בועז מעוז מונה למנהל פעילות הענן של גוגל בישראל

מעוז מילא ב-20 השנים האחרונות שורה של תפקידים בכירים בסיסקו, בהם המנכ"ל שלה בישראל וראש פעילות ה-IoT בחברה העולמית ● הוא ינהל את כלל הפעילות של Google Cloud בארץ – הן מול המגזר הציבורי והן מול המגזר העסקי

בועז מעוז, מנהל פעילות גוגל קלאוד בישראל. צילום: אדוארדו גרסיה

בועז מעוז מונה למנהל פעילות Google Cloud בישראל. זאת, לאחר שב-20 השנים האחרונות הוא שימש בתפקידי ניהול בכירים בסיסקו, כאשר באחרון שבהם, אותו ביצע מעמק הסיליקון, הוא עמד בראש הפעילות הגלובלית שלה בתחום האינטרנט של הדברים, לרבות פעילות הענן והתוכנה לתחום זה. בין השנים 2009 ל-2015 היה מעוז מנכ"ל סיסקו ישראל. עוד הוא שימש כמנהל השותפים האסטרטגיים של החברה העולמית.

בעבר כיהנו, כל אחד לחוד, ברק רגב וניר חינסקי כמנהלי פעילות שירות הענן של גוגל בישראל. מעוז ינהל את הפעילות העסקית שמבוססת על פתרונות הענן ועל שירותי החדשנות והבינה המלאכותית של Google Cloud מול לקוחות החברה בארץ – הן מהמגזר הציבורי-ממשלתי והן מהמגזר העסקי, החל ביזמים וחברות סטארט-אפ ועד לתאגידים ולחברות הגדולות במשק. הוא בעל תואר ראשון במנהל עסקים ובמשפטים מהמרכז הבינתחומי הרצליה

האתגר הלא פשוט של Google Cloud

לגוגל יש אתגר לא פשוט בתחום הענן: את השוק מובילה AWS עם נתח של 34%, אחריה מיקרוסופט עם 14%, וגוגל ויבמ אוחזות, כל אחת מהן, בנתח שוק של 7% בלבד. המתחרים העיקריים של גוגל בענן המשיכו לעלות ברבעון האחרון של 2018, לפחות על פי סינרג'י ריסרץ' – הכנסות הענן של מיקרוסופט זינקו בתקופה זו ב-76% ואלה של AWS ב-46%. בניגוד להן, גוגל לא מפרסמת בנפרד את ההכנסות של Google Cloud, אלא כוללת אותן בקטגוריית "הכנסות אחרות", יחד עם ההכנסות מיישומים, Google Play וחומרה. בקטגוריה זו היא רשמה ברבעון השלישי של השנה שעברה צמיחה של 29.2%.

המנהל העולמי של Google Cloud הוא תומס קוריאן, שעד למינויוהיה מס' 4 באורקל ועזב אותה לאחר שהסתכסך עם לארי אליסון, מייסד החברה. הוא החליף את דיאן גרין, מייסדת VMware, ששימשה בתפקיד במשך כשלוש שנים, מאז מינויה בנובמבר 2015. גרין החליפה את סונדאר פיצ'אי, שמונה למנכ"ל גוגל בקיץ 2015, עם הקמת אלפבית. היא הצטרפה להנהלת גוגל שלוש שנים וחצי קודם לכן ונשארה כחברה בדירקטוריון אלפבית גם לאחר עזיבתה את ניהול Google Cloud.

עם מינוי גרין למנהלת שירות הענן של גוגל ציינו אנליסטים שמדובר בצעד שמעיד על השינוי שחברת הענק רוצה בו, שכן אמזון הובילה את השוק כבר אז בפער משמעותי, והנתח שלה היה גם באותה התקופה גדול יותר מנתח השוק המצטבר של מתחרותיה העיקריות: מיקרוסופט, יבמ וגוגל. אלא שכאמור, המצב הזה לא השתנה בשנותיה בתפקיד. עם זאת, שותפים עסקיים של הענן של גוגל אמרו ל-CRN כי גרין הצליחה בתפקידה בכך שלקוחות ארגוניים גדולים החלו להתייחס ל-Google Cloud כחלופה ל-AWS ול-Azure, אולם היא נכשלה בבניית אקו-סיסטם איתנה של שותפים.

שלוש רכישות של חברות ענן ישראליות

גוגל רכשה מאז תחילת 2018 שלוש חברות ענן ישראליות, כשהעסקה האחרונה קרתה החודש. במסגרת עסקה זו, היא קנתה את אלסטיפייל, סטארט-אפ שמספק פתרונות אחסון קבצים בענן לארגונים, בעיקר כאלה שזקוקים להרצה של אפליקציות ובסיסי נתונים בקנה מידה גדול, כולל יישומים קריטיים שזקוקים לזמן תגובה מהיר במיוחד. העסקה, שפרטיה לא פורסמו, מוערכת ב-200 מיליון דולר.

בפברואר השנה היא קנתה את אלומה. גם הפעם הסכום לא פורסם רשמית, אולם על פי ההערכות הוא עומד על בין 100 ל-200 מיליון דולר. הנרכשת, שקמה ב-2013, מתמחה בהגירה לענן ומסייעת לעסקים לאחד את הנתונים שלהם ממקורות מרובים למקום אחסון נתונים אחד.

רכישה נוספת, ב-2018, הייתה זו של ולוסטרטה, שמציעה פתרון שמנהל באופן מהיר ואוטומטי את כל התהליכים הקשורים בהגירה לענן. גם כאן העדיפו החברות לשמור על חשאיות בכל הנוגע לפרטים הכספיים של העסקה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים