יהודה זיסאפל, בינת: "עולם ה-IT רחוק ממימוש מלא של מיחשוב ענן – אבל אנחנו מתקרבים"

"החלום הוא לצרוך מיחשוב בצורה רציפה ומלאה, ואנחנו בדרך לכך", אמר זיסאפל ● לדבריו, "עולם ה-IT התקדם באופן מרשים: בעבר, היבט השירות ללקוחות היה לוקה בחסר, וזה השתנה; פעם הספקים היו מספקים פתרונות והלקוחות התמודדו עם השאר, לאחר מכן ניתן שירות מרחוק לניהול מערכות ה-IT של הלקוחות, אולם אלה עדיין התמודדו עם בעיות של תפעול המערכות ובהמשך הגיע מיקור-החוץ" ● "כיום", אמר, "אנחנו עומדים בפתחה של התקדמות נוספת - מהפיכת מיחשוב הענן"

"החלום הוא לצרוך מיחשוב כמו שאנחנו צורכים חשמל. עולם ה-IT עדיין רחוק ממימושו של חלום זה, שבו נצרך מיחשוב בצורה רציפה ומלאה, במתכונת של שירות, אבל אנחנו מתקרבים לכך", כך אמר יהודה זיסאפל, נשיא ויושב ראש קבוצת רד-בינת.

זיסאפל פתח את בינת אקספו 2010, כנס הלקוחות השנתי של הקבוצה, השביעי במספר. הכנס נערך הבוקר (ב') בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות אלפי לקוחות ושותפים עסקיים של הקבוצה.

צילום ועריכת וידיאו: גיא רז

לדברי זיסאפל, עולם ה-IT "התקדם באופן מרשים. בעבר, היבט השירות ללקוחות היה לוקה בחסר, וזה השתנה. פעם הספקים היו מספקים פתרונות והלקוחות התמודדו עם השאר. לאחר מכן ניתן שירות מרחוק לניהול מערכות ה-IT של הלקוחות, אולם אלה עדיין התמודדו עם בעיות של תפעול המערכות. בהמשך הגיע מיקור-החוץ, וכיום אנחנו עומדים בפתחה של התקדמות נוספת – מהפיכת מיחשוב הענן".

במהלך הכנס השיקה בינת תקשורת מחשבים שורה של שירותי מיחשוב בענן, ביניהם תשתית MVNE, שירות לחסכון בשיחות טלפון ארגוניות, מערכת אבטחה מבוססת וידיאו ושירותי תשתיות שונים, ביניהם שרתים וירטואליים, גיבויים, אחסון והגנה. זיסאפל הסביר, כי שירותי הענן של בינת "מושתתים על הרעיון שהארגון, הלקוח, אינו רוכש חומרה או מערכות ניהול IT, אלא משלם לבינת עלות חודשית עבור חבילה שלמה הכוללת אספקת חומרה, תוכנות ניהול ושירותי תמיכה נלווים". הוא הוסיף, כי מודל זה "מאפשר ללקוחות לנצל לטובתם את הצד העסקי של הפתרונות השונים ולהימנע מהוצאות גדולות לשם כך. בינת מחברת את העננים לקרקע והופכת את שירותי הענן למוחשיים עבור הארגון".

לדברי זיסאפל, בהיבט הכלכלי, מדובר ביתרון משמעותי, כי התשלום הוא לפי שימוש וללא הגבלה בזמן השימוש, ולכן – אין צורך בתקציב מיוחד או בהשקעה כדי לצרוך את השירות. "כל שנדרש מהלקוח הוא להתמקד בעסקי הליבה שלו", ציין. "בינת ערוכה בצורה מעולה על מנת לספק מגוון שירותי מיחשוב בענן ולהתקרב לחלום להיות 'חברת חשמל' בעולם המיחשוב. הדבר ייעשה בצורה הדרגתית, והוא יהדק את הקשר בינינו לבין הלקוחות. הסיבה לכך היא שה-IT והתקשורת בארגונים הופכים להיות יותר ויותר קריטיים, ומהווים מרכיב חשוב בהיבטי התחרות וההתייעלות הארגוניים".

זיסאפל: "ישראל – בחזית הטכנולוגיה"

בכובעו השני, כיושב ראש איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בישראל, אמר זיסאפל, כי "ישראל נמצאת על המפה והיא מצויה בחזית הטכנולוגיה. תעשיית ההיי-טק עברה כברת דרך מרשימה במהלך השנים והתפתחה בצורה יפה".

הזמרת יוצאת כוכב נולד מיי פיינגולד פתחה את האירוע. לאחר מכן דיברו במליאה המרכזית אלון בן-צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, וינקי מרגלית, המייסד והמנכ"ל לשעבר של אלדין. בתום המליאה המרכזית התפצל הכנס למסלולים: וידיאו ותלת מימד, מיחשוב ענן, הומלנד סקיוריטי – HLS (אבטחה של תשתיות לאומיות קריטיות), אבטחת מידע, טלקומוניקציה, מרכזי מיחשוב ותקשורת אלחוטית. לצד המסלולים התקיימה תערוכת יישומים, שבה הוצגו, בין השאר, שיחות ועידה בווידיאו בטכנולוגיות תלת מימד; שילוב טכנולוגיות בתחום ה-HLS, כולל יכולות ניתוח חוזי; מתגי תקשורת חדשים; הדור הבא של הפיירוול; טכנולוגיות MVNO; פתרונות אלחוט; מוקדי שירות מבוססי וידיאו; קישור בין אתרים חברתיים לעולם הטלפוניה; ושירותי מיחשוב ענן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים