טכנולוגיה ישראלית מאפשרת להקל על המצוקה של מבודדי הקורונה

באמצעות מערכת של יוניפר קר הם יכולים לקבל טיפול מצוותים רפואיים ונפשיים, לתקשר עם בני משפחותיהם ואפילו לעשות התעמלות ● כך זה עובד

הכל היה כבשגרה - ואז באה הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

כשמדברים על הקורונה ועל הטיפול באנשים שנושאים את הנגיף, או שקיים חשש שזה המצב, מתייחסים בדרך כלל לצד הרפואי-פיזי. מה שלא זוכה כמעט להתייחסות הוא הצד הנפשי – הקשיים שמעורר הבידוד והחרדות מהנגיף הלא נודע.

כמו בהרבה מקרים, גם כאן נחלצת החדשנות הישראלית לעזרה. טכנולוגיה שפיתח הסטארט-אפ יוניפר קר מאפשר למבודדי הקורונה לקבל טיפול נפשי ולתקשר דרכה עם משפחותיהם. זאת, בשיתוף פעולה עם בית החולים שיבא בתל השומר, שם שוהים בבידוד החוזרים מספינת הקורונה.

המערכת של יוניפר מבוססת על תקשורת בווידיאו חי, שקלה לתפעול גם ללא צורך בהדרכה מקדימה. כך צוותי טיפול יכולים להעניק טיפול נפשי מרוחק. במערכת מועבר גם טיפול קבוצתי בווידיאו מפוצל, המאפשר למאושפזים להיחשף זה לזה, כדי שלא ירגישו בודדים, או שהבדידות שלהם לפחות תופג במשהו.

בנוסף, משפחות המאושפזים יכולות לתקשר אתם באמצעות המערכת, בממשק שמותאם גם למבוגרים שלא מנוסים בתפעול טכנולוגיות וידיאו.

המוצר של יוניפר קר. צילום: יח"צ

המוצר של יוניפר קר. צילום: יח"צ

שעת כושר טכנולוגית

מעבר להתקשרות עם אחרים, המערכת מאפשרת למבודדים להעביר את הזמן עם תכנים שונים, בהם שיעורי כושר והתעמלות, כדי שיבצעו גם פעילות פיזית במהלך השבועיים (לפחות) שהם צפויים לשהות במתקן בשיבא.

הטכנולוגיה של יוניפר מבוססת על חיבור מסכי טלוויזיה לסטרימר, מצלמת רשת ושלט, המשמש גם כרמקול. המערכת מאפשרת לבצע התכתבות, שיחות וידיאו חי אישיות או קבוצתיות וסנכרון עם חשבון הווטסאפ, לקבלת תמונות וסרטונים דרך הטלוויזיה.

יוניפר קר הוקמה ב-2016 על ידי רמי קירשבלום ומאיר שריבר. במאי 2018 היא השלימה סבב גיוס של 2.4 מיליון דולר ובקיץ באותה השנה הודיעה על הקמת רשת חברתית לקשישים באוסטרליה.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים