בדרך לאישור: גופים ציבוריים יחויבו לאפשר לאזרחים לקבל שירות בפקס

החוק מחייב גופים ציבוריים לאפשר לציבור לפנות ולקבל שירות בדיגיטל, אבל חלק מהם פירשו אותו כמייתר את מתן השירות בפקס ● הצעת חוק שאושרה היום (ג') בוועדת המדע לקריאות שנייה ושלישית מבקשת לתקן את המצב, לטובת המאותגרים דיגיטלית

ואולי במשרדי הממשלה מעדיפים את הצלילים המעצבנים של הפקס? צילום אילוסטרציה: BigStock

הממשלה מפתחת ומפעילה שירותים באינטרנט, כדי שלא יהיה צורך להגיע פיזית למשרד או לשלוח פקס – דבר המהווה טרחה לאזרחים רבים. אלא שיש רבים שמאותגרים טכנולוגית, ובכנסת מבקשים לדאוג גם להם. לכן, הגישו הח"כים מיכאל מלכיאלי ומשה אבוטבול, שניהם מש"ס, הצעה לתיקון החוק, כך שהגופים הציבוריים יחויבו להשאיר את הפקס כאופציה ליצירת קשר עמם. היום (ג') אישרה ועדת המדע והטכנולוגיה, בראשות ח"כ עינב קאבלה, את התיקון להעלאה לקריאות שנייה ושלישית במליאת הכנסת – שם לא נראה שהוא ייתקל בבעיה לעבור.

האישור ניתן לאחר שמתלונות שהגיעו לוועדה התברר כי גופי ממשלה וציבור בכלל פירשו את החוק שעיגן את השירותים הדיגיטליים של הממשלה כך שהם לא צריכים יותר לתת שירותים באמצעות הפקס. אלא שהדבר יצר בעיה עבור אזרחים מאותגרים דיגיטלית – אלה שאין להם את הכלים המתאימים או שהם לא מתרגלים אליהם.

ח"כ קאבלה אמרה כי "תיקון זה לא בא מתוך מטרה ללכת אחורה, אלא להיפך. אנחנו מכירים בכך שהדרך הטובה, היעילה והמתקדמת ביותר היא לתת שירות באמצעים הדיגיטליים, אבל יש להכיר במציאות הקיימת, לפעול בשים לב אליה ולא להותיר ללא שירות ממשלתי אנשים מאוכלוסיות מסוימות, שייפגעו מכך".

"הגופים נהגו בניגוד לכוונת המחוקק"

בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "החוק נחקק כדי להיטיב עם האזרחים שפונים לגופים ציבוריים לקבלת שירות, באופן שישקף את ההתקדמות הטכנולוגית, אך כוונת המחוקק בחקיקת החוק הייתה להוסיף על אמצעי הקשר הקיימים בפנייה לגוף ציבורי ולא לגרוע מהם".

עוד צוין כי "התברר שישנם גופים ציבוריים שהפסיקו את האפשרות לפנות אליהם באמצעות הפקס, על אף שלא זו הייתה כוונת המחוקק, כפי שמשתקפת בדברי ההסבר לחוק המקורי. החלטתם של אותם גופים ציבוריים לא הביאה בחשבון שיש ציבורים שאינם משתמשים באמצעים טכנולוגיים כגון דואר אלקטרוני. למשל, אנשים שמתוך בחירה אינם מחוברים לרשת האינטרנט בציבור החרדי, אזרחים ותיקים, אנשים עם מוגבלות ועולים חדשים".

סעיף נוסף בתיקון חוק האמצעים הדיגיטליים, שגם הוא אושר היום בוועדה – ביוזמתה, עוסק בחובת הדיווח של הגופים הציבוריים על יישום החוק. בהצעת התיקון נכתב כי הגופים הציבוריים שנמצאים תחת שרי ממשלה מסוימים יהיו חייבים לדווח להם על יישומו של החוק, ודרכם יועבר הדיווח לוועדה.

".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים