מנהלי ענקיות טק פנו לרשויות נגד עסקת אנבידיה-ARM
גוגל, מיקרוסופט וקוואלקום חוששות שאנבידיה תנצל את האחיזה שלה ב-ARM כדי לשנות את התנאים ולפגוע בתחרות בשוק - ופנו לרגולטורים במדינות שונות ● חלק מהם הודיעו כי יחקרו את הנושא
למרות ההבטחות של אנבידיה כי תשמור על מודל הפתיחות ברישוי של ARM, בלי להתערב כחברה האם שלה, ענקיות השוק לא מאמינות בכך – וכנראה שזה היה צפוי. העובדה היא שבשבועות האחרונים פנו גוגל, מיקרוסופט וקוואלקום לרגולטורים בחלק מהמדינות שצריכות לתת את החותמת לעסקת הענק.
אנבידיה רכשה את ARM מחברת האחזקות סופטבנק תמורת סכום שיא של 40 מיליארד דולר – סכום שהבטיח רווח גולמי של כשמונה מיליארד דולר לחברה היפנית, שרכשה את ARM תמורת 32 מיליארד.
עוד לפני החתימה הביעו חברות שונות שרוכשות רישויי קניין רוחני מ-ARM לצורך ייצור מעבדים את דאגתן מפני העסקה, ואליהן הצטרף אחד ממקימי ARM. הטענה המרכזית הייתה שאנבידיה תנצל את האחיזה שלה ב-ARM כדי לשנות לחלוטין את התנאים ואת השימושים בשוק.
"אין לנו כוונה 'לחנוק' את האספקה ללקוח כלשהו"
באנבידיה, לעומת זאת, סיפרו שהרכישה היא לצורך קידום המוצרים המבוססים על בינה מלאכותית, ובעיקר לימוד מכונה – שהוא התחום המעניין אותה. מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, אף התחייב לא אחת כשאמר: "נקבע באופן חד משמעי כי אנבידיה תשמור על מודל הרישוי הפתוח של ARM. אין לנו שום כוונה 'לחנוק' או 'לשלול' את האספקה ללקוח כלשהו".
אבל השוק לא נרגע, ויותר מכך, מתברר כי בשבועות האחרונים פנו גוגל, מיקרוסופט וקוואלקום לרגולטורים בחלק מהמדינות שצריכות לתת את החותמת לעסקת הענק כדי להביע את דאגתן. לפי הדיווחים, הפניות היו בארצות הברית, האיחוד האירופי, בריטניה וסין.
בבריטניה ובאיחוד האירופי כבר אישרו כי יחקרו את הנושא לעומק.
תגובות
(0)