אולי-פקה קאלאסבו, מנכ"ל נוקיה: "עלינו לרוץ מהר יותר ולהגביר את קצב השינויים של החברה"

קאלאסבו התייחס לביקורת שהטיחו בחברה אנליסטים על כך שהיא לא הגיבה בזמן ל-iPhone ואמר, כי "בתחומים מסוימים, כמו הוספת יישומים לאפליקציות סלולריות, היינו הרבה יותר נועזים וחדשניים מכל חברה אחרת" ● לדבריו, "ביצענו בתקופה האחרונה מספר מהלכים חשובים, בהם חבירה למיקרוסופט כדי לייצר שיתופי פעולה בשוק הארגוני האמריקני, אבל, לצערי, הם לא זכו לתשומת לב מספקת" ● הוא סירב להגיב לשאלות האם נוקיה תשתף פעולה עם קוואלקום והאם היא מעוניינת לרכוש את פאלם

"עלינו להיות זריזים יותר, לשנות את החברה הרבה יותר מהר ממה שאנחנו עושים כיום", אמר אולי-פקה קאלאסבו, מנכ"ל נוקיה (Nokia), בראיון לאתר BusinessWeek. לדבריו, זאת, על אף ש-"בתחומים מסוימים, כמו הוספת יישומים לאפליקציות סלולריות, היינו הרבה יותר נועזים וחדשניים מכל חברה אחרת, וב-2010 נוציא לשוק כמה מהשירותים החדשים שפיתחנו בשנתיים האחרונות".

קאלאסבו ענה בכך לביקורות שמטיחים בנוקיה אנליסטים, ולפיהן החברה לא הגיבה מספיק מהר ובזמן ל-iPhone, על תכונותיו השונות. אלה אף טוענים, כי בכל הנוגע לתחרות בין נוקיה לאפל (Apple) בתחום הטלפונים החכמים, האתגר שניצב בפני החברה הפינית הינו גדול.

על פי קאלאסבו, "ביצענו בתקופה האחרונה מספר מהלכים חשובים בכדי לחזק את מעמדנו בשוק האמריקני, אבל, לצערי, הם לא זכו לתשומת לב מספקת. החשוב שבהם היה החבירה למיקרוסופט (Microsoft) בכדי לייצר שיתופי פעולה לשוק הארגוני ופיתוח אפליקציות למערכת ההפעלה שלנו, סימביאן (Symbian)". לדבריו, "מדובר במאמץ גדול מאוד, שייתן תשובה מתאימה לצרכי השוק הארגוני. לא מדובר על מיצוב העסקים הקיימים, כי אם על יצירת משהו חדש". קאלאסבו אמר, כי "בכל מקרה, זה לא יהיה לפני השנה הבאה", אולם לא פירט מעבר לכך.

"קוואלקום – שותפה פוטנציאלית"

בתשובה לשאלה לגבי אפשרות לשיתוף פעולה עם קוואלקום (Qualcomm) אמר קאלאסבו: "אינני יכול להתייחס לזה כעת. בעבר היו לנו מאבקים משפטיים, אולם כעת, אנחנו רואים בה שותפה פוטנציאלית".

באשר למיזוגים ורכישות, אמר מנכ"ל נוקיה, כי "נמשיך לבחון אותם במקומות שאנחנו זקוקים לדברים חדשים שחסרים לנו, אבל אני חושב שיש לנו כבר את מרבית אבני הדרך הקשורות בתוכניות הפיתוח שלנו". כשנשאל על ידי המראיין האם נוקיה "פוזלת" לכיוון פאלם (Palm), במטרה לרכוש אותה, השיב קאלאסבו: "אין תגובה".

הוא התייחס בראיון גם לתכני המוזיקה של נוקיה, ואמר, כי מדובר בפרויקט מורכב מאוד. "לא פשוט לעבור ממדינה למדינה, לאתר את היוצרים ולייצר תכנים מקומיים", ציין. לדברי קאלאסבו, "המדינה הראשונה שבה נעלה פרויקט כזה היא רוסיה, ואחריה תבוא הודו. רק בהודו נפגשנו עם 130 בעלי זכויות תוכן של מוזיקה, וזה לוקח זמן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים