CES: פרס? לא לגאדג'ט צעצוע מין
הפיתוח, שמאחוריו עומדת החברה לורה די-קארלו - Osé שמו - הוא אביזר למבוגרים שנועד לענג נשים ללא מגע ידיים ● הוא היה אמור לזכות בפרס בתחום החדשנות ברובוטיקה בתערוכת הטכנולוגיה הענקית, שנערכת בימים אלו בלאס וגאס, אבל הזכייה בוטלה והחברה הורחקה מהתערוכה
תערוכת הענק CES, שנערכת בימים אלו בלאס וגאס, נבדה ארצות הברית, מהווה זמן מרגש בשביל כל חובבי הטכנולוגיה, שזוכים להכיר באמצעותה מגוון רחב למדי של פיתוחים והמצאות חדשניות בתחום ההיי-טק, וכמובן להתרשם ממה שצופן לכולנו העתיד הקרוב בתחום. אלא שהסיפור הבא לא נראה מתקדם במיוחד, לפחות לא מבחינה קונספטואלית, ונודף ממנו ניחוח של שמרנות מיושנת ואולי גם של אפלייה על רקע מגדרי.
החברה מפתחת הצעצועים למבוגרים, לורה די-קארלו, הייתה אמורה לקבל במה באירוע ולחשוף בו את המוצר הראשון שלה, Osé שמו – ושהוא אביזר למבוגרים שנועד לענג נשים ללא מגע ידיים, או במלים אחרות – ויברטור חדשני. הפיתוח התקבל להשתתף בתחרות לפרסים בתחום החדשנות (CES Innovation Awards). בחברה התרגשו מאוד לגלות כי האגודה לצרכנות הטכנולוגיה, ה-CTA – שהיא הגוף שמפעיל ומפיק את CES – בחרה את המוצר לזכייה בקטגוריה CES Robotics Innovation – לחדשנות רובוטית. פרס שנחשב כנחשק ביותר בקרב יצרני הטכנולוגיה שלוקחים חלק בתערוכה.
אלא שחודש לאחר שהתבשרה כי המוצר שלה נבחר לקטוף את הפרס הראשון, הגיעו הבשורות המרגיזות הללו – הפרס בוטל. ולא רק ש-CTA החליטה לבטל את הענקת הפרס, אלא שלורה די-קארלו אפילו לא הייתה רשאית להציג את ה-Osé שלה, או אפילו להפגין נוכחות ב-CES 2019.
בהצהרה רשמית לגרדיאן, הבהירה CTA את הסיבה לפסילת הזכייה בכך שהמכשיר Osé "לא היה צריך להתקבל לתכנית פרסי החדשנות משום שאינו מתאים לקטגוריות המוצרים הקיימות שלנו".
אפלייה מגדרית או שמרנות כללית?
לורה הדוק, מייסדת ומנכ"לית לורה די-קארלו – שכותבת על עצמה באתרה שהיא "חברת מוצרי סקס טכנולוגיים שהנאת המשתמשים בראש מעיניה" – הציגה באתר ציטוט מקורי של CTA, שהוצג לה כהסבר לביטול הפרס: "מוצרים שנמצאו על ידי CTA, על פי שיקול דעתם הבלעדי, כלא מוסריים, מגונים, לא הגונים, חולניים או לא בהתאם לתדמית של CTA – ייפסלו. CTA שומרת לעצמה את הזכות, לפי שיקול דעתה הבלעדי, לפסול כל כניסה בכל עת אשר, לדעת CTA, מסכנת את שלומו או רווחתו של כל אדם, או שאינה עומדת בכללים הרשמיים האלה".
יצוין כי בשנה שעברה, במסגרת CES, הציגה חברת הרובוטיקה Abyss Creations לראשונה בובת סקס ריאליסטית שנועדה לשימושם של גברים. בראיון וידיאו עם כריסטופר טראוט, דובר החברה, הוא הצהיר כי המודל הגברי של הרובוט, שמיועד בעיקרון לשימוש נשי, נמצא בינתיים בפיתוח.
המידע הזה הופך את פסילת הפרס לעוד יותר לא ברורה ומעלה ביתר שאת את השאלה מהי הסיבה האמיתית לכך ש-CTA נהגה כפי שנהגה במוצר של לורה די-קארלו. אם הסיבה היא לא רק שמרנות, מקוממת ככל שתהיה, אלא גם הטייה ואפליה על רקע מגדרי, הרי שברור כי יש כאן בעיה רחבה אפילו יותר, שצריכה לזכות לטיפול על ידי תעשיית הטכנולוגיה כולה. זאת מפני שהתעשייה ממשיכה לנהוג בנשים המנסות לחדש ולהביא טכנולוגיה חדישה לעולם באופן שלכאורה אינו חופף ליחס שבו זוכים עמיתיהן הגברים בתחום.
תגובות
(0)