עומר גנג'ה, נוקיה: "ישראל מאוד חשובה לנו בכל מה שקשור לפיתוח ולשירותים"

"אנחנו מודעים ליכולות של המפתחים בישראל, וזו הסיבה שבאנו לכאן בקבוצה גדולה מאוד של אנשי פורום נוקיה", אמר גנג'ה, המשמש מנהל אזור ישראל, סרביה, האלפים ודרום מזרח אירופה בנוקיה ● אייל רשף, ראש IMA, איגוד מפתחי התוכנה לתחום המובייל, אמר, כי צריך שתהיה לשוק הישראלי האפשרות "להקדים את קהילות המפתחים בהודו ובמזרח הרחוק" ● לדבריו, "אנחנו רחוקים כמה שעות טיסה מאירופה, ויש לנו את האפשרות לדחוף את היישומים שלנו"

"ישראל מאוד חשובה לנוקיה (Nokia) בכל מה שקשור לפיתוח ולשירותים. אנחנו מודעים ליכולות של המפתחים בישראל, וזו הסיבה שבאנו לכאן בקבוצה גדולה מאוד של אנשי פורום נוקיה כדי להעביר את המידע ואת הכלים שלנו בפיתוח יישומים ל-OVI, חנות היישומים שלנו", כך אמר עומר גנג'ה, מנהל אזור ישראל, סרביה, האלפים ודרום מזרח אירופה בנוקיה, במסיבת עיתונאים שנערכה ביום הראשון לכנס המפתחים של החברה. בכנס, שנמשך יומיים ושהגיעו אליו יותר מ-350 איש, השתתפו שבעה מהבכירים בפורום נוקיה בתחומים מיצירת ממשק משתמש ועד שיווק התוכנה ב-OVI. הכנס כולל מגוון סדנאות פיתוח על פלטפורמת ה-Nokia Qt ופיתוח אפליקציות עבור מערכות ההפעלה סימביאן (Symbian) ו-מי-גו (MeeGo), שאליהן קשורה החברה.

"יש כאן מהפכה באינטרנט הנייד, וזה לא דבר טריוויאלי", אמר אייל רשף, ראש IMA, איגוד מפתחי התוכנה לתחום המובייל, שהיה אחראי לכנס יחד עם יורוקום, נציגת נוקיה בישראל. לדבריו, "המטרה של הכנס היא לתת כלים למפתחים הישראלים. אנחנו צריכים את האפשרות להקדים את קהילות המפתחים בהודו ובמזרח הרחוק, שגם בהן יש עלייה גדולה במספרם. ישראל רחוקה כמה שעות טיסה מאירופה, ויש לנו את האפשרות לדחוף את היישומים שלנו. לנו מה שחשוב זה ההפצה של OVI. צריך הפצה טובה מאוד כדי לעשות כסף מיישומים, ואנחנו רוצים לעזור לאנשים להרוויח כדי אחרת זה לא יתקדם".

במהלך הכנס הכריזה יורוקום-נוקיה על תחרות למפתחי יישומים, שתתקיים במהלך החודשים יוני, יולי ואוגוסט. המפתח שהאפליקציה שלו תזכה למספר הגבוה ביותר של הורדות מחנות היישומים של נוקיה יזכה לנסוע ולהשתתף בכנס הבא של Nokia world.

לפי אילן גרינבוים, מנכ"ל יורוקום-נוקיה, בגלל השליטה של נוקיה בשוק ומפני שסימביאן היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בשוק הטלפונים החכמים, "אני רואה הזדמנות גדולה מאוד למפתחים בכלל ולמפתחים ישראלים בפרט, כי יודעים שהישראלים טובים בעיקר בפיתוח, לא סתם מכנים אותנו עמק הסיליקון של הסלולר. יש בעולם 250 מיליון מכשירים בעולם עם יכולות OVI, יש מינוף גדול מאוד לפתח יישומים לנוקיה ול-OVI".

גרינבוים הוסיף, כי OVI עוברת תהליך של לוקליזציה לעברית, והיא תהיה מוכנה לשימוש עד סוף השנה הנוכחית. במקביל, הוא מסר, כי החברה עובדת גם על העברה לעברית של מערכת ההפעלה מי-גו, המבוססת על מיזם משותף של נוקיה (Nokia) ואינטל (Intel). לדבריו, בכוונת החברה להשיק מכשירי נוקיה מבוססי לינוקס (Linux) עד סוף השנה.

הוא התייחס גם לשניים מהמכשירים של נוקיה שהושקו לאחרונה ושמושכים תשומת לב רבה, לפחות מבחינת רמת ציפיות והתעניינות. הראשון הוא מחשב ה-Netbook של החברה, שכולל שבב סלולרי מוכלל. המחשב הזה ישווק דרך סלקום ופלאפון בלבד, כשהכוונה להתחיל בשיווק שלו כבר ביוני הקרוב. גרינבוים הוסיף שה-N8, המכשיר מבוסס המגע שאמור להיות טלפון הדגל הבא של נוקיה ולתת תשובה ל-iPhone, ישווק כבר באוגוסט על ידי שלוש מפעילות הסלולר הראשיות – סלקום, פלאפון ופרטנר. מחירי המכשירים ייקבעו על ידי המפעילות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים