פייבוקס: הסטארט-אפ הולך לפירוק, האפליקציה תמשיך לפעול כרגיל
בגלל הקורונה, החברה לא הצליחה לגייס כסף ולא מסוגלת לכסות חוב של 2.5 מיליון שקלים ● זכויות השימוש באפליקציה בישראל נמכרו לבנק דיסקונט, והיא תמשיך לפעול ● למרות זאת, משתמשים רבים ניסו למשוך את הכסף שלהם, עקב פייק ניוז שלפיו אפליקציית פייבוקס תחדל מלהתקיים
פייבוקס, סטארט-אפ ישראלי שפיתח פתרונות לתשלומים, הגיש באחרונה לבית המשפט בקשה לפירוק. מנהלי החברה ציינו בבקשה כי "בגלל ההשלכות של מגפת הקורונה, החברה לא הצליחה לגייס כסף ואינה מסוגלת לכסות חוב בסך של 2.5 מיליון שקלים". השופט חגי ברנר, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, מינה את עורכי הדין עופר שפירא ומאור ישעיהו כמפרקים של החברה והם ינסו למצוא קונה לקניין הרוחני שלה.
יצוין כי לא מדובר באפליקציית התשלומים הפופולרית פייבוקס, שתמשיך לעבוד כרגיל. זו אמנם פותחה על ידי הסטארט-אפ שהגיש את הבקשה לפירוק, אבל לפני כשלוש שנים, זכויות השימוש בה בישראל נמכרו לבנק דיסקונט ואילו החברה שמרה על זכויות השימוש בה בכל מקום אחר. החברה ניסתה לשכפל את ההצלחה שידעה האפליקציה בישראל בשווקים בעולם, ובפרט זה האוסטרלי – ללא הצלחה, ונקלעה לקשיים. האפליקציה, שהיא השנייה בגודלה בתחום בישראל, תמשיך לפעול והיא לא קשורה לבקשת הפירוק.
למרות זאת, הבוקר (א') חוו משתמשים קשיים בשימוש באפליקציה, ובעיקר במשיכת כסף ממנה. זאת, בעקבות פייק ניוז שפורסם הבוקר ברשת, שלפיו שירות התשלומים הוא זה שנסגר, מה שגרם לעומס עליו של משתמשים שחששו שיאבדו את כספם. בדיסקונט הדגישו שאין קשר בין שתי החברות: "מדובר בשני גופים נפרדים, ללא כל קשר עסקי ביניהם, ולמהלך הנוכחי אין שום השפעה או משמעות על אפליקציית פייבוקס של בנק דיסקונט, הפועלת בשוק הישראלי", ציינו. "אנחנו מצרים על סגירתה של כל חברה באשר היא, על אחת כמה וכמה של חברת סטארט-אפ שניסתה את מזלה מעבר לים. אפליקציית פייבוקס ממשיכה בפעילותה השוטפת ותמשיך לשרת את הציבור הישראלי כפי שעשתה עד כה".
בדיסקונט התייחסו לתקלה ואמרו כי "בעקבות הפייק ניוז שהופץ נוצרים עומסים מיותרים על המערכת ואכן יש תקלה, שאותה אנחנו פותרים ברגעים אלה. אנחנו ממליצים להמתין מעט עד שהצוותים הטכניים ישיבו את המערכת לפעילות סדירה".
יצוין כי הפופולריות של אפליקציות התשלומים בישראל נמצאת באחרונה בעלייה, בגלל מגפת הקורונה והסגר שהיא הביאה. גם האפליקציות המתחרות של פייבוקס נמצאות בבעלות הבנקים – ביט של בנק הפועלים ופפר פיי של בנק לאומי.
תגובות
(0)