"שיתוף הידע בקהילת הקוד הפתוח מניב חדשנות ומצמצם את כמות הבאגים"
"הקוד הפתוח הפך להיות הבסיס להאצה של החדשנות הדיגיטלית", אמרה לימור אפיק, מנכ''לית אזורית ברד-האט ● לדבריה, "ארגונים גדולים חייבים להבין את העולם הזה ולמצות את הפוטנציאל להאצת פיתוח התוכנה"
כתב: הילל יוסף.
"בעשור האחרון עולם הקוד הפתוח הוא הפלטפורמה לחדשנות. הסתכלו סביב ותגלו: הקוד הפתוח נמצא במרבית מערכות הליבה של הארגונים ויותר מכך במוצרי התשתית של היצרנים, ספקי הענן וניהול המידע. הענן לא היה מגיע למה שהוא בלי הקוד הפתוח. התשתיות של מרבית ספקי הענן מבוססות לינוקס, מנועי אוטומציה מבוססי אנסיבל וקוברנטיס, ומנועי הביג דטה מבוססי Hadoop & Spark. הקוד הפתוח מניע את החדשנות של העולם", כך אמרה לימור אפיק, מנכ"לית רד-האט (Red Hat) לאזור ישראל, יוון וקפריסין.
אפיק דיברה לקראת אירוע Red Hat Forum EMEA 2020, שמקודם על ידי אנשים ומחשבים. הכנס הווירטואלי יתקיים ב-3 בנובמבר.
לדבריה, "האתגר המרכזי של החברות הגדולות הוא ההתמודדות עם השינוי בתפיסת העסקים המודרניים. השינוי במודלים העסקיים גורם להאצת אימוץ טכנולוגיות חדשות והפיכת מערכות המחשוב הארגוניות למרכז העסקים של החברות. החברות הגדולות – בנקאות, טלקו, ביטוח תעשייה ומסחר – מוצאות בשוק מתחרות מסוג אחר: חברות אינטרנט שנותנות שירותי ביטוח, בנקאות, תקשורת ומסחר על בסיס הענן והקוד הפתוח, ומאתגרות את הארגונים הוותיקים".
על פי אפיק, "החזון שאנחנו מובילים הוא להאיץ את יכולות החדשנות של ארגוני האנטרפרייז באמצעות הקוד הפתוח. שילוב החדשנות המתמדת שבקוד הפתוח והפיכתו לפתרון מוכן לדרישות האנטרפרייז – אבטחת מידע, תמיכה ויציבות – הם המפתח לסייע לארגונים אלה להתחרות בעולם העסקי החדש".
"עולם הקוד הפתוח עודד הבנה שהחדשנות נמצאת בכל מקום"
בהתייחסה למשבר הקורונה אמרה אפיק כי "תרבות העבודה מהבית הייתה קיימת אצלנו כבר טרם המשבר. עולם הקוד הפתוח עודד עבודה מכל מקום, והבנה שהכישרון והחדשנות נמצאים בכל מקום. תפיסה זו מגובה בתפיסת IT היברידית לתשתיות, אימוץ עננים ציבוריים רבים וסביבת פיתוח אג'ילית, הבנויה על הפלטפורמה שלנו. התאמנו את עצמנו לאתגרי המגיפה, ועשינו זאת בקלות יחסית. הקורונה נתנה לגיטימציה לאסטרטגיה שלנו, שענן, ובמיוחד ענן היברידי, הוא ערך חשוב לתפעול עסקים".
היא הוסיפה כי "פלטפורמת Red Hat OpenShift מאפשרת את המודלים השונים של צריכת משאבים מהעננים השונים (ציבורי ופרטי) בצורה מאובטחת, אופטימלית ובגישת ה- Cloud Ready, פריסת האפליקציה בכל ענן בצורה דומה. OpenShift נותנת למנמ"רים את הגמישות האולטימטיבית עבור מינוף יכולות מגוונות ומשאבים המוצעים על ידי ספקי ענן".
"כך", ציינה, "מיד עם פרוץ המשבר סייענו לארגונים רבים שמערכי המחשוב שלהם אינם בענן להגר את המערכות עם רמות הסיווג ה-'נמוכות' לעננים ציבוריים. בנינו עבור לקוחות, בין השאר מהמגזרים הביטחוני והפיננסי, מעבדות פיתוח, שיאפשרו למפתחים להמשיך לעבוד. בכמה מקרים הקצינו שרתים ממעבדות Red Hat Israel לעננים פרטיים מקושרים לענן, כדי לאפשר המשכיות עבודה. הקפדנו על אבטחת הפתרון ותשומת לב למדיניות סיווג ופרטיות הנתונים. כך המחשנו את עוצמת המושג 'ענן היברידי'. המפתחים יכולים היו להמשיך לעבוד מהבית, כרגיל. הקורונה הביאה להאצת מגמות טכנולוגיות ששנים אמרו עליהן שלא יתממשו. העתיד, לאחר מציאת החיסון, יהיה היברידי. הווירטואלי לא יחליף את הפיזי, אלא יהיה לצידו".
לסיכום אמרה אפיק כי "בכנס הווירטואלי השנה נעסוק בטכנולוגיות קוד פתוח, תוך מיקוד בערך שהן מניבות למודלים עסקיים חדשים. מנמ"רים נדרשים לבחור את הכלים הנכונים, להטמיע אותם במהירות ולקצר את זמן ההגעה לשוק. בכנס ישתתפו בכירי החברה מאזור EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה). אחרי המליאה המרכזית ייערך פאנל שיעסוק בעסקים ובפיתוח לקידום חדשנות. לאחר מכן הכנס יפוצל לשני מסלולים: מודרניזציה של יישומים והתשתית החדשה לתמיכה בפלטפורמת הקונטיינרים. נקנח בסיפורי לקוח: בנק הפועלים, שמאיץ מימוש חדשנות לבנק על בסיס OpenShift, ו-ARMO, שמאפשרת קבלת פתרונות אבטחה המתממשקים ל- OpenShift וזמינים דרך החנות הטכנולוגית של רד-האט".
מתעניינים בחדשנות מבוססת קוד פתוח? רוצים לשמוע עוד? להרשמה לאירוע לחצו כאן.