ה-FBI: בידינו 140 אלף צילומי סלפי ותיעודים מהקפיטול של המתפרעים

המידע, שהושג בעיקר משיתופים ברשתות החברתיות, שימש וישמש את הבולשת הפדרלית לחקירת האירועים החמורים שחלו בוושינגטון, וכבר הביא למעצר של כ-100 מתומכי טראמפ שהשתוללו והפרו חוק בקונגרס ● הסוכנות קראה לציבור להשתתף במאמצים

מחפש אחר המתפרעים בקפיטול. ה-FBI

עד יום ו' האחרון, קיבל ה-FBI לא פחות מ-140,000 "טיפים" דיגיטליים אודות התפרעות תומכי הנשיא היוצא, דונלד טראמפ, בגבעת הקפיטול. בין השאר השיגה הבולשת הפדרלית תמונות סטילס וצילומי וידאו של ציבור המוסתים, שפלשו לפני 11 ימים אל הקונגרס האמריקני בניסיון להפריע להעברה החוקית של הממשל לידי הנשיא הנבחר ג'ו ביידן ואנשיו. גורמים פדרליים פתחו 275 חקירות פליליות, האשימו כ-98 אנשים בהפרות החוק, ועצרו 100 אנשים.

ה-FBI האמריקני עסוק בחקירת השתוללות תומכי טראמפ, הדרמטית וההיסטורית, בוושינגטון, ובהיערכות לחילופין הרשמיים של השלטון בארה"ב, שיתרחשו השבוע. אנשים החשודים בכך שלקחו חלק באירועים כבר נעצרו, כשמרבית המעצרים, כך לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, התבססו על סרטונים ותמונות שהעלו המתקוממים והפורעים עצמם לרשתות החברתיות.

מפגינים למען דונלד טראמפ בוושינגטון. למצולמים אין הכרח קשר לנכתב. מקור: מתוך ויקיפדיה

מפגינים למען דונלד טראמפ בוושינגטון. למצולמים אין הכרח קשר לנכתב. מקור: מתוך ויקיפדיה

החוקרים מטעם רשויות אכיפת החוק, כמו גם מדענים ואזרחים, עסוקים בסריקת צילומים, ושירותי מדיה חברתיים – כמו טוויטר (Twitter), יוטיוב (YouTube), פייסבוק (Facebook), בחיפוש אחרי מידע שיסייע לרשויות לשים את ידיהם על משתתפי ההתפרעויות. כמו כן עוסקים החוקרים בסריקת הארכיונים של פלטפורמת הימין פרלה (Parler) – שלמעשה כבר לא קיימת בפועל, עקב סנקציות מלאות נגדה, בהובלת גוגל (Google), אפל (Apple) ואמזון (Amazon). שתי הראשונות הסירו את היישום מחנויותיהן, והאחרונה הפסיקה לספק לו ולאתר פרלה אירוח בענן AWS – כל זאת בכדי לשבש את יכולות גורמים המשויכים לימים הקיצוני ולתנועת "עליונות לבנה" לשוב ולבצע פעולות פורעות חוק כחלק מהמחאה שלהם על סיום כהונת טראמפ. 

הבולשת לא ניסתה להעלים את אופן פעולתה זה, ואף יצאה בקריאה לציבור שיסייע לה לאתר עוד פורעים. "אנחנו מעוניינים שכולם יחפשו ויסיירו שוב", אמר סטיבן ד'אנטואונה, עוזר מנהל ה-FBI בוושינגטון, לעיתונאים. "אנחנו כל הזמן מבקשים עוד".

ה-FBI אפילו פתח פורטל ייעודי בו יכולים מי שמבקשים לסייע בחיפושים אחרי עדויות ועקבות נוספים שהותירו המתפרעים, לקבל ייעוץ ואינפורמציה אודות התקשורת הדיגיטלית, כדי שידעו טוב יותר כיצד ומה לחפש.

כזכור, הקהל המשולהב של תומכי טראמפ הסתער על בניין הקפיטול ב-6 בינואר, פרץ מחסומים, ניפץ חלונות, הכה שוטרים ואף הרג שוטר באופו ברוטלי במיוחד במו ידיו. מבין המוחים האלימים נהרגו חמישה בני אדם.

החוקרים משתמשים גם בזיהוי פנים ונתוני מיקום

ה-FBI סירב למסור פרטים רבים על אופן התנהלות החיפושים, אך יחידת משטרת אחת מסרה כי היא מסייעת לסוכנות הריגול לשייך שמות וזהויות לתוכנות לזיהוי פנים. בנוסף מתבססת עבודת החוקרים על נתיב של נתוני מיקום שהשאירו הטלפונים הסלולריים של המפגינים, וספקי השירות הסלולריים בארה"ב נדרשים למסור מידע בתגובה לצווי חיפוש.

"כל מי שחושב, 'אה, אני מכיר את האיש הזה', צריך פשוט להתקשר לרשויות. זה בטוח יותר מבחינה משפטית ופיזית", אמרה סנדי דוידסון, מומחית לזכויות התיקון הראשון לחוקת ארה"ב, ופרופסור כבוד באוניברסיטת מיזורי-קולומביה. כך לדבריה, "מילאתם את החובה האזרחית מבלי לחשוף את עצמכם לסיכון לפגיעה משפטית ומבלי לפגוע במוניטין של מישהו אחר".

כריסטופר ריי, ראש ה-FBI. צילום: ויקיפידיה/FBI

כריסטופר ריי, ראש ה-FBI. צילום: ויקיפידיה/FBI

"העמדה שלנו היא אגרסיבית. זה יישאר כך במהלך ההשבעה", אמר מנהל ה-FBI, כריסטופר ריי, בתדרוך בנושא אבטחת ההשבעה, שנערך ביום ה'. הוא הוסיף כי הסוכנות עוקבת אחר "פטפוט" אונליין "נרחב" אודות מחאות פוטנציאליות חמושות נוספות, והוציאה אזהרה לפורעים שזרעו הרס בקפיטול. "אנחנו יודעים מי אתם, אם אתה שם בחוץ, וסוכני ה-FBI באים למצוא אתכם", הזהיר ריי באופן חד-משמעי כל מי ששוקל לשוב למחאה אלימה כנגד הממשל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים