מני צרפתי, HP: "הווירטואליזציה היא מאפשרת עסקית"
"יתרונות הווירטאליזציה הם לא בהיבט הטכנולוגי, אלא בהיבט הכלכלי-עסקי", אמר צרפתי, מנהל תחום ויראטואליזציה ב-HP ישראל ● לדבריו, "כעת, גם ארגונים מבינים זאת, וזה מה שיניע את המשך הגידול בתחום" ● עוד אמר צרפתי, כי "נדרש לשנות את אופן ההתייחסות למערכי המיחשוב ולהתאים בין התפתחויות טכנולוגיות לצרכים כלכליים"
"בסופו של דבר, יתרונות הווירטאליזציה הם לא בהיבט הטכנולוגי, אלא בהיבט הכלכלי-עסקי. כעת, גם ארגונים מבינים זאת, וזה מה שיניע את המשך הגידול בתחום. מימוש הווירטואליזציה נעשה דרך מודלים כלכליים", כך אמר מני צרפתי, מנהל תחום ויראטואליזציה ב-HP ישראל.
צרפתי היה בין הדוברים בכנס Virtual2010, שנערך הבוקר (ה') במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה. לכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, הגיעו מאות מנהלי תשתיות ומקצועני IT.
לדבריו, הווירטואליזציה עברה ממימוש שלה בשרתים לתחנות הקצה ולמערכות IT קריטיות. צרפתי ציין מגמות נוספות: הליכה לכיוון מיחשוב ענן, מיכון סביבת ה-IT, ניהול סביבות מעורבות והוצאה רבה, של 70%, על תחזוקת IT ותמיכה במערכות.
"נדרש לשנות את אופן ההתייחסות למערכי המיחשוב ולהתאים בין התפתחויות טכנולוגיות לצרכים כלכליים", הסביר. "בעזרת שינוי זה, ימומשו כמה אתגרים: שיפור הניצולת של משאבי המיחשוב, קבלת גמישות, צמצום של 40% בצריכת האנרגיה וחסכון במקום".
צרפתי סיים ראת דבריו בציינו, כי תפיסתה של HP בעניין גורסת שיש לראות את כל רכיבי הדטה סנטר כתשתית מאוחדת, לצד מערכת ניהול המחייבת רמת שירות וטיפול בכל מרכיביה.
קרן שלו, מנהלת תחום פתרונות דטה סנטר במיקרוסופט (Microsoft) ישראל, הציגה את היצע החברה בתחום. לדבריה, "פתרון הווירטואליזציה של מיקרוסופט משולב באופן אינטגרלי בחלונות סרבר 2008 (Windows Server 2008), הטמעתו קלה ומהירה והוא מניב החזר השקעה מהיר באופן מיוחד". היא הוסיפה, כי השנה צפויה הווירטואליזציה להפוך לפתרון סטנדרטי בזרם המרכזי של העסקים והארגונים בישראל. בנוסף, ציינה, מיקרוסופט מציעה ללקוחותיה תשתית לניהול ענן פרטי. "לקוחות המאמצים את טכנולוגיית ה-Hyper-V יוכלו לבנות על בסיסה ענן פרטי בתוך הארגון ובמסגרתו להציע IT as a Service ללקוחות הארגון", אמרה שלו. היא סיכמה את דבריה באמרה, כי בשנה החולפת חל בסניף הישראלי של מיקרוסופט גידול של 21% בפרויקטי וירטואליזציה.
גיא רחמים, מנהל טכני בנט-אפ (NetApp) ישראל ואגן הים התיכון, הציג את הפתרונות שמציעה החברה בתחום. לדבריו, אלה משתלבים "שילוב הדוק לפלטפורמה של VMware, ואנחנו משיקים בחודשים האחרונים עוד ועוד יכולות ומוצרים. אנחנו מתממשקים היטב גם למכונות הווירטואליזציה של סיטריקס (Citrix) ומיקרוסופט". רחמים ציין, כי "ארגונים רבים בארץ מימשו פרויקטי וירטואליזציה עם נט-אפ, בשל התועלות הנובעות מכך: אבטחת מידע, קונסולידציה, צמצום עלויות וקיצור משך פריסת הווירטואליזציה עם רכיבי אחסון, תוכנה ועבודה ברשת". לדבריו, המגמה היא יצירת SOI, תשתית מוכוונת שירותים, שמערך האחסון שבה הוא של נט-אפ.
