שי בליצבלאו, מנכ"ל מגלן: "הריגול העסקי גדל בצורה אינטנסיבית, במקביל לריגול הביטחוני"

"רק בשנה החולפת טיפלנו ב-12 מקרים של ריגול תעשייתי נגד חברות וגופים מסחריים מובילים בישראל ובאירופה", כך אמר שי בליצבלאו, מנכ"ל מגלן טכנולוגיות הגנת מידע ● לדבריו, "דפוסי הפעולה של אירועים אלה נמצאו בקו האפור הדק בין ריגול מסחרי לביטחוני" ● הוא הוסיף, כי "ישנם עשרות רבות של אירועי ריגול עסקי שטרם נחשפו ושנמצאים בעיצומה של חקירה מקיפה ויסודית"

"הריגול העסקי גדל בצורה אינטנסיבית, במקביל לריגול הביטחוני ה-'שמרני'. רק בשנה החולפת טיפלנו ב-12 מקרים של ריגול תעשייתי נגד חברות וגופים מסחריים מובילים בישראל ובאירופה, כשדפוסי הפעולה של אירועים אלה נמצאו בקו האפור הדק בין ריגול מסחרי לביטחוני", כך אמר שי בליצבלאו, מנכ"ל מגלן טכנולוגיות הגנת מידע.

בליצבלאו הרצה בפני בכירים בזרועות הביטחון, התעשיות הצבאיות והאקדמיה במושב שעסק בלוחמת מידע במסגרת הכנס השביעי של האגודה ללוחמה אלקטרונית (ל"א) שנערך בהיכל צה"ל בגלילות. בליצבלאו חשף בדבריו לראשונה פרטים הקשורים למודיעין העסקי-התקפי המתנהל בין תעשיות הביטחון בעולם, ושיתף את הנוכחים בהתפתחויות בתחום הריגול העסקי-מסחרי.

לדבריו, ריגול עסקי הוא "אחת מזירות הביון השמורות והמסווגת ביותר, שיש לה השפעה דרמטית על כלכלה של מדינות מחד ועל ביטחון עתידי של כל מדינה מאידך. תעשיות הביטחון בעולם נתמכות, נסמכות ובעיקר מפוקחות על ידי גורמי ביטחון וממשל מרכזיים, שלהם עניין רב במתחרים וביריבים. תעשיות ביטחון הן יעד אטרקטיבי לריגול עסקי, היות שחלק גדול מהן נסחרות בבורסות העולם. כך, מידע מוקדם על עסקאות, אמצעי לחימה או חוזים עתידיים מגלם פוטנציאל אדיר של גריפת רווחי הון מהירים. ברור, כי בה בעת נחשפים גם סודות ומידע מסווג שלעיתים, 'מרגלי המידע' אף סוחרים בו".

בליצבאו הוסיף, כי בשנים האחרונות ניתחו מומחי מגלן מקרים רבים של אירועי ריגול תעשייתי חמור. כך, למשל, המשרד הגרמני הפדרלי לנושאים כלכליים איתר פריצה למערכות המידע שלו וניסיון איסוף מידע הנוגע למוצרי היי-טק ברשות המשרד. הוא ציין, כי "האצבע המאשימה הופנתה אז לעבר ה-CIA, אולם דבר לא הוכח". ריגול תעשייתי אחר, אמר, התרחש במשרד המסחר היפני, והוא היה ממוקד בפרטי המשא ומתן שניהל המשרד בנושא מכסות ייבוא מכוניות אמריקניות לשוק היפני. "במערכת המחשב של המשרד אותרה פריצה מובהקת, שהתמקדה בפן הכלכלי-מסחרי".

אירוע ריגול נוסף שאותו מנה בליצבאו קרה בחברת פורד (Ford)."באוקטובר 2009 ביצע עובד של החברה חדירה למחשבים הפנימיים שלה, שהכילו סודות מסחריים. ההערכה היא, כי הוא העתיק לדיסק חיצוני כ-4,000 קבצים שונים, לרבות מסמכי עיצוב הנדסי ומידע מכני. מומחי מגלן שניתחו את המידע הרב שנצבר במהלך החקירה אף למדו, כי הריגול התעשייתי נמשך כמה שנים והסב לפורד נזק כלכלי משמעותי".

הוא סיפר בנוסף, כי שני עובדים בפרארי (Ferrari) הואשמו בחדירה ובגניבה של מידע מתוך הרשת הפנים-ארגונית. בליצבאו ציין, כי לאחר שהורשעו, נשלחו אותם עובדים למאסר, "אולם עד כה לא הוברר סופית אם המידע הגיע לאחד מענקי המכוניות היפניים או לגורם אחר".

"הדוגמאות הללו – רק קצה הקרחון"

"דוגמאות אלה הן רק מקצת הדוגמאות שנחשפו בחודשים האחרונים", אמר. "ישנם עוד עשרות רבות של מקרים שטרם נחשפו ושנמצאים בעיצומה של חקירה מקיפה ויסודית". לדבריו, "ניתן לומר דבר אחד מובהק על כל הדוגמאות הללו – אלה שפורסמו ואלה שלא: מידת התחכום והתעוזה שיש כיום לגופים שונים במאמציהם לאתר עוד ועוד מידע עסקי רגיש נמצאת בעלייה מתמדת. המרגלים החדשים עושים שימוש בכלים ובמידע שאופייניים מאוד למה שמוכר לנו מהעולם הביטחוני".

בליצבאו הוסיף, כי "במעבדת המחקר שלנו, אנחנו חוקרים טכניקות מודיעין רשת ולוחמת מחשבים מגוונות ושונות במיוחד. אנחנו יודעים כיום שכל רכיב יכול לשדר מידע: העכבר, המסך, המקלדת. אנחנו בוחנים ולומדים כיצד למנוע איסוף מודיעין טכנולוגי איכותי ממידע גלוי, החושף נתונים ופרטים מסווגים שארגונים חושבים שעשו הכול ובכסף רב כדי להסתירם. זאת, במקביל לבחינה מתמדת של איומים מתקדמים ותרחישי ריגול מסחרי, במטרה לייצר מנגנוני הגנה על לקוחותינו מוקדם ככל האפשר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים