מנכ"ל אנבידיה: "אני ישראלי בליבי – ואוהב את מלאנוקס זמן רב"

"חברה זו היא אוצר גדול ומביאה גאווה לישראל", אמר המנכ"ל, ג'נסן הואנג, באירוע שבו הוא ואיל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, עלו על הבמה וחגגו את רכישת הענק

28/03/2019 15:08
מימין: ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, ואיל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס. צילום: שלומי צור

"אני ישראלי בלבי ואוהב את מלאנוקס מזה זמן רב. בקרוב נהיה חברה גדולה בישראל", בדברים אלה פתח ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה, אירוע מיוחד שהתקיים שלשום (ג') לרגל הגעתו לישראל. הואנג הכריז לפני כשבועיים על רכישת החברה הישראלית תמורת 6.9 מיליארד דולר.

האירוע התקיים במתחם רידינג 3 בנמל תל אביב והשתתף בו גם איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס. השניים המשיכו במסורת הקצרה של הופעות משותפות ומשוחררות על במה אחת ודיברו על האתגרים הבאים של אנבידיה, אך גם דנו בג'קט המזוהה כל כך עם הואנג. הם שיתפו בחזונם ביחס לפוטנציאל האדיר הטמון בסינרגיה בין החברות, שוחחו על פעילותן המשותפת, הקיימת וזו שעוד צפויה לגדול באופן משמעותי, בתחום הדטה סנטרים ומחשבי העל (HPC), והתייחסו גם לאופן בו הם רואים את עתיד הבינה המלאכותית במגוון רחב של תחומים – ממכוניות אוטונומיות ועד לרפואה.

הואנג אמר בפתח דבריו מילים חמות על מדינת ישראל: "אני לא ישראלי מלידה, אבל אני ישראלי בלב. מלאנוקס, שנבנתה בידיים המדהימות של איל (וולדמן) ומיכאל (כגן), היא אחת החברות הטובות בעולם כיום, אחד המותגים הגדולים, ואיל הוא אחד היזמים הגדולים ואנשי החזון הגדולים בעולם. מלאנוקס היא חברה שאהבתי במשך זמן רב. זה אוצר גדול. היא חברה שמביאה גאווה גדולה לישראל".

גם תעשיית ה-IT הישראלית זכתה למחמאות מהואנג: "אחד הדברים שלמדתי על חברות ישראליות הוא שכולם רוצים אותן. אני לא מכיר חברה גדולה בעולם שלא רוצה להיות בישראל. אני לא יכול להגיד לכם עד כמה אני נרגש וגאה על כך שנהיה חברה גדולה בישראל. איל לימד אותי היום את המילה 'סבבה'. אני חושב שהשימוש הנכון במילה הזו היא המצב הזה – אני מרגיש סבבה".

בדברים שנשא מנכ"ל מלאנוקס הדגיש וולדמן את האסטרטגיה לשנים הבאות: "אנחנו מקווים להתפתח ולגדול כחלק מאנבידיה. אנחנו רואים את אנבידיה כמוח ואת מלאנוקס כמערכת העצבים, שמביאה את הנתונים אליו". הוא פנה לאנשי הטכנולוגיה שישבו בקהל ואמר: "אנחנו רוצים להיות חברה שתיצור את אבני הבניין הטובות ביותר עבור כל מה שאתם רוצים לעשות – בין אם במרכזי הנתונים, בענן או במכוניות האוטונומיות".

ערב חשיפה של חברות ישראליות

את ההצגה גנבו מספר חברות ישראליות, שהדגימו מגוון רחב של יישומים שפותחו בישראל בעזרת המעבדים הגרפיים של אנבידיה, המאפשרים את פעולתם של כלים חדשניים מתחומי הבינה המלאכותית, הלמידה העמוקה ולימודי המכונה, כמו גם יישומים של טכנולוגיית הקישוריות המהירה של מלאנוקס.

כך, למשל, אבי ויידמן, מנכ"ל Nucleai, הציג טכנולוגיה שמסייעת לרופאים לזהות ולאבחן מקרים של סרטן הערמונית וסרטן השד, באמצעות מערכת מבוססת בינה מלאכותית מתחום לימודי המכונה. היכולות שמפותחות ב-Nucleai עוזרות לפתולוג לחסוך זמן ניכר בעבודתו, לקצר את זמן האבחון למטופל, לדייק בתוצאות ולמנוע שגיאות קטלניות.

אלי דוד, סמנכ"ל הטכנולוגיות של Deep Instinc, הציג את הפלטפורמה מבוססת הלמידה העמוקה שפיתחה החברה לתחום אבטחת הסייבר, שמאפשרת למנוע מתקפות בזמן אמת.

מימין: איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס; דני עצמון, מנכ"ל Cognata; פרופ' יוסי קשת, אוניברסיטת בר אילן; אבי ויידמן, מנכ"ל Nucleai; ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה; אלי דוד, סמנכ"ל הטכנולוגיות של Deep Instinct; וליאור גל, מייסד משותף ומנכ"ל Excelero. צילום: שלומי צור

מימין: איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס; דני עצמון, מנכ"ל Cognata; פרופ' יוסי קשת, אוניברסיטת בר אילן; אבי ויידמן, מנכ"ל Nucleai; ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה; אלי דוד, סמנכ"ל הטכנולוגיות של Deep Instinct; וליאור גל, מייסד משותף ומנכ"ל Excelero. צילום: שלומי צור

דני עצמון, מנכ"ל Cognata, הציג את מערכת הסימולציה מבוססת הבינה המלאכותית ולימודי המכונה שפיתחה החברה, שנועדה לשוק הרכב האוטונומי. הסימולטור של Cognata מדמה מגוון סיטואציות בערים אמיתיות לצרכי התנסות ואימון של המערכות האוטונומיות.

אלכס זילברמן, סמנכ"ל התפעול של AnyVision, דיבר על החברה, שפיתחה אלגוריתם לזיהוי פנים, גוף ועצמים שונים, שמסוגל לבצע מעקב אחר אנשים בקהל גדול ולהתחבר למצלמות אבטחה בנמלי תעופה, רחובות וחנויות. הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לזהות במדויק אנשים גם אם הם עלו או ירדו במשקל, השתמשו באיפור, צימחו או הסירו זקן, או הרכיבו אביזרים כמו משקפיים וכובעים.

ליאור גל, מייסד משותף ומנכ"ל Excelero, הציג את הפתרון מבוסס התוכנה שפיתחה החברה, שמאפשר לארגונים למצות את הפוטנציאל של כונני הפלאש המייצרים עומס על המעבדים וגורמים לצוואר בקבוק. הפתרון מאפשר להגדיל את שטח האחסון בכוננים ולהאיץ את מהירות שליפת הנתונים.

כמו כן, דיבר בכנס פרופ' יוסי קשת מאוניברסיטת בר אילן, שהסביר על חשיבות החינוך הטכנולוגי והכנסתם של כלים מתקדמים כמו אלה שמפתחת אנבידיה בתחום הבינה המלאכותית למערך הלימודים האקדמיים, במטרה להכשיר את הדור הבא של המפתחים והחוקרים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים