למרות הקורונה: אינטל ישראל רושמת שיא ביצוא השנתי
היצוא הגיע לשמונה מילארד דולר ב-2020 ● יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל: "לסכם שנת שיא היסטורית בתוך משבר עולמי, זה בראש ובראשונה תעודת הצטיינות לעובדים ולעובדות שלנו, שבתוך משבר הקורונה, הסגרים וכלל האילוצים הצליחו להגיע לתוצאה נפלאה"
חברת אינטל (Intel) סיכמה את שנת 2020 והציגה נתונים כלכליים אודות ביצועי החברה בישראל. התוצאות משקפות שהייצוא של אינטל ישראל גדל בשנה החולפת והגיע לשמונה מיליארד דולר, סכום שיא במעל 45 שנות פעילות החברה בארץ, לעומת 6.6 מיליארד דולר ב-2019. באינטל אחראים ל-14% מיצוא ההיי-טק הישראלי, ייצוא המהווה כ-2% מהתמ"ג של מדינת ישראל.
נכון ל-2021, אינטל ישראל היא מעסיק ההיי-טק הגדול בישראל עם כ-13,950 עובדים, מתוכם 7,000 במרכזי הפיתוח, 4,850 במרכז הייצור, וכ-2,100 עובדי מובילאיי (Mobileye), מוביט (Moovit), והבאנה לאבס (Habana Labs). זאת, לעומת 13,750 עובדים בשנה שעברה.
החברה מוסרת כי היא "המשיכה לתרום כלכלית לעסקים קטנים ובינוניים בישראל". לדבריה, בשנת 2020, אינטל רכשה מוצרים ושירותים בסכום של כ-5.9 מיליארד שקלים, כאשר כ-75% מהרכש של אינטל בישראל הוא מעסקים קטנים ובינוניים.
יניב גרטי מנכ"ל אינטל ישראל, אמר כי "לסכם שנת שיא היסטורית בתוך משבר עולמי, זה בראש ובראשונה, תעודת הצטיינות לעובדים ולעובדות שלנו, שבתוך משבר הקורונה, הסגרים וכלל האילוצים הצליחו להגיע לתוצאה נפלאה. למרות הקורונה, אינטל המשיכה ב-2020 לתמוך בחברה ובכלכלה הישראלית ובקהילות שסביבה – והוכיחה שוב כי היא חוד החנית הטכנולוגי של תעשיית ההיי-טק בישראל, בנוסף להשפעת המאקרו הרחבה שיש לה במשק".
עוד מסרה החברה כי עובדי אינטל רשמו בשנת 2020 הישגים טכנולוגיים המובילים את עולם הדטה העולמי בתחומי ה-Compute, הבינה המלאכותית, התקשורת, הסקיוריטי והייצור. בין הטכנולוגיות שפותחו השנה באינטל ישראל, ויצאו לכל העולם, ניתן לציין את פיתוח הארכיטקטורות של מעבדי העתיד של אינטל ואת המעבדים עצמם, טכנולוגיית Wifi-6e המאפשרת אינטרנט אלחוטי מהיר במיוחד, שבבי Gaudi של הבאנה לאבס, שנכנסו לענן של אמזון (Aws), ופתרונות אבטחה חדשים, CET ו-TDX, שמאפשרים הגנה מפני התקפות האקרים ברמת החומרה. בעולם הייצור, לפי החברה, אינטל ישראל עברה השנה באופן מלא לייצר מוצרים בטכנולוגיית ייצור 10 ננומטר.
"פיתחנו מגוון רחב של טכנולוגיות משנות חיים"
קרין אייבשיץ סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל: "העולם בו אנו חיים עובר בשנה האחרונה תהליך מואץ שבו כל דבר הופך לממוחשב. מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל פיתחו השנה מגוון רחב של טכנולוגיות משנות חיים, שתרמו למהפיכת הדטה ולשימוש הנרחב במחשוב".
עוד נמסר כי "אינטל מחויבת למקומה בחברה ובכלכלה הישראלית דרך פעילות האחריות התאגידית שלה, ולמרות משבר הקורונה החברה הציבה ב-2020 יעדים אסטרטגיים לעשור הקרוב, עד ל-2030. בין היתר, אינטל תגדיל את סכום הרכש השנתי מעסקים ישראלים מגוונים ל-700 מיליון שקלים עד 2030, תגדיל את מספר הנשים בתפקידים טכנולוגיים באינטל ישראל ל-40%, ותעודד את עובדיה להתנדב על מנת להגיע ל-10 מיליון שעות התנדבות בעשור הקרוב בכל אינטל".
2020 היתה שנה של מעורבות חברתית גבוהה ואינטל, לפי דיווחיה, תרמה השנה 24 מיליון שקלים לחברה בישראל: לנפגעי משבר הקורונה, לנוער בסיכון, למערכת הבריאות, לאקדמיה הישראלית, ולפעילויות רווחה בקהילות שונות.
80% מעובדי אינטל עברו לעבוד מהבית, ועם זאת הצליחו העובדים לשמור על הפרודוקטיביות, ובמקביל לפעול למען החברה הישראלית. כך לדוגמה, צוותים של אינטל פיתחו מודל AI לחיזוי הידרדרות של חולי קורונה הנזקקים להנשמה, וטכנולוגיית AI לזיהוי מתאם בין אקלים והתפשטות הקורונה.
עובדי אינטל חיברו 850 קשישים למשפחותיהם באמצעות מכשיר וידיאו חדש, על מנת לאפשר להם להיות בקשר עם משפחותיהם למרות הסגרים והבידודים, וייצרו אלפי יחידות של ציוד מגן ומסיכות לבתי חולים.
בנוסף, אינטל החלה ב-2020 בהפעלת תוכנית AI For Youth להקניית כישורי בינה מלאכותית ומיומנויות העתיד לבני נוער ב-4 בתי ספר בישראל, ובקרב 150 תלמידים. עד 2030 אינטל מתכוונת להכשיר 30 מיליון תלמידים בעולם בכישורי AI, ובכלל זה גם בישראל, ולהכינם לעולם הדיגיטלי.
תגובות
(0)