גרטנר: הוצאות ה-IT העולמיות יגדלו השנה ב-6% – ויעמדו על 3.9 טריליון דולר
כל מגזרי הטכנולוגיה הגדולים – תוכנה, מכשירים ושירותי IT ותקשורת - יחוו צמיחה שנתית במכירות השנה, בהשוואה לשנת 2020, שבה ירדו ההוצאות העולמיות על IT ב-3.2%, כך על פי נתונים חדשים של גרטנר ● הצמיחה החזקה ביותר תהיה במכירות של תוכנות ארגוניות
סיבה לאופטימיות בענף ה-IT: כל מגזרי הטכנולוגיה הגדולים – תוכנה, מכשירים ושירותי IT ותקשורת – יחוו צמיחה שנתית במכירות השנה, בהשוואה לשנת 2020, כך על פי נתונים חדשים של גרטנר.
על פי חברת המחקר, הוצאות ה-IT העולמיות יגיעו השנה לסך של 3.92 טריליון דולר, נתון המשקף עלייה של 6.2% בהשוואה לשנת 2020, אז ארגונים צמצמו או השהו את הוצאות המחשוב שלהם באזורים מסוימים בשל מגיפת הקורונה. בשנה החולפת, כל פלחי שוק ה-IT חוו ירידה של כמה אחוזים. ב-2020, ההוצאות העולמיות על IT ירדו ב-3.2% ועמדו על 3.69 טריליון דולר. זאת, כי ארגונים ברחבי העולם הקפיאו, או השהו פרויקטי IT ארוכי טווח והתמקדו במענה לתנאים החדשים שמגיפת הקורונה גרמה – ובראשם העבודה מהבית ואבטחת הרשת הארגונית, שהתרחבה כמעט בן לילה.
הצמיחה החזקה ביותר תהיה במכירות של תוכנות ארגוניות: זו צפויה לגדול השנה ב-8.8% ולעמוד על 505 מיליארד דולר. ההוצאות העולמיות על מכשירי IT צפויות להגיע ל-705 מיליארד דולרים, עלייה של 8% לעומת השנה החולפת. כבכל שנה, ההוצאות הגדולות ביותר בעולמות המחשוב יהיו בתחום שירותי תקשורת, שצפויים להגיע ל-1.41 טריליון דולר – נתון המשקף גידול של 4.5% בהשוואה לשנת 2020. ההוצאות על שירותי IT השנה יגדלו בשיעור של 6% ויעמדו על 1.07 טריליון דולר. ההוצאות בפלח השוק הקטן ביותר, מערכות בדטה סנטרים, צפויות לגדול השנה בשיעור של 6% ויעמדו על 228 מיליארד דולר.
לדברי ג'ון דיוויד לאבלוק, עמית מחקר בכיר וסגן נשיא בגרטנר, "מנמ"רים יידרשו השנה לעשות איזון בין שתי מגמות סותרות – צמצום ההוצאות הכספיות ב-IT מחד, והרחבת הביצועים והיכולות שלו מאידך. כשהכלכלה חוזרת למידה מסוימת של ודאות, חברות משקיעות ב-IT באופן שעולה בקנה אחד עם הציפיות שלהן לצמיחה, ולא לרמות ההכנסות הנוכחיות שלהן. עסקים דיגיטליים, המובלים על ידי פרויקטים שמניבים ערך בזמן קצר, יקבלו יותר כסף ותשומת לב מהדירקטוריון שלהם – עוד השנה".
לפי חברת המחקר, בארבע השנים הבאות עסקים יאיצו את תוכניות השינוי הדיגיטלי שלהם, "כדי לשרוד בעולם שלאחר הקורונה. השינוי הדיגיטלי יכלול אימוץ גדול יותר של עבודה מרחוק, עם יותר נקודות מגע דיגיטליות", אמר לאבלוק. לדבריו, "עסקים דיגיטליים מייצגים את המגמה הטכנולוגית הדומיננטית של סוף 2020 ותחילת 2021 – בכמה תחומים, ובראשם: מחשוב ענן, יישומי ליבה עסקיים, אבטחת מידע וחוויית הלקוחות. יוזמות למיטוב ולשיפור, כגון היפר-אוטומציה, יימשכו". הוא סיים באומרו, כי "השינוי הגדול ביותר השנה, בהשוואה לשנים אחרות – יהיה האופן שבו ארגונים מממנים את צורכי הטכנולוגיה שלהם, ולאו דווקא בדיקה מה היו ויהיו עלויות ה-IT".
תגובות
(0)