הכפר (i3) שמגדל ילדים (סטארט-אפים)

קרן ההון סיכון i3 אקוויטי פרטנרס קיימה לאחרונה את האירוע השנתי שלה, בשיתוף עם הפירמות ארנסט יאנג ושיבולת. "ברוח הפתגם – 'צריך כפר שלם בשביל לגדל ילד' – גם אנחנו ב-i3 מאמינים בטיפוח מערכות יחסים אסטרטגיות בין סטארט-אפים הנמצאים בשלבים המוקדמים ביותר לבין חברות רב-לאומיות", אמר ערן וגנר, שותף מנהל בקרן, אשר פתח את האירוע. "יש לנו שבעה סטארט-אפים בפורטפוליו ומרביתם כבר גייסו סיבובי המשך.  בהתחשב בעובדה שאנו  משקיעים בשלבים מאד מוקדמים – קפיצת המדרגה שהם מבצעים תוך שנה-שנתיים  – חריגה בענף. זה קורה בזכות בניית אסטרטגיה ייחודית המביאה את הסטארט-אפים מהר יותר לסבב גיוס A, תוך ניצול אופטימלי של משאבים ליצירת ערך. אגב, השותפות שלנו כבר לקחו חלק בלפחות 50% מהשקעות ההמשך – עדות מובהקת לכך שהשיטה עובדת".

מימין: אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, נוגה קפ וערן וגנר, שותפים מנהלים ב-i3. צילום: ליאור רוטשטיין

נוגה קפ, שותפה מנהלת בקרן, סיפקה הסבר קצר על מודל העבודה: "באופן טבעי, גופי ענק רב-לאומיים מתקשים ביצירת אינטראקציה עם סטארט-אפים צעירים בשלבים סופר-מוקדמים, והמומחיות שלנו ב-i3 היא לאפשר לקסם הזה להתרחש ולייצר את הקשרים המועילים והמקדמים ביותר לשני הצדדים. המודל  שיצרנו, המחבר בין הגופים הרב-לאומיים לבין הסטארט-אפים, הוא חיבור יוצא דופן בתעשיית קרנות ההון סיכון הישראלית אשר הוכיח את עצמו בגדול. אנחנו כ- i3 מהווים את הגשר בין סטארט-אפיסטים מתחילים לחברות ענק גלובליות אשר מעמידות לרשותם את הקשרים הבינלאומיים שלהן, לקוחות גדולים, מנטורים מנוסים וכאמור, השקעות המשך – כל אלה מתורגמים לדיוק במוצר וקיצור זמני הגעה לשוק".

מרטין דופויזן, המוביל את תחום החדשנות בארנסט יאנג ישראל אמר, כי ישראל היא האקו-סיסטם החדשני ביותר בעולם והוסיף, כי בשנתיים האחרונות ההנהלות מעורבות יותר בכל הנושא של  חדשנות וחיפוש אחר חדשנות. עוד ציין, כי בשלב ראשון נהגו החברות לעשות מיזוגים, בשלב השני איתרו סטארט-אפים עם פוטנציאל והשקיעו בהם, בשלב השלישי הקימו אינקובטורים וביקשו לגדל את הסטארט-אפ מגיל צעיר, ובשלב הרביעי נולדו שיתופי פעולה עם דגש על תוצאות עסקיות. עכשיו מנסים להמציא את השלב החמישי.

עופר בן יהודה, שותף בפירמת עורכי הדין שיבולת, דיבר על השוואת מגמות בין מה שקורה בעמק הסיליקון למה שקורה בישראל בכל הנוגע לזירת הסטארט-אפים וההשקעות והסביר, כי אם מסתכלים על הוואלואציה באקזיטים – המספרים בישראל זהים לעמק הסיליקון.

גם שלושה מן הסטארט-אפים שבהם השקיעה הקרן הציגו בקצרה. ערן ענבר, מנכ"ל פריזמה פוטוניקס, דיבר על המהפכה שהמוצר שלהם מחולל בשוק ניטור וניהול תשתיות לאומיות והדגיש כי הקשר עם קבוצת טאטה פתח בפניהם דלתות לחברות התשתיות הגדולות בעולם.  עוד אמר, כי החברה היא היחידה בעולם שיכולה להשתמש בסיבים אופטיים שכבר פרוסים בשטח, לנטר באמצעותם תשתיות ולספק מידע רב ערך על הגריד.

האחים אביב ומתיאו שפירא, מייסדי הסטארט-אפ אקסטנד, המפתח ממשק אדם-מכונה מבוסס XR (ר"ת Extended Reality) על גבי רחפן, סיפרו, כי הם עובדים כבר עם שתיים מבין השותפות: מיקרוסופט וקבוצת טאטה, וכי בקרוב ישתפו פעולה גם עם קוואלקום. עוד סיפרו, כי i3 סייעה להם בבניית אסטרטגיית שוק וחיבור ללקוחות גדולים, כגון צה"ל. המוצר שלהם, כך הדגימו, מאפשר למשל לחיילים העומדים לפרוץ למבנה, לראות את פנים-המבנה בזמן אמת.

לפני שנתיים וחצי ביצעה i3 את ההשקעה הראשונה שלה, בחברת זנסיטי. איל פדר, המנכ"ל, סיפר באירוע, כי בעקבות ההשקעה הראשונית של i3 הגיעה גם השקעת המשך מחברת מיקרוסופט, וכי היום הפתרון שלהם מוטמע כבר בקרב 120 עיריות, כולל שיקגו, פיניקס, יוסטון, סן פרנסיסקו ועוד. פדר תיאר כיצד מיקרוסופט חיברה אותם לסקטור העירוני, ובזכותה פגשו, פעם אחר פעם, את האנשים הנכונים.

יותר מ-100 אורחים הגיעו לאירוע , בהם אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, יוג'ין קנדל, מנכ"ל סטארט-אפ ניישן סנטרל, אשיש גנגרייד, סמנכ"ל הפרויקטים של קבוצת טאטה, אשר הגיע מחו"ל, ג'ונת'ן פוליצר מג'נרל אלקטריק, בועז פאר מקוואלקום, ספיר בן הרוש ועידית מועלם מפיטנגו, ועוד.

מימין: אריאל מיכאלי, מוטורולה, מתיאו שפירא, אקטנד, נוגה קפ, i3, איל פדר, זנסיטי, אביב שפירא, אקסטנד, ג'ון דונר, נאנופבריקה, ערן ענבר, פריזמה פוטוניקס, איל שלף, ננופבריקה. מאחור: משה משעלי, דיפ AI וערן וגנר, i3. צילום: ליאור רוטשטיין

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים