טראמפ הקפיא ויזות לעובדים זרים – ענקיות ההיי-טק מתקוממות

צו מנהלי יאריך הקפאת אשרות עבודה והנפקות גרין קארד לעובדים זרים ● התקנות החדשות עלולות לפגוע בחברות מעמק הסיליקון, שמעסיקות במיקור חוץ עובדים רבים ממדינות זרות ● פייסבוק, גוגל, אמזון וטוויטר הגיבו בביקורתיות

הוקפאה. ויזת H-1B. צילום אילוסטרציה: BigStock

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, פרסם אתמול (ב') הכרזה על הקפאה של הוצאת ויזות H-1B חדשות לשנה תמימה, כמו גם על הקפאת הנפקת אשרות גרין קארד לעבודה במדינה. הסיבה, לפחות לכאורה – הקורונה.

לפי הנשיא, הצעד חיוני על מנת לסייע למיליוני אמריקנים שאיבדו את מקום עבודתם בגלל המשבר הכלכלי הנוכחי שיצרה המגיפה.

ויזה מסוג H-1B ניתנת בעיקר לאנשי ה-IT שמגיעים לארה"ב מכל רחבי העולם ומועסקים בחלק הגדול במיקור חוץ בחברות ההיי-טק הענקיות של המדינה. טראמפ גם השעה בינתיים מתן ויזות עבודה זרות אחרות להמשך השנה. הצו למעשה מרחיב את ההגבלות שנקבעו באפריל, ושהקפיאו מתן ויזות עבודה ל-60 יום.

אמזון, גוגל, פייסבוק וטוויטר מיהרו להביע את מורת רוחם מהמהלך, בזמן שארגוני זכויות אדם, כמו גם מבקריו של טראמפ מהצד הדמוקרטי של המפה הפוליטית, טוענים שהנשיא "תופס טרמפ" על המגיפה כדי לסגור את דלתות המדינה בפני עובדים זרים.

פיצ'אי: "ההגירה תרמה רבות להצלחתה הכלכלית של אמריקה"

כדי לקבל מושג על הקושי שההקפאה מציבה לחברות עמק הסיליקון הענקיות – בשנה שעברה קיבלו גוגל ואמזון אישור לכ-9,000 ויזות H-1B, כל אחת. למעשה, ישנן 85,000 אשרות ויזה מסוג H-1B לעובדים "מיומנים במיוחד" הפתוחות בארה"ב מדי שנה. חלק נכבד מהן מוקדשות לעובדים המיועדים להיי-טק.

לפיכך, כאמור, ענקיות הטכנולוגיה האמריקניות לא שתקו והשמיעו ביקורת קשה עקב הכרזת טראמפ על הצעדים החריפים, שיצאו במסגרת צו מנהלי.

"ההגירה תרמה רבות להצלחתה הכלכלית של אמריקה, והפכה אותה למובילה עולמית בתחום הטכנולוגיה, וגם את גוגל לחברה שהיא כיום. אני מאוכזב מההכרזה היום – נמשיך לעמוד לצד מהגרים ולפעול להרחבת ההזדמנות לכולם", צייץ מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי.

דובר פייסבוק אמר בהצהרה ל-NBC News כי: "הכרזתו האחרונה של הנשיא טראמפ משתמשת במגיפת הקורונה כהצדקה להגבלת העלייה. במציאות, הצעד להרחיק בעלי כישרון מיומנים במיוחד מארה"ב, יקשה עוד יותר על התאוששות ארצנו".

דובר אמזון אמר לביזנס אינסיידר: "מניעת כניסת אנשי מקצוע עם מיומנות גבוהה במיוחד למדינה – ומתרומה להתאוששות הכלכלית של אמריקה – מציבה בסכנה את התחרותיות הגלובלית של אמריקה. הערך של תכניות ויזה לבעלי מיומנות גבוהה במיוחד הוא ברור".

אבל לא רק אמזון, גוגל ופייסבוק היו בין המתקוממות – חברות טכנולוגיה ומנהלי היי-טק רבים צייצו בטוויטר, או בערוצים אחרים, בתוך שהם מציינים את תרומתם של המהגרים לכלכלה האמריקנית. כמו אמזון, מרבית המבקרים של צעדו של הנשיא טענו כי הצו של טראמפ יהפוך את החברות האמריקניות לפחות תחרותיות, משום שיפריע ליכולתן להעסיק עובדים טובים. מה שלא ממש נכתב על ידי נציגי ענקיות הטכנולוגיה הוא העובדה שהסיבה אולי מספר אחת לפנייה למיקור חוץ בעבור עובדים, היא היכולת להעסקתם בעלויות נמוכות יחסית.

גיוון והכלה בהיי-טק האמריקני - באמצעות עובדים זרים. צילום אילוסטרציה: BigStock

גיוון והכלה בהיי-טק האמריקני – באמצעות עובדים זרים. צילום אילוסטרציה: BigStock

היו מי שהתייחסו גם לעובדה שארה"ב מורכבת למעשה ממהגרים, וכמובן לנושא החם של הזמן האחרון, מלבד הקורונה – לצורך בגיוון והכלה.

ג'סיקה הררה-פלניגן, סגנית נשיא טוויטר למדיניות ציבורית ופילנתרופיה של אמריקה, שלחה הצהרה לאינסיידר, ובה נכתב כי: "הכרזה זו מערערת את הנכס הכלכלי הגדול ביותר של אמריקה: המגוון שלה. אנשים מכל העולם מגיעים לכאן כדי להצטרף לכוח העבודה שלנו, לשלם מיסים ולתרום לתחרותיות הגלובלית שלנו על הבמה העולמית".

הצו – שנכנס לתוקף החל ממחר ושיהיה תקף עד לתום השנה – לא חל על עובדים זרים עם אשרות שכבר נמצאים במדינה, או על אלה שמחוץ למדינה, שכבר הונפקו להם אשרות, טרם הגזירות החדשות, כך לפי הוול סטריט ג'ורנל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים