הממשלה תעניק תמריצים לחברות היי-טק להעסקת מתמחים מהאוכלוסייה הערבית
רשות ההשקעות מזמינה חברות להגיש בקשות והקצתה לצורך כך ארבעה מיליון שקלים ● מדובר בתכנית שמתקיימת זו השנה השנייה ברציפות
משרד הכלכלה יוצא, זו השנה השנייה ברציפות, במהלך להגביר את שילובם של מתמחים בני האוכלוסיות הערבית, הצ'רקסית, הבדואית והדרוזית בתעשיית ההיי-טק בישראל, בתכנית שתוקצבה בארבעה מיליון שקלים. המשרד, באמצעות רשות ההשקעות, מבקש לתגמל בכך חברות שיעסיקו סטודנטים או בוגרי מקצועות טכנולוגיים במוסדות להשכלה גבוהה מאוכלוסיות אלה. תאגידים שמעוניינים להשתתף בתכנית מוזמנים להגיש בקשה עד ל-8 באפריל.
המסלול מיועד לתאגידים מכל הארץ שעוסקים בהיי-טק, ובכלל זה תעשיות התרופות, הרכיבים האלקטרוניים, התקשורת האלקטרונית, כלי הטיס, הציוד התעשייתי לבקרה ולפיקוח, הציוד הרפואי והמדעי, הכימיקלים והמוצרים הכימיים, המכונות והציוד, וכן תעשיות המנועים החשמליים ושירותי המחשב. התכנית פועלת במתכונת של כל הקודם זוכה, עד גמר התקציב.
הסיוע יינתן בהשתתפות בעלות שכר המתמחה עד לתקרה של 13 אלף שקלים לתקופה שבין שנה לשנתיים. בשנה הראשונה תממן הרשות עד 40% מעלות שכרו של המתמחה ובשנה השנייה – עד 30%. עלות השכר לא תפחת מסכום של 30 שקלים לשעה ברוטו כפול מספר השעות שהתאגיד המבקש התחייב להעסיק את המתמחים.
ב-2018 אושרו 46 משרות חדשות במסגרת מסלול זה, בתקציב של 4,263,376 ₪. לתכנית הוגשו שש בקשות שאושרו – שלוש מאזור הצפון ושלוש מאזור המרכז. בין החברות הללו הייתה קיידנס, שאושרו לה חמש משרות בתקציב של 592,800 שקלים.
ד"ר נחום איצקוביץ', מנהל הרשות להשקעות, ציין כי "המפתח לשילובם של בני האוכלוסיות הערבית, הבדואית, הדרוזית והצ'רקסית בתעשיית ההיי-טק הינו מתן ההזדמנות. תכנית השילוב של מתמחים בתעשיית העלית הוכיחה את עצמה בעבר ומהווה אבן שואבת לקליטתם של מתמחים בתעשייה זו. ככל שנעצים ונחזק קבוצה איכותית זו, התרומה לחברה ולתעשייה תהיה משמעותית יותר. עלינו לעשות מאמץ ארגוני ותקציבי על מנת להרחיבה".
תגובות
(0)