גיא כרמין, מהנדס רד-האט (RedHat) בכיר במטריקס, הציג את RHEV (ר"תRedHat Enterprise Virtualization). לדבריו, "המוצר מתחרה בזירה הצומחת כיום של פתרונות וירטואליזציה לעולם השרתים ולתחנות הקצה. פתרון ה-RHEV מספק וירטואליזציה בעלת כלי ניהול חזקים וקלים לשימוש, המאפשרים שליטה וניטור לסביבה הווירטואלית, יחד עם טכנולוגיית ה-KVM, המאפשרת ניצול מרבי של החומרה הקיימת". הוא ציין, כי "אנחנו רואים ברבעון האחרון עניין רב בפתרון". לדבריו, "אחד היתרונות שלנו הוא בכך שמרכז הפיתוח העולמי של RHEV נמצא בישראל, מה שמאפשר גישה ישירה למוקדי הידע ותכנון המוצר".
סיפור לקוח – לאומי קארד
עופר בן ארצי, מנהל תחום התשתיות הפתוחות בלאומי קארד, הציג סיפור לקוח. לדבריו, בעבר היו בחברה כ-700 שרתים, מבוססי מערכות הפעלה שונות. הוא ציין, כי פרויקט הווירטואליזציה בחברה החל לפני כמה שנים והוא מתמשך. כיום, אמר, "יותר ממחצית שרתי החברה הם וירטואליים ומבוססי המכונות הווירטואליות של מיקרוסופט, לצד מערך אחסון של נט-אפ". בן ארצי פירט את התועלות הנובעות מהפרויקט, ביניהן חסכון בצריכת החשמל של יותר ממאה קילו-ואט ב-2009, שיפור חוויית המשתמש, זמינות המערכות, גמישות תפעולית לצרכי הארגון וחסכון בעלויות, שהופנה לפרויקטים חדשים.
איציק חנן, מנהל תחום וירטואליזציה ב-EMC ישראל, ויניב ויינברג, יועץ בכיר ב-VMware, דיברו על המסע אל הענן הפרטי. לדבריהם, מערכת ההפעלה vSphere 4 מביאה להפסקת השדרוג החוזר ונשנה של מערכי IT בארגונים. כך, הסבירו, ארגונים בונים עננים פרטיים ובאמצעותם מפשטים באופן משמעותי את הקצאת משאבי המיחשוב ועונים על הצורך הגובר לגמישות. השניים הוסיפו, כי "המערכת מביאה את יתרונות מיחשוב הענן למרכז הנתונים, ובכך מקצצת מיידית ומשמעותית את עלויות ה-IT ואף מסייעת להפוך את הארגון לספק שירותים פנימי. כך, המוצר מכיל את כל היתרונות המוכחים של כלי הווירטואליזציה של VMware ויכולות ניהול מתקדמות, ומציע מגוון רחב של יכולות מיחשוב ענן חדשניות, הכוללות שליטה רבה יותר במערכת ההפעלה, אפקטיביות משופרת גמישות ויכולות בחירה מגוונת".
מאיר אדלר, CTO ב-CA ישראל, אמר, כי "השוק החל להבין ב-2008 מה זה מיחשוב ענן. הווירטואליזציה ומיחשוב הענן כבר קיימים, והם רק יילכו ויגדלו". בדבריו הדגיש אדלר שתי אבחנות: "תוכנה לכשעצמה היא לא שירות, ומנגד – כל מה שהוא וירטואלי אינו בהכרח ענן". אדלר הסביר, כי אלמנטים המאפיינים את מיחשוב הענן הם היכולת לערוך הקצאות ליישומים והיכולת להעתיק דטה סנטר ממקום למקום. "מה שדרוש לצורך עבודה בצורה מסודרת בענן הוא היכולת לקחת את כל המרכיבים ולחברם. לפשט, לבנות שירות כאילו לוגי ולקשור אליו את המשאבים הווירטואליים, לנהל את השירות שנוצר, ולעשות תזמור בין השירותים", אמר.
גרי מיכאלוב, מנהל טכנולוגיות סיטריקס בקבוצת אמן, דיבר על "המהפכה של סיטריקס בתחום שולחנות העבודה הוירטואליים בארגונים". לדבריו, "יש לסיטריקס מערך שלם של מוצרים לספקי מיחשוב ענן – מיכולת להעברה כשירות של תשתית יציבה על ידי שרתים וירטואליים דרך העברת היישומים למשתמשים ועד לפתרון של מחשב אישי מושלם הניתן כשירות". את כל אלה, הסביר, "ניתן להעביר על גבי כל תווך תקשורת בעזרת מאיצי התקשורת והיישומים של סיטריקס ועל כל תחנת קצה, תוך שמירה על חווית משתמש גבוהה ואיכותית ומתן תמיכה בעזרים פריפריאליים והתקנים אבטחתיים".
תגובות
(0)