מגיפת הקורונה: התקופה ש"תעשיית הסמארטפונים תרצה לשכוח"
לפי דו"ח שפרסה חברת המחקרים סטראטג'י אנליטיקס, מכירות הסמארטפונים העולמיות בחודש פברואר 2020 צללו ב-38% יחסית לשנה קודמת – הצניחה הגדולה ביותר אי פעם בשוק הסמארטפונים העולמי ● גם התחזית ל-2020 כולה לא ורודה, והחברה צופה ירידה של 10%
לפי דו"ח שפרסמה חברת המחקרים סטראטג'י אנליטיס נראה כי תעשיית הסמארטפונים חווה גם היא פגיעה קשה בעקבות התפרצות מגיפת הקורונה. לפי הדו"ח, משלוחי הסמארטפונים בעולם צללו בחודש פברואר האחרון ב-38% – הצניחה הגדולה אי פעם – מ-99.2 מיליון מכשירים בחודש המקביל ב-2019, ל-61.8 מיליון בפברואר האחרון. "הביקוש לסמארטפונים באסיה כמעט ונעלם על רקע מגיפת הקורונה, והדבר גרר צניחה במשלוחים ברחבי העולם. כמה מפעלים באסיה היו משותקים מייצור סמארטפונים, כשגם הצרכנים לא היו מסוגלים או נמנעו מביקור פיזי בחנויות לצורך רכישת מכשירים חדשים", אמרה לינדה סוי, מנהלת בסטראטג'י אנליטיקס.
לדברי ניל מסטון, מנהל תפעול בחברת המחקרים, "בפברואר 2020 הייתה הנפילה הגדולה אי פעם בהיסטוריה של שוק הסמארטפונים העולמי. האספקה וגם הדרישה לסמארטפונים צללה בסין, צנחה ברחבי אסיה והואטה בשאר אזורי העולם. זוהי תקופה שתעשיית הסמארטפונים תרצה מאוד לשכוח".
יין וו, אנליסט בכיר בחברת המחקרים הוסיף, כי "למרות הסימנים להתאוששות בסין, אנו צופים שמשלוחי הסמארטפונים יישארו חלשים גם בחודש מרס 2020. בהלת נגיף הקורונה התפשטה לאירופה, לצפון אמריקה ולכל האזורים האחרים, ומאות מיליוני צרכנים, גם האמידים שבהם, מצויים בהסגר ואינם מסוגלים או אינם רוצים לרכוש מכשירים חדשים. תעשיית הסמארטפונים תיאלץ לעבוד קשה יותר מאי פעם כדי להגביר את המכירות בשבועות הקרובים בעזרת מוצרים פופולריים כמו שעונים חכמים".
תחזית מכירות סמארטפונים לשנת 2020 כולה – ירידה של 10%
לצד הדו"ח הנ"ל פרסמה סטראטג'י אנליטיקס גם תחזית חדשה לשנת 2020 כולה, שבה היא צופה, כי משלוחי הסמארטפונים בעולם בשנת 2020 יפחתו ב-10% בהשוואה לשנה קודמת (לעומת צפי לירידה של 2% בתחזית הקודמת), על רקע ההסלמה בהתפשטות מגיפת הקורונה למדינות נוספות.
"המשלוחים בעולם יפחתו ב-10% מן הצפוי ב-2020 עקב החשש וה'שיתוק' שנגרמים מנגיף הקורונה", מציינת החברה בדו"ח. "אף אחד לא מנצח. כל היצרניות ייפגעו וימכרו פחות סמארטפונים לעומת התקופה שלפני המגיפה. היצרניות מתמודדות עם שיבושים בשרשרת האספקה ועם ביטחון צרכני ירוד".
"אנו צופים", מציין הדו"ח, "כי פברואר/מרס היו חודשי השיא של הבהלה והפחד, וכי המגיפה תוכל לאחר אפריל/מאי. כל בעלי המניות בתעשייה מתכננים מחצית שנה ראשונה חלשה מאוד והתאוששות מתונה במחצית השנייה".
עוד מציינים האנליסטים, כי אם המשבר יימשך גם לאחר אפריל/מאי והמצב ימשיך להסלים ויימשך ושוק המניות יתמוטט וישתק את הצמיחה הכלכלית, הדבר גם יפחית בצורה דרמטית את הביטחון הצרכני, ואנו צופים שמיתון יוביל לירידה גדולה יותר מ-10%".
תגובות
(0)