מק'אפי רוצה להנפיק לפי שווי של 9.5 מיליארד דולרים

החברה הגישה בקשה להנפקה ציבורית ראשונית (IPO), לטובת האצת "חלק נכבד" ממכירותיה ● רוצה לגייס בהנפקה שלה 682-814 מיליון דולרים במחיר מניה של 19-22 דולרים, מה שיניב לה שווי שוק מירבי של 9.5 מיליארד דולרים

מק'אפי

מק'אפי רוצה לגייס בהנפקה שלה 682-814 מיליון דולרים, כך הודיעה חברת הגנת הסייבר אתמול (ג'). מחיר היעד של המניה יעמוד על 19-22 דולרים, מה שיניב לה שווי שוק מירבי של 9.5 מיליארד דולרים. במסמכים שהגישה ל-SEC, הרשות לניירות ערך האמריקנית, נכתב שהיא תיסחר בנסדא"ק תחת הסימול MCFE.

בחודש שעבר פורסם שמק'אפי יוצאת לוול סטריט – בפעם השנייה. החברה הגישה בקשה להנפקה ציבורית ראשונית (IPO), לטובת האצת "חלק נכבד" ממכירותיה. במסמך שהוגש ל-SEC צוין, כי במחצית הראשונה של 2020 הסכום הכולל של הכנסות מק'אפי עמד על 1.4 מיליארד דולר – גידול בהשוואה ל-1.2 מיליארד בתקופה המקבילה ב-2019. הכנסותיה בשנתה הכספית 2019 עמדו על 2.64 מיליארד דולרים, מה שהניב לה הפסד נקי של 236 מיליון דולרים.

בינואר האחרון מינתה מק'אפי את פיטר ליאב לתפקיד המנכ"ל החדש. ליאב שימש בעבר כנשיא ומנכ"ל BMC וכמנכ"ל פוליקום, ולו יותר מ-20 שנות ניסיון בתפקידים בכירים וניהוליים בחברות טכנולוגיה גדולות, בהן סיסקו, NCR, פרופפוינט ומוטורולה.

רכישת ענק שעוררה תמיהות

ב-2010 אינטל רכשה את מק'אפי, שהייתה אז יצרנית תוכנת האנטי וירוס השנייה בגודלה בעולם, תמורת 7.7 מיליארד דולר. לאחר הרכישה, הפכה אינטל את מק'אפי לחטיבת אבטחת המידע שלה, תחת השם אינטל סקיוריטי. היא התכוונה לשבץ פונקציונליות של אבטחה בשבבים שלה והבטיחה, כי תספק את היכולת לזהות איומים ברמה עמוקה יותר.

כבר בעת הרכישה הועלו תמיהות של אנליסטים ומתחרים על אודותיה. כך, ביל רובינס, שהיה אז סגן נשיא בכיר למכירות בסימנטק ומספר שתיים בחברה, אמר לאנשים ומחשבים, כי "הרכישה באה לנו בהפתעה. לא רק לנו, אלא גם לאנליסטים טכנולוגיים ולפרשנים כלכליים בכירים. לא הצלחנו להבין את ההיגיון שבכך, אף שגירדנו בפדחתנו לא מעט. הרכישה בלבלה אותנו מעט, למען הכנות, ולא רק אותנו. היא נראית כאילו הגיחה משום מקום. את ההיגיון הטכנולוגי שבה הרי בוודאי שאין להבין: ברגע שאתה מרכיב רכיב אבטחת מידע על השבב, הוא שם לנצח ואין לך כל יכולת לעדכן אותו. הדבר בלתי נתפס בעולם אבטחת המידע של היום, המתאפיין בהופעתם של איומים חדשים בתצורות מתחלפות ואינסופיות. בכל מקרה, אם מישהו מכם, העיתונאים, ידע את סיבת הרכישה – הוא מוזמן לצלצל אלי".

בחלוף השנים התברר כי רובינס ושאר מבקרי הרכישה צדקו: ב-2016 נמכרה מק'אפי ל-TPG במחיר הפסד של מיליארדים – 45% פחות ממה שאינטל שילמה עליה.

ג'ון מק'אפי, שעל שמו נקראת החברה שייסד ב-1987, לא לוקח בה חלק מאז 1994. במשך שנים נחשבה מק'אפי כשנייה בהצלחתה בשוק אבטחת הסייבר רק לסימנטק. כעת, סימנטק כבר מזמן לא זוהרת – לאחר שפוצלה ונמכרה לברודקום ב-10.7 מיליארד דולר בשנה שעברה, ומק'אפי כבר מזמן לא מספר שתיים בתחום. כך או כך, עם לקוחותיה נמנים 86 ארגונים מרשימת הפורצ'ן 100, 78% מרשימת הפורצ'ן 500 ו-61% מ-2,000 הארגונים הגלובליים הגדולים בעולם. בסך הכל היא מגנה, לדבריה, על 600 מיליון מחשבים בעולם.

מק'אפי היא חברת אבטחת הסייבר השנייה שהודיעה על הנפקה בשנת 2020. סומו לוג'יק הגישה בקשה להנפקה בחודש שעבר והחלה להיסחר החודש. בשנה שעברה היו ארבע הנפקות בתחום: אלה של פינג איידנטיטי, קראוד סטרייק, קלאוד פלייר ותופין הישראלית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים