"הענן הוא כבר לא אופציה – זו חובה עסקית"
כך אמרה ד''ר דלית נאור, מנהלת מחלקת ענן היברידי במעבדת המחקר של יבמ בחיפה, בכנס הענן ההיברידי של יבמ ישראל, שבשל המצב, נערך, בראשונה, באופן וירטואלי ● "הענן היום הוא כר נרחב לחדשנות וליצירתיות. בלי אלו, ארגונים גדולים לא יוכלו לעלות לענן"
"הענן הוא כבר לא אופציה, כי אם חובה עסקית. לכן, השאלה היא איך לעלות לענן – בלא להרוס את הקיים", כך אמרה ד"ר דלית נאור, מנהלת מחלקת ענן היברידי במעבדת המחקר של יבמ בחיפה.
נאור דיברה אתמול (ב') בכנס הענן ההיברידי של יבמ ישראל, שבשל המצב, נערך, בראשונה, באופן וירטואלי. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נשא את הכותרת: Hybrid Cloud Con – Innovate, Modernize & Secure Anywhere . הוא נערך בהשתתפות מאות לקוחות ושותפים עסקיים של הסניף הישראלי של הענק הכחול.
לדברי ד"ר נאור, "מחקרים מעלים כי עד כה, ארגונים גדולים, דוגמת בנקים וחברות תשתיות קריטיות, העבירו לענן רק 20% מעומסי העבודה הקריטיים שלהם. יש שם חסמים גדולים. השאלה היא כיצד לעבור לענן בצורה אמינה, יעילה ומאובטחת. לפני עשור, הביטוי השגור היה 'move fast and break things'. המשפט הזה לא תקף לאותם ארגונים, שנדרשים להמשכיות עסקית ולאמינות".
"במעבדת המחקר", אמרה ד"ר נאור, "אנו מאתרים את הבעיות המונעות מאותם 80% מעומסי עבודה לעבור לענן ומנסים לגעת בנקודות הכואבות. מדובר באבטחת מידע, הלימה לרגולציות, אמינות ודיוק. עד היום חברות היו אחראיות בעצמן להבטחת נושאים אלה, ועם העלייה לענן, האחראית לכך היא ספקית הענן".
"המטרה שלנו", הסבירה, "היא לא רק לתת תשובות, אלא להעניק גם ביטחון ושקיפות. עלינו לוודא שפעילות של כל לקוח תשפיע רק עליו ולא תחלחל ואף תסכן לקוחות אחרים. כיוון שארכיטקטורת הענן שלנו מבוססת קוד פתוח, אנו מספקים ללקוח את השקיפות הנדרשת. זו אחת החוזקות שלנו, כי החוקרים שלנו פעילים בקהילות קוד פתוח, ומביאים את החידושים משם ללקוחות הארגוניים".
כך, הסבירה, "ארכיטקטורת הפיתוח החדשה שהענן הביא היא מיקרו-שירותים, שבה מפצלים את האפליקציה לפיסות קטנות, שכל אחת רצה בצורה עצמאית. הארכיטקטורה הזאת נותנת פתיחות ללקוח ומבהירה לו איך לכתוב את האפליקציה, אך מנגד – הופכת את הניהול למורכב. המענה הוא ניהול מיקרו-שירותים מבוסס ISTIO, פרויקט קוד פתוח גדול, המאפשר לחבר ולנהל בצורה יעילה את רשת המיקרו-שירותים. בעזרתו ניתן להבטיח שהאפליקציה תתבצע תחת מדיניות האבטחה של מגזר הפעילות שבו פועל הארגון".
מענה נוסף, ציינה ד"ר נאור, "קשור לנתונים העולים לענן. על מנת לפתח מוצרים עסקיים חדשים, ארגונים רוצים לשתף את המידע שלהם עם גורמי צד ג', למציאת תובנות עסקיות חדשות. הדרך הטבעית היא הצפנת הנתונים, אבל כך קשה לעשות בהם שימוש. מנגד, לא ניתן להעביר את כל הנתונים למי שאינו רשאי לקבלם ולסמוך עליו שיטפל בהם באופן מאובטח. אנו עובדים על טכנולוגית קוד פתוח, עם תקן פופולרי בעולם ניתוח נתוני העתק – PARQUET – לטובת ייצוג נתונים יעיל. אנשי הצוות שלי פיתחו שיטה, המצפינה את הקבצים בצורה עדינה, כך שאפשר לחשוף רק חלקים מהנתונים באמצעות ניהול מפתחות חכם. כך ארגונים גדולים יכולים להעלות נתונים רגישים לענן בצורה מאובטחת תוך הלימה לרגולציות: רק בזמן הניתוח הנתונים עוברים פענוח על ידי מנוע האנליזה – בשאר הזמן הם מוצפנים".
"הענן היום", סיכמה ד"ר נאור, "הוא כר נרחב לחדשנות וליצירתיות. בלי אלו, ארגונים גדולים לא יוכלו לעלות לענן. בעזרת חדשנות אנו הופכים את הענן של יבמ ליותר מאובטח – יותר אפילו מסביבות סגורות של ארגונים כיום. חדשנות דרך קהילת הקוד הפתוח וטכנולוגיות פתוחות הן מרכיב בסיסי עבורנו. אנו מביאים את החדשנות, את הנראות ואת השקיפות ללקוחות – עם קוד פתוח, וכשניתן – מביאים זאת מהר יותר מהמתחרים".
הכנס נערך בחסות יבמ.
תגובות
(0)