"לרשות להגנת הפרטיות אין ראש קבוע שנה וחצי: שערורייה"

לדברי עו"ד דן חי, ראש פירמת עורכי הדין דן חי ושות', "זו שערורייה, שרשות חשובה כל כך כרשות להגנת הפרטיות מתנהלת מאז חודש ינואר 2019 בלא ראש רשות קבוע. זה פוגע בזכות לפרטיות בהתנהלות של המדינה בכלל ובתקופת הקורונה בפרט, וגם פוגע בשירות שלה לאזרחים ולעסקים"

עו"ד דן חי, ראש פירמת עורכי הדין דן חי ושות'. צילום: שחר פלישמן

הבוקר (ה') פורסם בדה מרקר כי ד"ר שלומית ווגמן־רטנר, שמשמשת ראשת הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, מנהלת כבר שנה גם את הרשות להגנת הפרטיות כממלאת מקום, וכי לסוגיית הפרטיות היא מקדישה כ-26.5 שעות בחודש. לדברי עו"ד דן חי, ראש פירמת עורכי הדין דן חי ושות', "זו שערורייה, שרשות חשובה כל כך כרשות להגנת הפרטיות מתנהלת מאז חודש ינואר 2019 בלא ראש רשות קבוע. זה פוגע בזכות לפרטיות בהתנהלות של המדינה בכלל ובתקופת הקורונה בפרט, וגם פוגע בשירות שלה לאזרחים ולעסקים".

לדברי עו"ד חי, "למרות גילויי הדעת השונים של הרשות, היא נמנעה מאז ינואר 2019 מהוצאת הנחיות למשק, דבר שיש בו פגיעה קשה בהתנהלות חברות בתחום הפרטיות".

הרשות להגנת הפרטיות, הזכיר, "קמה בשנת 2006 לאחר פרשיית מעקב חמורה, הזכורה לכולנו כ'פרשת הסוס הטרויאני'. הממשלה סברה שיש חשיבות קריטית להבטיח את השמירה על פרטיות אזרחי המדינה, ומכאן הקמתה. בסוף 2012, בעקבות ההחלטה לקצוב את תקופת הכהונה של שומרי הסף לשש שנים, הסתיימה כהונת ראש הרשות דאז, ולא מונה לו מחליף, כיוון שהיינו במהלכה של מערכת בחירות. ההיסטוריה חוזרת. בזמנו, ב-2013 כשהרשות הייתה במצב דומה, הגשתי עתירה לבג"צ בנושא נגד משרד המשפטים".

במהלך הדיון בעתירה, אמר עו"ד חי, "השופטים הורו לשר המשפטים דאז למנות בהקדם ראש רשות, תוך ביקורת רבה על תפקוד הרשות בלא ראש קבוע, ובעקבותיו הוארכה כהונת ראש הרשות עד למינוי ממלא מקום. בג"צ אמר אז את דברו, כמה חשוב שרשות כה מרכזית לא תתפקד בלא ראש רשות במשרה מלאה".

"והנה מאז", ציין, "נרמסות שוב זכויותינו ונרמסת פסיקתו הקודמת של בג"צ. זו שערורייה. נדמה כי ממלאי המקום לא מחזיקים במינוי מקביל של רשם מאגרי המידע כנדרש, או לכל הפחות לא ממלאים פונקציה זו. העניין פוגע בזכות לפרטיות בהתנהלות של המדינה בכלל, אשר ממילא רבה הביקורת על עמידת משרדי הממשלה השונים בדיני הפרטיות, ובתקופת הקורונה בפרט. כל זה גם פוגע בשרות שלה לאזרח ולעסקים".

כך, למשל, אמר עו"ד חי, "מאגר מידע שהיה נרשם לפני ינואר 2019 בתוך ימים בודדים – נרשם עתה בתוך תקופה של חודשים ארוכים, לעיתים אף יותר מחצי שנה ועד שנה. זה פוגע בהתנהלות המשק, בוודאות וביכולת לתכנן מראש את ההיערכות של החברות לנושא הפרטיות". הוא סיכם באומרו, כי "נושא הרישום, עד כמה שנדמה כזניח, הוא השלב הראשון בדרך של ארגונים אשר מבקשים לציית לדין. תהליך הרישום טומן בחובו את עולם המיפוי והכרת המידע שברשותם, תהליך קריטי בשמירה על פרטיות. חוסר היכולת לרשום מאגרים גורם לסטגנציה ביתר פעילות ההתאמה שלהם לדין ולתקנות. חלמאות זו מזכירה את החלמאות שבהתקנת תקנות אבטחת מידע חדשות, בלא שיניים משמעותיות, יכולת לאכיפה – בצידן".

ממשרד המשפטים נמסר, כי "העדר ראש רשות נובע אך ורק בשל ממשלת מעבר סביב תקופת הבחירות ואי היכולת הנמשכת למנות ראש רשות. כידוע, תפקיד זה נמנה על התפקידים במינוי ממשלה, אשר על פי ההסכם הקואליציוני לא ניתן למנות בטרם חלוף 100 ימים מהקמת הממשלה. על מנת לאפשר לרשות החשובה לפעול בכל זאת באופן תקין, עד שניתן יהיה למנות ראש רשות, מונתה כמ"מ ד"ר ווגמן – מנהלת בכירה, מצטיינת ומוערכת במשרד המשפטים, בעלת נסיון רב בניהול במגזר הציבורי וקידום יוזמות ופעילות אפקטיבית. תחת ניהולה הצליחה הרשות אף לשפר פעילותה בצורה ניכרת, ובתקופה זו הפיצה הרשות יותר פרסומים, ניירות עמדה ותוצרי פעילות אכיפה מאשר בכל תקופה אחרת בעבר מאז הקמתה. כולנו מצפים למועד בו ניתן יהיה למנות ראש רשות קבוע".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים