"F5 מנצחת על שרשרת האספקה כולה – מהקוד ועד ללקוח הסופי"
כך אמר ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין
F5 מספקת ללקוחות פתרונות בהם משולבת טכנולוגיה של רד-האט. לקראת הכנס השנתי Red Hat Israel Forum, שיתקיים ביום ב' הקרוב, ה-16 בדצמבר, במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה, שוחחנו עם ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, על החברה ועל פעילותה כשותפה של רד-האט למען הלקוחות.
מה מטריד את לקוחותיכם?
"קודם כל, מטריד אותם איך והיכן מבצעים פריסה (Deployment) – בענן ציבורי, בין אם זה AWS, Azure או גוגל קלאוד, באתר הארגון (און-פרמיס) או בסביבה מרובת עננים (מולטי קלאוד). כאן F5 ממסכת את המורכבות של התשתית ושל אבטחת המידע, ומאפשרת ללקוח פריסה בכל מקום ובכל זמן – הצעת ערך ייחודית כיום בתעשייה.
שאלה נוספת של לקוחות היא האם לעבור לעננים ציבוריים או לא, ואם כן – באיזו צורה. כמו כן, הם שואלים האם הם יכולים לקבל את אותה רמת אבטחת המידע האחידה, בלי קשר להיכן הם פורסים את היישום – בחוות השרתים הארגונית או על גבי הענן. ארגונים רבים ירצו להשתמש בחווה הארגונית, אך במקביל להעביר חלקים נרחבים מהאפליקציות הארגוניות לענן.
נושא חשוב אחר הוא מהירות פיתוח יישומים בתוך הארגון. בשנים האחרונות, אפליקציות הן הנכס החשוב ביותר של ארגונים, בין אם הם נולדו בענן ובין אם מדובר בארגונים ותיקים יותר. וכשארגונים עוסקים בייצור ערך אפליקטיבי שמקביל לערך עסקי, אנחנו צריכים לוודא שעובדי הפיתוח יפתחו מהר ככל האפשר, ללא מכשולים, תוך התקדמות בצורה מאובטחת".
מה אתם עושים למען הלקוחות בתחומים אלה?
"F5 עוסקת בשרשרת הערך והאספקה 'מקוד (אפליקציה) ללקוח' – כל השרשרת שעוברת משרת היישומים או שרת הווב עד שהיא מגיעה לתחנת הקצה של הלקוח הסופי. בשרשרת אספקה זו יש הרבה מאוד רכיבים אפליקטיביים, כמו שרת יישומים או שרת ווב, רכיבי אבטחת מידע כמו פיירוול מבוסס רשת, API Gateway או אורקסטרציה של רכיבי ה-SSL בתהליך. יש גם היבטים הקשורים לדליוורי של האפליקציה עצמה, כמו Application delivery או ניהול התנועה (Traffic management) ועד לרכיבים של CDN (ר"ת Content Delivery Network).
כפי שציינתי, F5 עוסקת גם בהסרת מכשולים לסביבות הפיתוח – מיסוך המורכבות מהמפתחים, ומאפשרת להם להתקדם בקצב הרצוי, כשאנחנו מהווים אורקסטרטור בין גופי ה-IT של הארגונים לגופי הפיתוח שלהם".
אילו פתרונות רד-האט משמשים אתכם להרחבת אפשרויות טכנולוגיות ועסקיות עבור לקוחותיכם?
"F5 עברה בשנים האחרונות תהליך מעניין של מעבר לקוד פתוח בלא מעט מוצרים ופתיחת API מלאים לכל מוצרי החברה – בהלימה לצורת העבודה של רד-האט. אחת הרכישות האחרונות של F5 היא זו של NGINX בכ-700 מיליון דולר, ששרת הרשת שלה, שנתח השוק שלו הוא הגדול ביותר בתעשייה, מבוסס כולו על קוד פתוח. בעקבות כך, יש הלימה גדולה והרבה שיתופי פעולה עם רד-האט, ומערך המוצרים של NGINX מהווה חלק אינטגרלי מההיצע של OpenShift. שיתוף הפעולה בין החברות דרך NGINX ו-OpenShift נותן ערך רב ללקוחות שבונים לעצמם ענן פרטי ועובדים בסביבות מרובות עננים.
כמו כן, שרת הווב מהווה רכיב מפתח ולכן, כל השירותים הנלווים מבוססים על פתרונות F5, כמו ניהול תעבורה והיבטי אבטחת מידע, כולל פתרון למניעת הונאות (Antifraud). המערך כולו והרכיבים האינטגרטיביים בין NGINX ו-OpenShift רצים על קונטיינרים, ובעקבות כך יש יכולת להרים Instances אפליקטיביים שקשורים לאבטחת מידע עם האפליקציה עצמה בתוך שברירי שנייה. אני שמח לציין שיש פרויקטים משותפים גדולים של F5 ורד-האט, שעליהם עובדים בעולם וגם בישראל".
F5, שהוקמה בארצות הברית ב-1996 ומעסיקה ברחבי העולם כ-5,000 עובדים, מספקת לעסקים, ספקי שירות, סטארט-אפים, ממשלות ומותגי צריכה מהגדולים בעולם את החופש להעביר באופן מאובטח כל יישום לכל מקום. החברה מספקת שירותי ענן ואבטחת מידע, שמאפשרים לארגונים לאמץ את התשתית שהם בוחרים בה מבלי לוותר על מהירות ושליטה. מרכז הפיתוח הישראלי של F5, שהינו השלישי בגודלו בעולם, ממוקם בתל אביב, ומועסקים בו כ-300 עובדים.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.