קבוצת סנאטורים אמריקנים קוראת לחרם נרחב יותר על וואווי

שוקעת. וואווי

וואווי הסינית, יצרנית הטלקומוניקציה הגדולה בעולם, נתקלת בעוד צרות בארצות הברית, אחרי החרם על מוצריה ועל תשתיות רשת 5G שלה. מחוקקי המדינה יוזמים כעת את הרחבת החרם, בין היתר גם לממירי אנרגיה סולארית, המשמשים בין היתר את מכשירי האינטרנט של הדברים.

בפנייה קבוצתית ששלחו לממשל אתמול (ב'). הסנטור ג'ון קורנין הוא שכתב את המכתב ומרבית החתומים עליו הם חברי ועדת המודיעין של הסנאט, כולל היו"ר שלה, ריצ'רד בר ו-מארק וורנר, שהוא חבר בכיר בה.

קבוצת הסנאטורים, המורכבת מ-11 נציגים משתי המפלגות הבולטות, ביקשה איסור על שימוש בעוד טכנולוגיות ומוצרים של וואווי בארה"ב, וכינתה אותם "איום ביטחוני לאומי" על תשתית האנרגיה של המדינה.

המכתב, שמוען אל שר האנרגיה, ריק פרי, ואל קירסטן מישל נילסן, מזכירת ביטחון המולדת של ארצות הברית, התבסס על פעולה מוקדמת יותר של הקונגרס להגבלת הנוכחות של הענקית הסינית השנויה במחלקות בשוק הטלקום האמריקני, וזאת עקב חשדות לקשרים שמקיימת החברה עם שירותי המודיעין של הממשל הסיני.

"לאחרונה פעל הקונגרס כדי לבדל את וואווי משוק ציוד התקשורת שלנו בשל חששות לקשרי החברה לשירותי המודיעין של סין", כתבו המחוקקים לשרי ממשל טראמפ, וטענו כי פעולה דומה נדרשת "להגנה על מערכות קריטיות של חשמל ותשתית".

"להעלות את המודעות ולהפחית את האיומים הפוטנציאליים"

"וואווי הפכה לאחרונה ליצרנית הגדולה בעולם של ממירי אנרגיה סולארית – מערכות בקרה מתוחכמות שאיפשרו את ההתרחבות המהירה של ייצור אנרגיה בקנה מידה למגורים ולתשתית", כתבו הסנטורים. "הן מערכות פוטו-וולטאיות בקנה מידה גדול והן אלה המשמשות את בעלי הבתים, את בתי הספר של המחוזות והעסקים, כולם חשופים באותה מידה להתקפות סייבר", הרחיבו הסנאטורים במכתבם, והוסיפו כי "הממשל הפדרלי שלנו צריך לשקול איסור על שימוש בממירים של וואווי בארצות הברית ולעבוד עם הרגולטורים של המדינה ואלו המקומיים בכדי להעלות את המודעות ולהפחית את האיומים הפוטנציאליים".

בשבוע שעבר,בראיון ראשון לטלוויזיה האמריקנית, הצהיר רן ז'נג-פאי, מייסד ונשיא וואווי, "לא נרגל אחרי ארצות הברית גם אם החוק הסיני יחייב אותנו לעשות זאת". הוא הכחיש בראיון את טענות ממשלת ארצות הברית כי החברה שלו מסייעת למודיעין הסיני על ידי בניית דלתות אחוריות במכשירים שלה. "זה בהחלט לא אפשרי", אמר ז'נד-פאי ל-BBC, "וגם אנחנו אף פעם לא משתתפים בריגול ואיננו מתירים לאף אחד מעובדינו לעשות מעשה כזה, ואנחנו בהחלט לא מתקינים אף פעם דלתות אחוריות, וגם אם היינו נדרשים על פי החוק הסיני, היינו דוחים זאת בתוקף".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים