"הצבי של דואר ישראל דוהר במזג אוויר מעונן חלקית"
"כשהתחלתי בתפקידי, עמד בפני אתגר לא פשוט, האם אני רצה עם מערך ה-IT שבראשותי קדימה - או שומרת על הקיים. נאלצתי לנקוט בצעדים אמיצים, כי לא הייתה לי ברירה", אמרה עדית חן, סמנכ"ל הטכנולוגיות ומערכות מידע, דואר ישראל
"כשהתחלתי בתפקידי, עמד בפני אתגר לא פשוט, האם אני רצה עם מערך ה-IT שבראשותי קדימה – או שומרת על הקיים. נאלצתי לנקוט בצעדים אמיצים, כי לא הייתה לי ברירה. הצבי של דאר ישראל דוהר במזג אוויר מעונן חלקית", כך אמרה עדית חן, סמנכ"ל הטכנולוגיות ומערכות מידע, דואר ישראל.
חן דיברה במפגש שערך C3, פורום המנכ"לים והמנמ"רים של אנשים ומחשבים. המפגש נערך אתמול (ג') במרכז הסחר המקוון לחבילות של דואר ישראל במודיעין, והנחה אותו פלי הנמר, מנהיג ויזם אנשים ומחשבים. במפגש נכחו כ-50 מנמ"רים מובילים ולצד חן הרצו גם דני גולדשטיין, מנכ"ל דואר ישראל, וחיים מזעקי, סמנכ"ל וראש מערך שרשרת האספקה בחברה.
140 מקצועני IT: 7,000 שרתים, 5,000 עמדות קצה
חן הציגה את מערך ה-IT בדואר, המונה 140 מקצועני IT: 7,000 שרתים, 5,000 עמדות קצה, 2,000 התקני תקשורת, מאות בסיסי נתונים, הצורך בתמיכה ביותר מאלף דוורים שיש להם טלפונים חכמים, תמיכה ב-450 שליחים שיש להם קשר למערכות התפעוליות, וכן – תמיכה באלפי משתמשים. לדבריה, "היה לנו ציוד מיושן, לעתים מיושן מאד, של עמדות קצה בנות שמונה שנים. חדר המחשב בירושלים הוא בן עשרים. אנו נדרשים לרגישות גבוהה בשירות. בין כלל גופי הממשלה, אנו הגוף שנמצא הכי הרבה בענן".
"כמנמ"רית, אני ניצבת בפני כמה סיכונים ואילוצים. טכנולוגיות חדשות; כוח אדם פנימי וחיצוני; מעבר מסיבי לענן כמענה לריבוי צרכים ובמהירות – העזנו הרבה כי לא היתה לנו ברירה; התמודדות עם עשרות מוצרים שהתמיכה בהם חלפה מן העולם; פריסה רחבת היקף בארץ; מתחרים; דרישות מקווי עסקים בדואר; עמידה ברגולציות רבות – רשות החברות, משרד האוצר וגם ממשרד התקשורת; ערב רב של מערכות; 50 אפליקציות שונות מכלים שונים; ריבוי מערכות בארכיטקטורות שונות", אמרה חן.
"ערכנו כמה מהלכים דרמטיים. ראינו שייקח לנו שנתיים ויותר, לשדרג את הלוטוס נואוטס, אז החלטנו על מעבר לענן AZURE של מיקרוסופט, בתצורת קוד פתוח. עד סוף השנה נוריד את לוטוס. כל הדיגיטל יהיה בענן. אנו פועלים במצב של דו-קיום, עבודה עם טכנולוגיות סגורות וישנות, לצד טכנולוגיות חדשות, חלקן בענן. זאת, כי לוקח זמן לרדת מהמערכות הקיימות. בעולם הדיגיטל, בנינו אתר לסחר מקוון בענן, וכך גם עבור Mypost, למעקב של הלקוחות אחר הסטטוס של משלוח דברי דואר , וחבילות", אמרה חן.
"יש לנו מוקד 171 זהו שירות לקוחות, המטפל ב-14 אלף שיחות ביום, עם 120 מוקדנים. הגענו למצב בו המוקד ממוחשב מכל כיוונים, יש בו בוטים, צ'טים, ומערכת זיהוי דיבור. הצלחנו להגיע למצב בו בין 15 ל-20% מהשיחות נערכות בלא מוקדן בן אנוש. ועדיין, יש לנו הרבה שיחות".
"מערכת השליחים מנוהלת על Salesforce מקצה לקצה", ציינה חן, "יש לנו מערכת ביג דטה, אנו יודעים הרבה דברים, מצלמים את החבילות. חלק מהאתגר שלנו הוא מה עושים עם המידע, יש לנו כמה כיוונים, תוך חודשיים נהיה עם משהו ראשוני ביד".
בעולם אבטחת המידע, אמרה, "יש לנו SOC המנוהל על ידי 2BESecure של מטריקס. הקמנו אותו במהירות, בתוך ארבעה חודשים. גם ה-WAF והמערכת למניעת מתקפות שירות מבוזרת, DDoS – היא בשירות חיצוני. אנו באמצע מהלך לבניית DRaaS, התאוששות מאסון כשירות. האתגרים בעולם אבטחת המידע הם רבים, כי אנו נדרשים להגן על מידע פרטי על אזרחים, מידע בנקאי – ומידע עסקי".
"נלך לעוד עננים", סיכמה חן, "והם לא יהיו בהכרח של מיקרוסופט. אנו צריכים ארכיטקטורה סטנדרטית לסביבה היברידית – וצריך להתקדם איתה. יש לנו אתגרים תפעוליים רבים – ונעמוד בהם".
תגובות
(0)