"ארגונים נדרשים לפלטפורמה היברידית בענן, שמאפשרת פתיחות וגמישות"
"זה מספק חופש בחירה, יותר יעילות בביצוע ויותר אחידות בתפעול", כך אמר יובל פלר, ארכיטקט ראשי בקבוצת פתרונות הענן הקוגניטיביים ביבמ ישראל
בשיתוף יבמ.
"תפיסת הארכיטקטורה שלנו מאפשרת פתיחות וגמישות, על בסיס פלטפורמה היברידית שתומכת בריבוי עננים. תפיסה זו מספקת חופש בחירה, יותר יעילות בביצוע ויותר אחידות בתפעול", כך אמר יובל פלר, ארכיטקט ראשי בקבוצת פתרונות הענן הקוגניטיביים ביבמ ישראל.
פלר דיבר בכנס Think Digital Summit 2020 Israel, שהתקיים באחרונה. לדבריו, "עם סגירת עסקת הרכישה של יבמ את רד-האט, הפכנו לחברה המובילה בעולם לתחום הענן ההיברידי. עבדנו רבות על ביצוע סינרגיה בין היכולות השונות, שמתבטאת בארכיטקטורת יבמ הפתוחה של ענן היברידי ובפיתוח פתרונות לתחום. התפיסה שלנו מדברת על ארגון קוגניטיבי, המשלב יכולות בינה מלאכותית בכל הרמות ומשתמש בפלטפורמה היברידית, שתומכת בריבוי עננים".
תפיסת שלוש השכבות
לדבריו, "השכבה הראשונה בתפיסה היא שכבת התשתיות. זו עשויה להיות מגוונת מאוד ולכלול גם סביבות ריצה מסורתיות בתחומי הארגון וגם סביבות עננים ציבורים מחברות שונות. השכבה הבאה היא שכבת הבסיס, ה-Foundation, שמאפשרת לנו תפיסה אגנוסטית, משמע – ללא תלות בתשתית שבשימוש, בין אם היא ענן פרטי או ציבורי. שכבה זו מאגדת בתוכה טכנולוגיות של רד-האט – לינוקס, קונטיינרים, ניהול על בסיס מוצרי RHEL ו-OpenShift, ליצירת שכבה אחידה שפועלת בהצלחה על כל תשתית קיימת".
"מעליה", ציין פלר, "נמצאת שכבת היכולות, שבמסגרתה אנחנו מציעים חבילות שקרויות Cloud Paks , המותאמות מראש לעולמות תוכן ולצרכים שונים של הארגונים והמשתמשים. הן עומדות בסטנדרטים גבוהים של אבטחה, שרידות ויכולת אלסטית לטיפול בעומסים. תוכנת יבמ, המאוחסנת בקונטיינרים, מספקת מודל הפעלה סטנדרטי על בסיס שירותים, לצורך בניית יישומים. היא כוללת שירותים רוחביים כגון אבטחה, ניטור ושליטה. כל זאת, במטרה לשפר את הנראות והבקרה בכל העננים, פרטי וציבורי, עם תמיכה על ידי ממשק אחיד ואינטואיטיבי. כל חבילה מכילה יכולות מקיפות, אולם מאפשרת שימוש סלקטיבי ביכולות עצמן, מה שמתאים למחזורי החיים של מיזמי IT – עם הגמישות הטכנולוגית שמאפשרת לפרויקט להתמודד עם השינויים".
שש חבילות
לדבריו, "כעת, זמינות שש חבילות: לנתונים – לשיפור האופן שבו ארגונים מפיקים תובנות מנתונים ולאספקת ארכיטקטורה הניתנת להרחבה, כדי לבצע וירטואליזציה של נתונים עבור בינה מלאכותית, ולעשות זאת במהירות הגבוהה ב-500% מהמצב הנוכחי; לאפליקציות – לטובת ביצוע מודרניזציה, בנייה, פריסה והרצת יישומים; לאינטגרציה – לטובת שילוב של אפליקציות, נתונים, שירותי ענן ו-APIs, ולצמצום שליש מהוצאות האינטגרציה; לאוטומציה – לטובת טרנספורמציה של תהליכים, החלטות ותוכן, ולצמצום התהליכים הידניים ב-80%; לניהול סביבה מרובת עננים – לטובת נראות, יכולת פיקוח ומיכון הסביבה, ולצמצום של 75% של ההוצאות התפעוליות לתמיכה בסביבות מרובות עננים; ולאבטחת מידע – לזיהוי ואבחון אירועי אבטחה, כמו גם לניהול ולמיכון התגובה".
פלר ציין כי "החבילות תומכות בכל סביבה: בעננים ציבוריים שונים, בסביבת הריצה המסורתית ובענן הפרטי בתחומי הלקוח (און פרמיס). כל זה מתאפשר באמצעות השכבה שמספקת לנו את היכולת הזאת לרוץ בכל מקום. היא מאפשרת לנו את החופש בבחירת מקום ההרצה ואת הגמישות לשנות זאת. הלקוחות מקבלים תמיכה מלאה ממקום אחד – מרמת מערכת ההפעלה דרך שכבת ניהול הקונטיינרים ועד לרכיבים הפונקציונאליים עצמם של החבילות".
"אנחנו עושים שימוש נרחב בטכנולוגיות קוד פתוח בכל רמות המוצרים, והתמיכה שלנו ניתנת מקצה לקצה, וכוללת גם תמיכה ברכיבים הללו. כך, אין צורך יותר בריצה אחרי ספקיות שונות", ציין.
פלר סיים באומרו כי "מעל לשכבת החבילות, אנחנו מספקים יכולות מתקדמות וייעודיות ללקוחות בתחומים שונים, כגון בינה מלאכותית ובלוקצ'יין. שכבת השירותים משלימה את התמונה: אנחנו מציעים ללקוחות מגוון שירותי ייעוץ, הגירה, פיתוח וניהול לכל עולמות ה-IT, במטרה להאיץ את השינוי של ארגונים אל עבר הארגון הקוגנטיבי (Cognitive Enterprise) – על בסיס פלטפורמה היברידית, מרובת עננים. כך, הארכיטקטורה שלנו מאפשרת פתיחות וגמישות על בסיס הפלטפורמה".
תגובות
(0)