השעון של אפל אבחן בעיה לבבית שלא נמצאה בציוד הרפואי של בית החולים

בבדיקת אק"ג שנעשתה לאישה בת 80 בבית חולים בגרמניה לא אותרו בעיות לבביות שמהן סבלה ● לאחר שהראתה לרופאים את המדידות שביצע השעון של אפל, הם שוכנעו שיש לה הפרעה לבבית, והיא אכן הועברה לצנתור – שמצא חסימות בכלי הדם בלב, שכמובן טופלו

Apple Watch. יודע לאבחן קורונה. צילום: אפל

ה-Apple Watch – השעון החכם של אפל – הוכיח שוב את יעילותו בניטור פעולת הלב וביכולת שלו להתריע על בעיה לבבית, והדיווח על כך אפילו הגיע למגזין רפואי מקצועי.

בתיעוד שפורסם ב-European Heart Journal בשבוע שעבר, מדווח על אישה בת 80, שהגיעה למרכז הרפואי של אוניברסיטת גוטנברג בגרמניה עם מה שתואר כ"סימנים אופייניים של אנגינה פקטוריס". האישה גם דיווחה על שני אירועים של הפרעות דופק, שעשויים לפעמים לגרום לאיבוד ההכרה בשל זרימה חלשה של דם מחומצן למוח.

למרות שסיפקה נתונים על אבחנה שניתנה לה שנתיים קודם לכן, של לחץ דם גבוה, פרפור פרוזדורים ואירוע של תסחיף ריאתי, הרופאים שביצעו לה אק"ג לא מצאו כל עדות לאיסכמיה בשריר הלב (חוסר מקומי של חמצן ברקמה, הנגרם מחסימה בכלי דם).

למרות התוצאות השליליות של האק"ג, הרופאים שוכנעו שהאישה סובלת מבעיה לאחר שהראתה להם תוצאות שנמדדו באמצעות פונקציית האק"ג של שעון אפל והעידו על אירועים של הפרעות דופק ספציפיות. האישה הועברה לצנתור – שמצא חסימות בכלי דם בלב, והוכנסו לליבה סטנטים.

בדיווח שפורסם במגזין, נכתב, כי "כדאי להשתמש בשעון של אפל לא רק לאתר פרפור פרוזדורים או הפרעות בזרימת הדם, אלא גם כדי לאתר איסכמיה בשריר הלב".

כבוד לשעון של אפל.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אזרח ותיק

    אם זה נכון, זה מרגיז ואף מעורר תמיהה. משרד הבריאות גם לא אישר לי לנשום, ובכל זאת אני נושם. השאלה היא כמובן האם משרד הבריאות אסר על הפעלת האפליקציה. אם כך הדבר, צריכות להישאל שאלות מאד ספציפיות לגבי הסיבה או הסיבות...

  2. צביקה רובין

    מרגיז שבארץ, התכונה הזו של בדיקת EKG בעזרת השעון, נחסמה ע"י Apple בטענה שמשרד הבריאות טרם אישר לה את השימוש בזה... התכונה קיימת בחומרה של השעון אך נחסמה במערכת ההפעלה של השעון!!!

אירועים קרובים