מחקר: אנשים באמת מסמסים תוך כדי שינה
התופעה המשונה התגלתה כאמיתית ועכשיו רק נשאלת השאלה: האם גם אתם עושים זאת בלי שתדעו בכלל? זמן לבדוק את הניידים וגם - להרחיק אותם מהמיטה
הסמארטפונים משמשים אותנו כיום כצורה העיקרית של התקשורת שלנו – הטלפון הנייד צמוד אל מרביתנו כל הזמן ורבים גם מניחים אותו לצידנו כשאנחנו הולכים לישון. מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of American College Health, טוען כי כתיבת הודעות טקסט מתוך שינה היא דבר שאכן קורה באמת ואף הולך והופך לתופעה שעלולה לייצר בעיה אמיתית בעבור רבים.
חוקרי אוניברסיטת וילנובה שבפנסילבניה, ארה"ב, סקרו יותר מ-300 סטודנטים, וגילו כי 25 אחוזים מהם שולחים מסרי טקסט מאוחר בלילה, ולא זוכרים כלל שעשו כן. "לרוב הסטודנטים שסימסו מתוך שינה אין כל זיכרון מהתנהגותם זו, כמו גם לא למי ועל מה סימסו", אומרת המחברת הראשית של המחקר, אליזבת דוונדל. "חוסר הזיכרון אינו מפתיע, מאחר שחוקרי השינה מצאו שאנשים שהתעוררו לאחר שישנו יותר מכמה דקות בדרך כלל אינם מסוגלים להיזכר בדקות האחרונות לפני שהם נרדמים". מדבריה של דוונדל אפשר להסיק שככל הנראה לא מדובר על סימוס ממש מתוך שינה עמוקה, כמו הליכה מתוך שינה, אלא על סימוס בדקות או בשניות לפני ההירדמות.
אסמאס מעליב לבוס
החוקרים טוענים כי הממצאים שלהם מעידים על כך שהודעות טקסט במצב ישנוני הפכו להרגל של ממש בקרב צעירים, וכולם מבינים שמדובר על סוג הדברים שקרוב לוודאי עלול לגרום במקרה הטוב רק למבוכה ובמקרה הרע לשרשרת אי הבנות הרסנית.
"הפכנו לחברה הקשורה מאוד לטלפונים שלה, שנמצאת תדיר מול אור בהיר, שחשופה כל הזמן בטלפונים הסלולריים, וזה דבר שמשבש את השינה שלנו", אמרה ד"ר אליסון קול, מומחית לשינה מ-Summit Medical Group שבניו ג'רזי, שהתייחסה גם לבעיות הנוספות שכרוכות בשימוש בניידים עד לדקות שלפני ההירדמות, וזאת מלבד העובדה שהודעות SMS בשינה עלולות להיות בעייתיות אם הטקסטים שלכם לא יצאו בג'יבריש, אבל, למשל, היו מעליבים ונשלחו לאנשים כמו הבוס שלכם.
אם אינכם מעוניינים להיות פעילים בהודעות טקסטים שאותן אתם אפילו לא זוכרים ששלחתם, ושכתיבתן נעשתה במצב של נמנום וחוסר חדות חושים, וגם רוצים ששנתכם לא תופרע, הפתרון די פשוט – אל תשאירו את הטלפון לידכם כשאתם הולכים לישון!
הייתי שמח לדעת ממי ומאיפה אפשר לקבל אישור רפואי על כך שאני מסמס תוך כדי שינה ולא אחראי למעשיי.