רוסיה מתכוננת לחסום את הגישה לאינטרנט הגלובלי של תושביה

הממשלה הרוסית הכריזה רשמית על רשת מחשבים מקומית ארצית ואף הודיעה כי ביצעה ניסיון מוצלח, כשתוצאות הניסוי הוגשו לעיונו של הנשיא ולאדימיר פוטין * לתושבים לא תהיה גישה אמיתית לאינטרנט הגלובלי

בעד מטבעות וירטואליים - עם הסתייגויות. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. צילום: BigStock

תושבי רוסיה צריכים להתכונן: בקרוב הגישה שלהם לאינטרנט תהיה בעצם אל רשת מחשבים מקומית, ברמה ארצית, שתופעל בידי הממשל. רשת זו לא תהיה מחוברת לאינטרנט הגלובלי, אך לדברי שר התקשורת הרוסי, משתמשים רגילים לא יבחינו בהבדל. הממשלה כבר הכריזה על הרשת באופן רשמי ואף הודיעה כי ביצעה ניסיון מוצלח, כשתוצאות הניסוי הוגשו לעיונו של הנשיא ולדימיר פוטין.

אם בסופו של דבר אכן תפעיל רשת ארצית בלבד, רוסיה ולא תאפשר לתושבים גישה אמיתית לאינטרנט הגלובלי, היא תהפוך למדינה השלישית אחרי אירן וסין, שנכון להיום מגבילות את תושביהן לרשת מקומית בלבד וחוסמת את שאר העולם.

למעשה, הממשלה תיקח שליטה על הנקודות שבה הרשת הרוסית מתחברת לרשת האינטרנט הגלובלית, וכך תהיה לה שליטה רבה יותר על התכנים שלהם תהיה גישה לגולשים המקומיים, בדומה לשליטה שיש למנהלי רשת בארגון – אבל כמובן בקנה מידה הרבה יותר גדול, תוך שהם יכפו על ספקיות השירות ועל חברות הטלקום להגדיר את הרשתות שלהן כך שיופנו לרשת המקומית בלבד.

בשיטה הזו, שבה הממשלה שולטת על החיבור לרשת הגלובלית ויכולה לסנן תכנים, גם אפליקציות VPN, שמשמשות בדרך כלל כדי לאפשר לאנשים להסתתר מאחורי כתובת ורשת וירטואלית, לא ממש יעזרו.

אלן וודוורד, פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת סארי הבריטית, אמר ל-BBC, כי זה מצער לראות את הכיוון שנוקטת רוסיה. "זה עוד צעד לריסוק ההולך וגדל של האינטרנט. יותר ויותר מדינות אוטוריטריות שרוצות לשלוט במה שהתושבים שלהן רואים בודקות מה סין ואירן כבר עשו. זה אומר שלאנשים לא תהיה גישה לדיאלוג על אודות מה שמתרחש במדינה שלהם עצמם, היא תשמור אותם בתוך בועה", הוא טען.

צבי קצבורג

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אלי ויסברט

    על מה הזעקה. זה רעיון לא רע בכלל. בלאו הכי השלטון עושה כל מה שהוא רוצה ורומס את הזכויות שלנו בלי שאנו יכולים באמת להתגונן. לכן, עדיף שלא נדע בכלל, הרשת תרגע ונעסוק יותר בחיים הפרטיים שלנו, ביצירה חדשנות ופחות באקטיביזם של המקלדת.

אירועים קרובים