פיצ'אי, צוקרברג ודורסי יעידו היום בפני הסנאט האמריקני

המנכ"לים של גוגל, פייסבוק וטוויטר יגידו למחוקקים בארה"ב בדיון כי חוק פדרלי המגן על חברות האינטרנט הוא חיוני לביטוי חופשי ברשת, כך על פי העדויות בכתב שהכינו מראש הדוברים ושהתפרסמו בתקשורת מבעוד מועד

חקיקת הגבלים מאסיבית נגד ענקיות הטק. בית הנבחרים האמריקני. צילום: BigStock

ועדת המסחר של הסנאט האמריקני תיפגש היום עם שלושת ראשי הענקיות טוויטר (Twitter), פייסבוק (Facebook) וגוגל (Google), בכדי לדון בחוק המגן על חברות אינטרנט. מנכ"לי שלוש מחברות המדיה החברתית הגדולות בתבל הסכימו להעיד מרצון בדיון של הוועדה בנוגע לחוק מפתח שאמור להגן עליהן.

פייסבוק וטוויטר הודיעו ביום שישי כי המנכ"לים שלהם, מארק צוקרברג וג'ק דורסי, בהתאמה, יופיעו בדיון. גורם בגוגל טען באופן דומה כי המנכ"ל, סונדר פיצ'אי, יעמיד עצמו גם הוא לעדות הוולונטרית. לנוכח אילוצי מגיפת הקורונה, כל אחד מהמנכ"לים יציג את עצמו ויענה על השאלות באופן וירטואלי ומרחוק.

הפגישה נועדה לדיון ברפורמה, הנקראת סעיף 230 (Section 230), לחוק הגינות התקשורת, שמגוננת על חברות אינטרנט מתוכן שמשתמשים מפרסמים. בנוסף, הדיון יציג סוגיות בנושא פרטיות צרכנים ואיחוד גופי מדיה.

דונלד טראמפ הרפובליקני וג'ו ביידן הדמוקרט. האם מי מהם ועמדותיו מקופחים בגלל הטיה פולטית? תמונת אילוסטרציה מעובדת, מקור: BigStock

דונלד טראמפ הרפובליקני וג'ו ביידן הדמוקרט. האם מי מהם ועמדותיו מקופחים בגלל הטיה פולטית? תמונת אילוסטרציה מעובדת, מקור: BigStock צילום: BigStock

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם בחודש מאי על צו ביצוע, והורה לוועדת התקשורת הפדרלית (FCC) לבדוק את החוק על רקע טענות השמרנים כי חברות טכנולוגיה חזקות כמו פייסבוק, טוויטר וגוגל מצנזרות כביכול באופן לא הוגן עמדות שמרניות במסווה של מאבק בגזענות, מאבק בסקסיזם ובצורות אחרות של הפצת דברי שנאה.

בארצות הברית מתקיים דיון הולך וגובר בנוגע לתפקידן של ענקיות הטכנולוגיה בפגיעה בזכויות שמספק לאזרחים התיקון הראשון לחוקת ארה"ב, כשהן מסלקות ומחרימות תוכן שלפי הטענה, סוקרים אנושיים או אלגוריתמים מתוכנתים פשוט לא מסכימים איתו, אף כי לא הפר את נהלי החברה או חוקי מדינה.

מבקרים שמרניים מציינים כי צנזורה כמעט תמיד פועלת רק על המחנה שלהם, וכי אם ענקיות אינטרנט כמו טוויטר ופייסבוק הולכות לערוך את דברי המשתמשים שלהן, יש להתייחס אליהן כאל מפרסם ולא כאל פלטפורמה.

סעיף 230 עלה למעשה ככזה שיגונן על החברות אם יניחו ליותר תכנים להיוותר בפלטפורמות שלהן, כפי מבקשים מבקריהן, מפני תביעות וביקורת קשה.

כך למשל, החודש נשמעה מחאה רמה לאחר שפייסבוק וטוויטר פעלו להגבלת הפצת תוכן פוליטי לא מאומת שמקורו בניו יורק פוסט (The New York Post) השמרני, על המועמד הדמוקרטי לנשיאות ג'ו ביידן, פעולה חסרת תקדים נגד כלי תקשורת מרכזי. התוכן, לפי הדיווחים, ציטט מיילים לא מאומתים של בנו של ביידן, האנטר, שנחשפו על ידי בעלי ברית של טראמפ.

מעבר לחקירת המנכ"לים, הסנאטורים צפויים לבחון הצעות לתיקון ההגנות המשפטיות הממושכות למה שמכונה נאום מקוון (online speech), חסינות שלדברי המבקרים בשני הצדדים מאפשרת לחברות האינטרנט להתנער מאחריותן לסינון תוכן באופן משוחד, לכאורה.

"החוק החשוב ביותר באינטרנט בנושא חופש הביטוי והבטיחות"

המנכ"לים של גוגל, פייסבוק וטוויטר יגידו למחוקקים בארה"ב בדיון כי חוק פדרלי המגן על חברות האינטרנט הוא חיוני לביטוי חופשי ברשת, כך על פי העדויות בכתב שהכינו מראש הדוברים ושסוכנות רויטרס (Reuters) ראתה.

ג'ק דורסי, מנכ"ל טוויטר. צילום: Cellanr, מתוך ויקיפדיה

ג'ק דורסי, מנכ"ל טוויטר. צילום: Cellanr, מתוך ויקיפדיה

לפי הדיווחים ועל סמך ההצהרות שכבר שוחררו לתקשורת, בדברי הפתיחה שלו דורסי מכנה את סעיף 230 "החוק החשוב ביותר באינטרנט בנושא חופש הביטוי והבטיחות", ומתמקד בסוג ההשפעות המפלגות שיכולות להיווצר אם המגן המשפטי המרכזי של הטכנולוגיה יבוטל. "עלינו להבטיח כי כל הקולות יישמעו, ונמשיך לבצע שיפורים בשירות שלנו, כך שכולם ירגישו בטוחים להשתתף בשיח הציבורי – בין אם הם מדברים או פשוט מקשיבים", כתב דורסי. "ההגנות שמציע סעיף 230 עוזרות לנו להשיג מטרה חשובה זו", הוא יטען בפני המחוקקים.

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל

פיצ'אי כתב בהצהרתו בין השאר: "תנו לי להיות ברור: אנו ניגשים לעבודה שלנו ללא משוא פנים פוליטי. נקודה. פעולה אחרת תהיה מנוגדת הן לאינטרסים העסקיים שלנו והן למשימה שלנו, שמאלצת אותנו להנגיש מידע לכל סוגי בני האדם, לא משנה היכן הם גרים או במה הם מאמינים".

מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, בכנס Connect 2020. צילום מסך: נחמה אלמוג

מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, בכנס Connect 2020. צילום מסך: נחמה אלמוג

צוקרברג יאמר לוועדה בין היתר כי "ללא סעיף 230, פלטפורמות יכולות להיות אחראיות בפוטנציה לכל מה שאנשים אומרים. פלטפורמות צפויות לצנזר יותר תוכן, כדי להימנע מסיכון משפטי, ותהיה בהן פחות השקעה בטכנולוגיות שמאפשרות לאנשים לבטא את עצמם בדרכים חדשות. ללא סעיף 230, פלטפורמות עלולות להתמודד עם אחריות לביצוע אפילו סינון בסיסי, כגון הסרת דברי שטנה והטרדות, המשפיעים על ביטחונם ובטיחותם של הקהילות שלהן". עוד הוא יוסיף כי "עם זאת, הוויכוח על סעיף 230 מראה כי אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית אינם מרוצים מהסטטוס קוו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים