשים לצד שמותיהם", נכתב בהודעה מטעמה. "הסוגיה מתעוררת משום שבמצבים מסוימים, סעיף 7 לחוק מחריג מאותן חובות אוסף נתונים שמכיל 'רק דרכי התקשרות' של אנשים. הפרשנות שלנו היא שאוסף של שמות וכתובות דואר אלקטרוני לא נכנס לאותו חריג ולכן מהווה מאגר מידע".
עוד צוין בה כי "לפי חוק הגנת הפרטיות, על ארגונים ועסקים המחזיקים במידע אודות אנשים, למטרות עסקיות או ציבוריות, חלה החובה להגן עליו".
"זאת ועוד", נכתב בהודעה, "כתובות מייל משמשות רבים כאמצעי להזדהות ברשתות חברתיות ושירותים מקוונים רבים אחרים, ומכאן שהן עשויות לשמש גם 'מפתח' המאפשר לזהות אדם בוודאות רבה ולקשר בין פרטי מידע שונים עליו, שמוחזקים במאגרים שונים".
לסיכום, מזכירים ברשות את החובה שחלה על כל גורם במשק שמחזיק במידע אישי על אדם לקבל את הסכמתו לשימוש בו ולא להעביר אותו לגורמים אחרים.
תגובות
(0)