נשים ומחשבים: מורן רן, Atvisor

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: מורן רן, מייסדת שותפה ומנכ"לית Atvisor

מורן רן, מייסדת שותפה ומנכ"לית Atvisor. צילום: אילנית תורג'מן זלצגנדלר

שם: מורן רן.

תפקיד: מייסדת שותפה ומנכ"לית Atvisor, שמפתחת תוכנה מבוססת בינה מלאכותית להתאמה דיגיטלית בין פרופילי לקוחות שהם אנשים עם מוגבלות ובני הגיל השלישי והרביעי לבין העזרים והטכנולוגיה המסייעת, שהם זקוקים לה על מנת לתפקד באופן עצמאי ביומיום.

ותק בתפקיד: שלוש שנים.

תפקידים קודמים: מנהלת יחידת אבחון נוירופסיכולוגי במכון הלאומי לשיקום נפגעי ראש ופסיכולוגית שיקומית במכון הסרטן במרכז הרפואי על שם שיבא בתל השומר.

השכלה: תואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית.

משפחה: נשואה לעופר ואימא לשלושה ילדים – תומר (10), יואב (8) וליהיא (7).

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? עולמות הבריאות, השיקום והרווחה עוברים מהפכה, וצריכים לספק מענה מותאם ומוכוון ללקוח ולצרכים הייחודיים שלו, כמו רפואה מותאמת אישית. השינוי האדיר הזה דורש פרסונליזציה של מידע – גם ברמת האבחון וגם ברמת השירותים. מדובר במשימה שהמוח האנושי לא יכול להתמודד אתה ללא סיוע. אתגרים כאלה מחייבים שילוב בין הידע של אנשי המקצוע לכלים הטכנולוגיים. עבורי, אחרי שנים רבות של עשייה קלינית בשטח ומפגש יומיומי עם לקוחות, החיבור לטכנולוגיה ולחדשנות נראה לי הצעד המתבקש.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? התעשייה שלי, שנמצאת בתחום שבין בריאות ורווחה דיגיטלית וטכנולוגיה לבין עשייה עסקית חברתית, היא די יוצאת דופן לחיוב בהקשר הזה. במקום שבו מובילים עקרונות של נגישות, כבוד לאחר, שוויון וזכויות כבסיס לכל עשייה עסקית – יש לכולנו הרבה מקום לביטוי.

Atvisor, החברה אותה אני מנהלת, מורכבת ברובה מנשים, כולן אימהות לילדים צעירים, שמנהלות ומובילות את החברה, את ניהול הטכנולוגיות, השיווק והייעוץ המקצועי, ואנחנו לא זרות בנוף. לאורך כל הדרך פגשתי ואני פוגשת משקיעות, יועצות, יזמיות, חוקרות ומפתחות שמקדמות תהליכים אדירים בחברה הישראלית. יותר משאני מסתכלת על עצמי בהקשר הזה, אני כל כך נהנית ושמחה לראות את היקף העשייה של כל כך הרבה נשים מרשימות.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? יש מדי פעם מקרים שמלמדים אותי שנותרה לא מעט עבודה לעשות. במצבים כאלה, אני מזכירה לעצמי שאין אדם בעולם שיכול להניח הנחות לגביי כפונקציה של המגדר שלי ושבידיי היכולת לשנות, אם דבר כזה יתרחש. קרה לי, למשל, שבתחילת פגישה עסקית, משקיע שהתעניין בחברה פנה מיד לשותף הגברי בחדר והתמקד בשיחה אתו כמעט באופן מוחלט. כי על כסף, כידוע, מדברים עם גברים. מצאתי רגע שנראה לי מתאים להצטרף, התחלתי לדבר ובמהלך השיחה התרשמתי שהמשקיע הכיר טוב יותר את בעלות ובעלי התפקידים השונים בחדר ואת חשיבות ומשמעות השיח ביני ובינו. אני לא מאמינה שהוא התכוון למשהו, אלה דעות קדומות שאנחנו אפילו לא מודעים עד כמה הן מנחות את תהליכי החשיבה וההתנהגות שלנו. צריך לחנך דרך עשייה. בסוף זה עובד.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים