נשים ומחשבים: שלומית הכהן, ארבה
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: שלומית הכהן, סמנכ"לית שיווק בחברת ארבה
שם: שלומית הכהן.
תפקיד: סמנכ"לית שיווק, ארבה.
ותק בתפקיד: שנתיים.
תפקידים קודמים: הגעתי ל-Arbe עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בשיווק בהיי-טק, שכללו פיתוח אסטרטגיות שיווק, השקת מוצרים, ניהול מוצר, פירסום ובניית מותג. התחלתי את דרכי כמנהלת שיווק בחברות היי-טק כגון אורקה, קומברס וצ'ק פוינט. לפני שהצטרפתי ל-ארבה הובלתי את השיווק במספר סטארט-אפים בתחומים שונים, כולל סטארט-אפ שייסדתי בעצמי. אני מאוד מתחברת לאתגר שבהקמה של חברה חדשה, ומציאת שווקים והתאמת הפתרונות.
השכלה/שירות צבאי: אני בעלת תואר MBA מהטכניון, תכנית ששמה דגש על ניהול חברות עתירות ידע ועתירות טכנולוגיה בסביבה גלובלית, ובעלת תואר ראשון בניהול וסוציולוגיה מאוניברסיטת תל אביב.
בשירותי הצבאי הייתי קצינת תנאי שירות בבסיס הטירונים של חטיבת גולני.
משפחה: בזוגיות עם שני ילדים.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? הגעתי לעולמות הטכנולוגיים מתוך רצון לעבוד בתחומים מתפתחים, עם אנשים מרשימים ומרתקים. אני חייבת לציין שהבחירה הזאת הוכיחה את עצמה, ואני שואבת המון סיפוק מהלימוד וההתפתחות האישית והמקצועית.
מה שמשך אותי ל-ארבה היה העניין והאתגר שנובע מכניסה לתחום המרתק של הנהיגה החכמה, וגם תחושת בטן חזקה שלחברה יש טכנולוגיה ייחודית והזדמנות לייצר שינוי – להביא לבטיחות אמיתית בדרכים, ובסופו של דבר לביטול התופעה של תאונות הדרכים, כמובן תוך שיתוף פעולה עם חברות הרכב וטכנולוגיות משלימות.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? לתחושתי יש אפליה – נשים הן פחות משליש מהמועסקות בתחום, ואחוז קטן מהן עוסק במקצועות טכניים. אני מאמינה שהפער נפתח כבר בתקופת הילדות, ונובע מסוציאליזציה וחוסר ההכוונה של ילדות ונערות למקצועות STEM. בהתאם, פחות נשים מגיעות ללימודים גבוהים בתחומים טכנולוגיים, וכמיעוט חלקן לא זוכות ללמוד באופנים מותאמים ונתקלות לעיתים גם ביחס מפלה. כאשר נשים מגיעות לשוק העבודה הן עלולות להיתקל באווירה מאתגרת, או בתרבות גיוס של חבר-מביא-חבר, שמקשה עליהן להשתלב.
אולם – יש שינוי, ויש מודעות, ונעשה הרבה בתעשייה לשפר את התמונה הזאת. אני מקווה ומאמינה שבשנים הקרובות נראה יותר נערות בתחומים טכנולוגיים, וחברות שפועלות להגיע לייצוג ותגמול שוויוניים. זה בהחלט נושא בעדיפות גבוהה אצלנו ב-ארבה, והיה גם בחברות קודמות בהן עבדתי.
הראיון הזה הוא דוגמה לצעד חשוב שצריך להמשיך ולעשות, גם בכדי להציב role model לנשים אחרות, וגם כדי לשמור את הנושא במודעות.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? באופן אישי לא חוויתי אפליה. זכיתי לעבוד עם מנהלים שהשיוויון הוא ערך חשוב אצלם. אבל בהחלט הייתי מיעוט בתוך צוותים גבריים, והייתי צריכה להתאים את עצמי לסביבה.
אני מאמינה שארגון שוויוני יצליח יותר, ומקווה שהתעשייה שלנו תמשיך לפעול כדי להגיע לשילוב ותגמול שוויוניים.
תגובות
(0)