מגזין אינטרנט טוען: מייסד פייסבוק פרץ לחשבונות ברשת החברתית
מתחקיר של Businessinsider עולה, כי מארק זוקרברג פרץ פעמיים לחשבונות של עמיתים לשעבר ועיתונאים ● שתי הפריצות אירעו ב-2004, כאשר באחת מהן הוא פרץ לחשבונות של העמיתים, לאחר שטענו, כי גנב את הרעיון שלהם להקמת רשת חברתית ● הפריצה השנייה בוצעה לחשבונות של כתבי עיתון סטודנטים כדי לדעת האם כתבה עליו ועל הטענות תפורסם
בסדרת כתבות, מאשים מגזין האינטרנט BusinessInsider.com את מייסד פייסבוק (Facebook), מארק זוקרברג, בפריצה לחשבונות פייסבוק של עמיתים לשעבר ועיתונאים. על פי הכתבות שפורסמו במגזין, פרץ המנכ"ל של הרשת החברתית המצליחה בעולם לחשבונות לפחות פעמיים, תוך פגיעה בפרטיות המשתמשים.
במסגרת תחקיר מפורט, שנמשך שנתיים ועסק בהקמה של פייסבוק, גילו כתבי המגזין, לטענתם, ראיות לשתי פריצות – שתיהן אירעו בשנת 2004. במקרה הראשון, כאשר התברר לזוקרברג שעיתון הסטודנטים של אוניברסיטת הרווארד, The Crimson, עומד לפרסם כתבה אודותיו, הוא השתמש בסיסמאות של העיתונאים בפייסבוק כדי לפרוץ לחשבונות שלהם. במקרה השני פרץ זוקרברג לחשבונות הפייסבוק של עמיתים לשעבר מאוניברסיטת הרווארד שהאשימו אותו בגניבת הרעיון של הרשת החברתית ואף ניסה לחבל ברשת המתחרה שהקימו.
על פי הכתבה, נודע לזוקרברג על הכתבה ב-The Crimson כאשר זומן לריאיון. כתבה זו הייתה אמורה לעסוק בהאשמות של עמיתיו לשעבר, שהובילו בשלב מאוחר יותר לתביעה משפטית בסכום של 65 מיליון דולרים. כיום משרת האתר מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם ומאחוריו ניצבת חברה ששווה מיליארדים רבים של דולרים, אך בשנת 2004 זו הייתה עדיין רשת חברתית קטנה ששירתה את הסטודנטים בהרווארד בלבד.
בזמנו היה זוקרברג מעורב בסכסוך מתוקשר עם עמיתים לשעבר, שביקשו ממנו לסייע להם בהקמה של רשת חברתית. סיפור ההקמה של פייסבוק היה הנושא המקורי של התחקיר במגזין BusinessInsider.com. לאחר שהעמיתים לשעבר – קמרון ווינקלבוס, טיילר ווינקלבוס ודיוויה נרנדרה – פנו ל-The Crimson, ביקשו כתבי העיתון לשמוע גם את הצד של זוקרברג בעניין. זוקרברג הצליח לשכנע את הכתבים שמדובר ברשת שונה לחלוטין מזו של עמיתיו לשעבר, ועורכי העיתון החליטו שלא לפרסם את הסיפור.
עם זאת, לאחר שהועלו האשמות נוספות, החל זוקרברג לחשוש, כי הכתבה תתפרסם בכל זאת, וכדי לברר את העניין – החליט לפרוץ לחשבונות של כתבי העיתון. זוקרברג סיפר על כך בעצמו לאחד מחבריו. הוא נעזר בדו"חות על סיסמאות שגויות כדי לנסות לגשת לחשבונות של כתבי העיתון באתר של הרשת החברתית (שאז עדיין נקראה TheFacebook.com), ובחלק מהמקרים הצליח להיכנס לחשבון ולקרוא הודעות דואר של כתבים שדנו בפרשה. "זוקרברג נעזר בנתוני גישה פרטיים כדי לפרוץ לחשבונות דואר של משתמשי פייסבוק", מסכם ה-BusinessInsider.com את הפרשה.
תגובות
(0)