כך פלייטיקה שינתה את פלטפורמת הפתרון האנליטי שלה

שמר משיח, מנהל פתרונות דטה ומידע בחברת הגיימינג הגדולה, סיפר על פרויקט ההמרה שהחברה ביצעה מ-Veritca Enterprise ל-Vertica Eon

שמר משיח, מנהל פתרונות דטה ומידע בפלייטיקה. צילום עצמי

"אחד ההיבטים שארגון בגודל ובצורת העבודה של פלייטיקה צריך במיוחד להתייחס אליו הוא המידע. יש לנו יותר מ-11 מיליון משתמשים יומיים, והם יוצרים כמויות אדירות של דטה, שנחקר, נבדק ומיושם – מה שדורש תשתית נתונים גדולה במיוחד. זו הייתה אחת הסיבות העיקריות שהחלטנו לבצע את פרויקט ההמרה מ-Veritca Enterprise ל-Vertica Eon", כך סיפר שמר משיח, מנהל פתרונות דטה ומידע (Datainfra) בפלייטיקה.

משיח דיבר בכנס Gaming 2020 של אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה. הוא סיפר באירוע על הסיבות שהובילו את חברת המשחקים הגדולה לבצע את השינוי בתשתית ופלטפורמת הפתרון האנליטי שבו היא משתמשת, במעבר בין גרסאות.

פלייטיקה החלה את דרכה ב-2010 עם שישה עובדים וכיום יש לה 3,500 עובדים, המפוזרים על פני 19 סניפים. "מנקודת המבט שלי", ציין משיח, "ה-Vertica Eon היא פלטפורמת האנליטיקה הטובה ביותר שזמינה בשוק – חד וחלק. אנחנו משתמשים בה כפלטפורמת המידע הראשית שלנו בכדי לחקור את הדטה שנצבר בארגון עבור הארגון".

"להוסיף כמה צמתים שרוצים כל אימת שצריכים"

ורטיקה הציגה את המצב החדש, Eon, בערך באותה נקודת זמן שבה הבינו בפלייטיקה שיש צורך בשינוי בפלטפורמה שבה הם משתמשים. "הגענו לנקודה שבה המבנה המסורתי לא התאים יותר – הוא גרם לנו לבעיות טכניות ולשיהויים. למשל, הפצת דטה בתוך הארגון לקחה יותר מדי זמן, גם בגלל שיטת העבודה, שמבוססת על צימוד בין יכולת המחשוב לאחסון שכל אשכול מקבל, וזה השפיע על העסקים שלנו", תיאר משיח את הנקודה שבה פלייטיקה החליטה לשנות את הפלטפורמה.

הוא הסביר כי פתרון ה-Eon נבחר כי הוא מתאים יותר לעבודה בכלכלת ענן ולעבודה עם עומסים דינמיים, מאחר שהוא מציע התאמת משאבים לפי צורך ובמנותק מהאחסון המשותף.

"המשמעות של המעבר ל-Eon וההפרדה של האחסון מהצמתים היא שכעת אנחנו יכולים להוסיף כמה צמתים שאנחנו רוצים כל אימת שאנחנו צריכים – והכול מתחבר למאגר אחסון משותף", אמר משיח. "זה אומר שאנחנו יכולים ליצור כמה אשכולות ראשיים ומהם להקצות אשכולות משנה לפי צורך. כמו כן, הפתרון החדש מקל מאוד, במקרה של תקלה, על ביטול צומת מחושב או החלפתו, כולל הכנה ברקע, אם יש צורך, עד לכניסת הצומת לעבודה בפועל".

בשורה התחתונה, לפי משיח, המעבר מ-Enterprise ל-Eon השיג את המטרות של פלייטיקה באופן מלא. "הפלטפורמה החדשה מותאמת לעומסי העבודה שלנו ואנחנו כבר לא נתקלים בבעיות שהיו לנו בקשר לצרכים שלנו", אמר.

"פרויקט ההמרה שלנו הצליח בשלושת המישורים העיקריים שבהם דרשנו זאת: ההיבט הראשון הוא שאנחנו לא מוגבלים יותר באחסון שלנו, השני – שהחלפת צומת בגין תקלה או החלפת חומרה מבוצעת בקלות יחסית ובלי שזה מורגש, והשלישי – היכולת לספק מנועי שאילתות שקיימים במוצר היישר מהקופסה, ללא צורך לעשות משהו בקשר לזה", ציין.

לסיום אמר משיח כי "חוויתי לאורך הפרויקט חוויה טובה ברמה המקצועית, שבמהלכה למדתי הרבה. אנחנו נמצאים כעת בשלב שבו אנחנו ממירים את כל האשכולות, וברגע שנסיים את המעבר השלם ל-Eon נמתין לתכונות החדשות, כדי לבדוק כיצד ליישם אותן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים