תביעה נגד אפל: לא הסירה את טלגרם מחנותה, כמו את פארלה

התובעת, הקואליציה למען רשת בטוחה יותר, דורשת מהענקית מקופרטינו להסיר מה-App Store את אפליקציית טלגרם, כיוון שגם דרכה מופצים תכני שנאה ואלימות, כמו ביישום השמרני של תומכי טראמפ, שהושעה מהחנות אחרי המהומות בקפיטול

משתדרגת עוד. טלגרם. צילום: BigStock
נתבעת. אפל. צילום: BigStock

נתבעת. אפל. צילום: BigStock

אפל (Apple) נתבעה השבוע בבית המשפט הפדרלי בארה"ב על ידי קבוצה המכונה הקואליציה למען רשת בטוחה יותר, ה-CSW (ר"ת Coalition for a Safer Web), כך לפי הוושינגטון פוסט. התובעת – המגדירה עצמה כ"קבוצה לא מפלגתית הדוגלת בטכנולוגיות ומדיניות להסרת תוכן קיצוני מהמדיה החברתית" – דורשת מהענקית מקופרטינו להסיר מה-App Store שלה את אפליקציית המסרים המידיים טלגרם (Telegram).

טלגרם נמצאת כעת במומנטום, עם עלייה במספר משתמשיה, והיא אף חצתה את רף 500 מיליון המשתמשים הפעילים באחרונה, בעקבות העיסוק הציבורי והזעם על מדיניות הפרטיות של ווטסאפ (WhatsApp) – אפליקציית הצ'אט הדומיננטית מבית פייסבוק (Facebook). אך על אף העובדה שהיא נחשבת כאלטרנטיבה לווטסאפ – כמו שהפכה להיות גם אפליקציית צ'אט נוספת בשם סיגנל (Signal) – וכיישום יותר מוצפן, המבטיח יותר את פרטיות משתמשיו, היא גם עומדת כעת בפני ביקורת בארצות הברית, בעיקר מטעם CSW. 

אלא שההתקפה על טלגרם בעצם לא מכוונת ישירות לאפליקציית המסרים המאובטחת, אלא בעיקר כלפי אפל. CSW תבעה את ענקית הטכנולוגיה כיוון שהמשיכה להציע את טלגרם בחנות האפליקציות שלה, אך מאידך הסירה ממנה את הרשת החברתית השמרנית פארלה (Parler).

לטענת התובעת, אין הבדל בין שתי האפליקציות, כי שתיהן שימשו קיצונים להפצת שנאה ואלימות בכלל, וספציפית לקראת ובעת ההתפרצות של תומכי דונלד טראמפ לגבעת הקפיטול בוושינגטון בתחילת החודש.

בתביעה נכתב כי טלגרם, בדומה לפארלה, לא הצליחה למתן ולמנוע תכנים אלימים וקיצוניים מ"להשתולל" בפלטפורמה שלה.

כזכור, אחרי האירועים האלימים בקונגרס, אפל וגוגל (Google) סילקו את פארלה מחנויות האפליקציות שלהן, בתוך שהן מתייחסות אל מדיניות בדיקת התוכן הלא מוקפדת שלה, ולסכנה הגלומה בהפצת מסרי אלימות ואי ציות לחוק דרכה. AWS המשיכה את המהלך, וחדלה לספק שירות אחסון לפארלה מאותה סיבה. אמזון כבר ספגה תביעה מטעם החברה שמאחורי פארלה על הפסקת השירות, ואולם CSW מספקת בעצם טוויסט נוסף לעלילה.

"טלגרם פופולרית לקיצונים ימניים וקבוצות אלימות אחרות"

טלגרם, כידוע, מציעה שירות מסרים מידיים הכולל גם חדרי צ'אט פרטיים וסגורים וגם קבוצות ציבוריות, שכל מי שהאפליקציה מותקנת אצלו יכול להצטרף אליהם.

נשיא הקואליציה, מארק גינזברג, לשעבר שגריר ארה"ב במרוקו, אמר כי "טלגרם מתבלטת בפני עצמה כמפיצת על (של שנאה – ג"פ), אפילו בהשוואה לפארלה. טלגרם הוא שירות פופולרי בגלל ההצפנה שלו מקצה לקצה, שהפכה אותו לאפליקציה פופולרית עבור אלה המחפשים פרטיות נתונים. עם זאת, אותה טכנולוגיה הפכה את האפליקציה גם לשירות פופולרי עבור קיצונים ימניים וקבוצות אלימות אחרות".

כאשר אפל הדירה את פארלה מחנות האפליקציות שלה, היא אמרה כי "למרות שאין מערכת מושלמת שתמנע תכנים מסוכנים או מלאי שנאה של כלל המשתמשים, יישומים נדרשים להכין תכניות חזקות לניהול תוכן, כדי לטפל באופן יזום ויעיל בנושאים אלה". גינזברג טוען כעת כי יש להרחיק את טלגרם מה-AppStore מאותן סיבות ממש.

פאבל דורוב, מייסד טלגרם. צילום: ניק לובושקו, מתוך ויקיפדיה

פאבל דורוב, מייסד טלגרם. צילום: ניק לובושקו, מתוך ויקיפדיה

יצוין כי בשנת 2018 אפל סילקה זמנית את טלגרם מחנות האפליקציות, משום חשדות שהיא סייעה להפצת פורנוגרפיית ילדים. מאז שיפרה החברה את הליך מיתון וניטור (moderation) התכנים שלה בנושאים דומים, אך תחום השיחות הפרטיות באחד-על-אחד או בקבוצות נותר, לפי טענת הקואליציה, לא מספיק מפוקח

מייסד טלגרם, פאבל דורוב, התייחס לטענות נגד היישום בהובלתו בערוץ האישי שלו באפליקציית המסרים. הוא גילה כי הצוות של היישום קיבל מספר דיווחים על פעילות ציבורית הקשורה לארה"ב באפליקציה, קלט את מי שהסיתו לאלימות בשבועיים האחרונים, ואף נקט בפעולה נגדם.

"בשבוע שעבר הסוקרים שלנו חסמו והשביתו מאות קריאות פומביות לאלימות, שאחרת היו יכולות להגיע לעשרות אלפי מנויים. הצוות ממשיך לעבד דו"חות ממשתמשים, בנוסף להסרה יזומה של תוכן המסית ישירות לאלימות", התחייב דורוב.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים