הרשות להגנת הפרטיות: כך תלמדו מרחוק ותשמרו על פרטיותכם
רוב היישומים הדיגיטליים ללמידה מרחוק אוספים מידע על משתמשים, לרבות מידע רגיש, כגון נתונים הנוגעים לזהות שלהם ולההישגים הלימודיים שלהם", מתריעים אנשי הרשות, על כן "על כל הגורמים הרלוונטיים לפעול בעניין באחריות ותוך הקפדה על עקרונות הגנת הפרטיות וההגנה על המידע"
"למציאות החדשה, שבה תלמידים וסטודנטים לומדים מרחוק, עשויות להיות השלכות על פרטיותם, לרבות מבחינת ההגנה על מידע אישי הנוגע אליהם", כך לפי הרשות להגנת הפרטיות, שפרסמה הנחיות בנושא.
"רוב היישומים הדיגיטליים ללמידה מרחוק אוספים מידע על משתמשים, לרבות מידע רגיש, כגון נתונים הנוגעים לזהות שלהם וההישגים הלימודיים שלהם. שימוש ביישומים האמורים עלול להביא גם לאיסוף מידע הנוגע לתלמידים וסטודנטים שאינו נובע ישירות מהתהליך הלימודי, כגון מידע על אודות הרגלי הגלישה שלהם וכתובות מגוריהם. כמרבית המערכות המקוונות, היישומים אינם חסינים לחדירה ומפני דלף מידע. מידע רגיש רב אודות תלמידים וסטודנטים עלול להיחשף, לדלוף ולהגיע לידי גורמים שהמידע אינו אמור להיות בחזקתם. החשיפה עלולה להיגרם גם כתוצאה מפעילות מי שמקיימים אינטראקציות עם התלמידים והסטודנטים ביישומים הללו – תלמידים וסטודנטים אחרים, מורים ומרצים".
"ילדים, ובמקרים רבים גם ההורים שלהם, אינם מודעים לסוגיות הנוגעות לשימוש של גורמים מסחריים ואחרים במידע אישי הנוגע לילדים ולהשלכות השימוש הזה על חייהם ועל עתידם. לפיכך, ילדים נחשבים מטרה נוחה לאיסוף מידע, כי הם מודעים פחות לניסיונות לדוג מידע הנוגע אליהם, ונוהגים לחשוף ברשת מידע הנוגע אליהם או לבני משפחתם באופן העשוי לפגוע בהם ובעתידם".
סיסמאות חזקות, אנטי וירוס, פיירוול ורשת אלחוטית מוצפנת
למשתמשים – תלמידים והוריהם וסטודנטים, הרשות ממליצה: "השתמשו בסיסמאות חזקות למחשב וליישומי הלמידה מרחוק שבהם אתם משתמשים. הקפידו להחליף את הסיסמה המקורית בסיסמה בת לפחות 8 תווים, הכוללת אותיות. מומלץ לשלב אותיות בשפות שונות, או גדלים שונים, מספרים ותווים מיוחדים. זכרו להשתמש בסיסמאות שונות לשירותים שונים. מומלץ להחליף את הסיסמה ליישומי הלמידה מרחוק אחת לכמה חודשים.
"ודאו כי המחשב הביתי כולל מערכת הפעלה מעודכנת ותוכנת אנטי וירוס פעילה. ודאו שהרשת הביתית מאובטחת על ידי תוכנת פיירוול מעודכנת, וכי הרשת האלחוטית בביתכם מוצפנת.
"כשאין שיח ויזואלי, הקפידו לכסות את המצלמה במדבקה שתמנע את צילומכם על ידי עבריינים העלולים להשתלט עליה".
ככלל, קובעים ברשות, "יישומים ציבוריים שהשימוש בהם 'חינמי' לכאורה, עשויים לאסוף מידע רב על אודותיכם. הקפידו לא להעלות ולא לציין פרטים אישיים הנוגעים אליכם במסגרת הרישום והשימוש ביישומי למידה מרחוק. בחלק מהיישומים יש למשתמשים כלים לשליטה, ולו חלקית, על אופן השימוש במידע שלהם. לימדו את הכלים להגנה על פרטיותכם".
"קחו בחשבון שכל מידע שאתם חושפים בעת שימוש ביישומים ללמידה מרחוק, הכוללים קיום שיח ויזואלי, כגון זום או סקייפ, עשוי להיות חשוף, מתועד ומצולם על ידי גורמים אחרים המשתמשים ביישום. הקפידו לא לחשוף את עצמכם ואת בני המשפחה שלכם. מנגד, הקפידו לכבד את הפרטיות של שאר המשתמשים ביישום במקביל אליכם".
"הקפידו לא לענות ולהגיב לגורמים שאינם חלק מתהליך הלמידה. הקפידו לא להיכנס לקישורים שנשלחים אליכם, אלא רק לאחר בדיקה. מומלץ להורים לילדים צעירים לתווך לילדיהם את הכללים להגנה על פרטיותם".
"במציאות המורכבת שבה אנו נמצאים, ההחלטה על מעבר של תלמידים וסטודנטים ללמידה מרחוק הינה החלטה מתבקשת", מסכמים אנשי הרשות, "עם זאת, יש להכיר בכך, שלהחלטה זו עשויה להיות השלכה על פרטיותם של תלמידים וסטודנטים, לרבות מבחינת ההגנה על מידע הנוגע אליהם. על כל הגורמים הרלוונטיים לפעול בעניין באחריות ותוך הקפדה על עקרונות הגנת הפרטיות וההגנה על המידע".
תגובות
(0)