כלי BI חזק לא תמיד מספיק בכדי לקבל תובנות; אז מה עושים?
"כלי BI חזק לא תמיד מספיק בכדי לקבל תובנות. קיימים אתגרים רבים בשלב הכנת הדטה עוד לפני שזה מגיע לכלי ה-BI", כך אמר עמירם שוקרון, ארכיטקט פתרונות מידע בקליק ישראל (Qlik Israel). שוחחנו עם שוקרון לקראת הכנס שתערוך החברה ביום ב' הקרוב, ה-9 בספטמבר, בסינמה סיטי גלילות. האירוע יתמקד בעולמות ה-BI והאנליטיקה, תחום מומחיותה.
שוקרון הסביר כי "ארגונים מבינים שהאתגרים שהם נתקלים בהם נחשפים עוד לפני שבונים את פתרון ה-BI, ואז כלי BI לא תמיד מספיק. אנחנו נתקלים במקרים רבים שבהם הנתונים לא מאורגנים טוב או שיש צורך לעשות טיוב נתונים, וכן במקרים שבהם אין לחברה פלטפורמה שיודעת איך לחבר בין מקורות מידע שונים. במקרה כזה, היא לא תצליח להגיע למצב של ניתוח מידע יעיל, שמספק תובנות בעזרת כלי ה-BI".
לדבריו, "הפלטפורמה של קליק ישראל נותנת מענה לאתגר הזה על ידי כלים המטפלים בשלבים של הכנת הדטה, עוד לפני העברתם ל-BI".
מהו פורטפוליו הפתרונות שקליק מציעה?
"קליק היא חברת דטה בעלת פלטפורמת פתרונות רחבה, שנותנים מענה לתרחישים השונים הקיימים בשוק.
הפתרונות של קליק כוללים, בין היתר:
- Data Catalyst – קטלוג מידע ארגוני שמאפשר למשתמשים לצרוך דטה בדיוק כמו שהם רוכשים מוצר ב-eBay.
- Nprinting – רכיב הפצת דו"חות מעוצבים בפוש על ידי קבועי זמן או על פי טריגרים – כלומר, כשקורה אירוע מסוים. היכולת הזו מגבירה את השימוש בדטה בארגון ומכריחה את כלל הפונקציות בחברה לנהל דיונים מכל סוג שהוא על בסיס נתונים.
- Geo Analytics – רכיב גאוגרפי מאוד מתקדם, שמאפשר לא רק להציג מידע עסקי בשכבות שונות על גבי מפה, אלא לייצר חישובים מתקדמים של ממש. לדוגמה: זיהוי הסניף הקרוב אליי, מרחק הנסיעה ממקום המגורים של עובד לסניף וכן הלאה. מה שיפה ברכיב הגאוגרפי הוא שמדובר בחלק אינטגרלי מכלי ה-BI – דבר שמעצים את יכולות התחקור וקבלת ההחלטות עבור ארגונים שהגאוגרפיה חשובה להם.
- ישנם רכיבים נוספים של Big Data Indexing ,Qlik Insight Bot ובנוסף, הרכישה האחרונה של אטיוניטי, המספקת פתרון לשכפול נתונים מהיר וזיהוי אירועים עסקיים בזמן אמת, שמהווה תוספת בעלת עוצמה".
כיצד משתלבים פתרונות אטיוניטי באלה שלכם?
"בזמן הקרוב יוכלו לקוחות קליק להשתמש במוצרי אטיוניטי גם עבור הזרמת נתונים, כדי לקבל אותם בזמן אמת ולשנעם ביעילות ובמהירות מסביבה מקומית לענן – ולהפך".
כיצד משתלבים פתרונות קליק עם מערכות ERP ,CRM ומערכות נוספות?
"אחת החוזקות של קליק היא ביכולתה להתחבר כמעט לכל מערכת מידע די בקלות ובמהירות, ובכך לתת ערך מוסף בזמן קצר יחסית, כך שאפשר למצוא את הפתרונות של קליק בגופים שבהם יש מערכות מידע נפוצות בשוק. אנחנו יודעים לתת מענה גם בארגונים שבהם קיימות מערכות מעשורים קודמים, ולפעמים כאלה שלא בהכרח נתמכות. גם היכולת לחבר מידע חיצוני שקיים באינטרנט, דוגמת שערי מטבע, מזג אוויר ונתוני ווב ארגוניים, דוגמת גוגל ופייסבוק, ולשלב אותם עם המידע הארגוני מעצימה את היכולות של הארגון להסתכל על תמונה רחבה ככל האפשר".
מה מבדל את קליק מהמתחרים?
"קליק היא חברה ותיקה בשוק ויכולות בסיסיות רבות שחברות מתחרות מנסות לפתח כבר קיימות אצלה. הדבר מאפשר לצוות הפיתוח הגדול מאוד של החברה לשדרג את המוצר עם פיתוחים מאוד מתקדמים בתחום הבינה המלאכותית.
יש לקליק פטנט רשום שמאפשר לראות גם אירועים שלא התרחשו, למשל – אילו אנשי מכירות לא הצליחו למכור צעיפים בחורף? היכולת הייחודית הזו מובנית בתוך קליק ומציפה למשתמש שאלות עסקיות שהוא לא חשב לשאול, מכיוון שהוא מעולם לא נחשף לאירועים שלא קרו.
בנוסף, רכיב הבינה המלאכותית המובנה בקליק מאפשר לזהות אנומליות בנתונים ומנגיש מידע שהוא מצא תוך כדי תחקור, מבלי שהמשתמש הגדיר או שאל מראש. לדוגמה, אם משתמש מתחקר את מכירות בגדי הים בקולקציית הקיץ הנוכחית של החברה, הפתרון של קליק יכול לספר לו ש-15% מאנשי המכירות שלו מכרו בגדי ים, ואותם 15% תרמו 60% מהפדיון הכללי ברשת. היכולת הזו מציפה חריגים ו-Action Items, ומסוגלת לבדוק מה עשו שאר ה-85% מהעובדים, שמקבלים שכר ומניבים תרומה כל כך נמוכה.
קליק היא החברה היחידה בשוק שמאפשרת לעבוד במקביל גם און-פרמיס וגם בענן – ב-AWS, ב-Azure או אפילו ב-Qlik Cloud, וזאת ללא עלות רישוי נוספת ועם יכולות זהות בגרסאות השונות. הגמישות הזו מאפשרת למשתמשים לתכנן את הסביבה שלהם באופן שהם רוצים, מבלי לחשוש מעלויות נוספות או מיכולות שאובדות.
בסופו של דבר, חוויית המשתמש מושפעת מהיכולת לתחקר נתונים ביעילות ולקבל תשובות מהר. היכולת של קליק להתמודד עם היקפי נתונים גדולים ולאפשר גמישות תחקורית מעצימה מאוד את המשתמש העסקי. אם ניקח בחשבון את המנוע הגיאוגרפי המתקדם ויכולות נוספות, לדעתי זה מה שמייחד את קליק, ובעיקר מאפשר למשתמש בסוף הדרך לקבל החלטות על בסיס נתונים ולא להתעסק באופן שוטף בסידורם".
להרשמה לאירוע לחצו כאן.